Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!

Премиерът разгледа новата пречиствателна станция
Обновена: 29 юли 2020 15:29 | 29 юли 2020 15:25, Веселина Йорданова
256
Борисов стигна до "Златни пясъци": Чистотата на морето - гарантирана!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов вече е в "Златни пясъци", където разгледа новата пречиствателна станция в курорта.

Тя ще поеме целия обем отпадъчни води в района, което ще гарантира чистотата на морето, става ясно от профила му в социалната мрежа.

Още по темата
Реконструкцията на обекта струва над 37 млн. лв., като 24 млн. лв. от тях са европейско финансиране.

Пречиствателната станция ще обслужва 72 122 души през летните месеци и 18 000 през зимния период.

В същото време строителството на АМ "Хемус" и "Балкански поток" върви с много добри темпове.

Реализирането на тези инфраструктурни проекти ще даде голям тласък на бизснеса и туризма в цяла Северна България, отбеляза по-рано Борисов при обиколката си.

"Това сме направили. Магистрала "Хемус" върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти", посочи министър-председателят.

Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората, заяви още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Изграждането на пречиствателната станция започва през февруари 2017 г. Срокът за изпълнение, който има два етапа, е до края на 2021 г.

Първият етап, предвиждащ усилване на съществуваща пилотна конструкция №1, е завършен, издадено е разрешение за ползване от 13.02.2019 г.

Вторият етап се изпълнява в момента. Строително-монтажните работи за реконструкция, модернизация и разширение на пречиствателната станция в "Златни пясъци" са завършени.

В момента се правят изпитания при експлоатационни условия и обучение на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДНА ХУБАВА НОВИНА- БНБ ОБЯВИ ЧЕ НЕТНИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ОТРИЦАТЕЛЕН- ФИГУРАНТЪТ ЩЕ КАЖЕ ЛИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ИЛИ ЩЕ ТВЪРДИ ОЩЕ ЧЕ БГ Е БЛАТО...
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Регионалната медия "ТВ Враца" свали от интернет платформата Youtube и от сайта си своя силно критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов в северозападния град вчера. Това се случи, след като видеото доби популярност в социалните мрежи и други онлайн медии. От телевизията отказаха коментар за "Сега".Репортажът на "ТВ Враца" красноречиво показа, че вчерашното посещение на министър-председателя във Враца, където беше аплодиран от възторжени граждани, всъщност е режисирана от ГЕРБ постановка.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете защо тоя запис е отрязан на половина?Какво не искат да чуем тези които са го пуснали?
6
7
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Давай Бойко ние безпартийните сме с теб ще стигнем до космоса ,следващото народно събрание новата зелена партия на безпартийните ще спечели мнозинство и ще уравляваме с теб а *** ще чакат стотици и хиляди години ама ще си останат с чакането *** власт няма да видите ,защото когато зеленита партия на безпартийните и демократите на Бойко са на власт има развитие а ри вас има само кражба
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морето чисто?????? Голем смех !
4
3
 
44
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Наркомана Портних посреща бандита на ГЕРБ. Голямо откриване.
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩО Е БЕЗ МАСКА /
2
2
 
32
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Ще топне дебелото дупе...
1
2
 
54
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Баси премиера. Ръката в джоба. Някой да не го претършува.