Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие

Ходете на море, яжте плодове с витамин С и не се страхувайте, съветва кардиологът
29 юли 2020 09:13, Елка Василева
155
Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие
Професор Младен Григоров. Снимка: "Труд"

Бъркотията в целия свят в медицината по отношение на коронавируса е пълна. Първо - какъв е този вирус: дали е получен по естествен път или си е чисто биологично оръжие, казва кардиологът проф. Младен Григоров пред „Труд“.

„Няма какво да се лъжем - за мен това си е чисто биологично оръжие, макар в началото да не вярвах въобще на тази теория. Но да наредим фактите. Въпросните прилепи от не знам си кой пазар - в Ухан или в Индонезия, се ядат от хиляда години, но такова чудо не е имало до сега. Икономическите последици са много по-тежки - засега все още, отколкото тези в здравеопазването. Изключвам няколко страни, в които смъртността е доста висока, смята професорът.

Следващото според него е, че все още нищо не е ясно по патофизиологията, която е основата на медицината. „Ясно е само, че се засягат белите дробове и обикновено смъртните случаи идват оттам. В началото ставаше дума за алвеоло-капилярен блок при така наречените интерстициални пневмонии. После това се прехвърли на масивни двустранни пневмонии, после стана дума, че капилярите, които вървят около алвеолите, се задръстват с тромби и т. н. Появиха се заболели дори със сърдечни усложнения, макар и редки. Обърка се симптоматиката - в началото беше температура, пневмония и катарални явления, т. е. кашлица и другите при обикновения грип. След това се появи гръдна болка... Ето как бъркотията е пълна. Същото се отнася до голяма степен и за лечението“, обяснява Григоров.

Още по темата

Не по-малка е бъркотията по отношение на предвиждания така наречен стаден имунитет, припомня той. Оказа се, че след три месеца може да те повтори. Тогава за какъв стаден имунитет говорим? И нищо доказано за сега няма“, заключава професорът.

„Биологичните оръжия осъществяват и чрез тях се водят така наречените безкръвни войни, които са изключително удобни при икономически войни. В момента икономическата война между Китай и САЩ е наяве пред целия свят. Това не ви ли говори нещо“, пита Григоров.

„Не съм любител на конспиративните теории, но пак повтарям: не мога да вярвам, че яденето на някакви прилепи са причината за това чудо, което ни сполетя. Заради тежките икономически последици, до които доведе и направо цапардоса най-развитите държави - най-много САЩ, Бразилия, Индия и Русия, които са част от БРИКС. Плюс ЕС - Италия и Испания, заедно с Англия“, заявява професорът.

„Аз съм за това животът да продължава в обичайния си ритъм, разбира се, като се спазват епидемиологичните мерки. Така или иначе ще трябва да свикнем да живеем с това, колкото и да е лошо. И в училищата, и в университетите, и на работното място, и да пътуваме... Досега единственото нещо, което е доказано, че върши работа до голяма степен, но не 100%, са тези мерки, които се препоръчват, и които горещо препоръчвам. Те са наистина полезни“, казва проф. Григоров.

Нека хората си ядат плодове и зеленчуци колкото искат, да не се притесняват, препоръчва той.

За морето Григоров казва, че е абсолютно безопасно във всяко едно отношение. „Най-малкото поради огромната разтворимост на всичко лошо, което е в него, защото то е огромна водна площ. Това сме го учили по епидемиология като студенти и абсолютно вярно. На плажовете, като се спазват правилата, които важат и за вътре - няма страшно. Място за паника няма, край на паникьосването. Нека хората си ходят на море и на плаж. Освен това слънцето е изключително полезно и то увеличава имунитета“, обяснява професорът.

„Не подценихме вируса в началото, но и сега нищо не познаваме. Нито знаем откъде произхожда, нито знаем изкуствено ли е създаден или по естествен път, нито знаем точната му патофизиология - начинът, по който се стига до пораженията, нито знаем точно фиксирана клиника, дори не знаем точно с кои средства да го лекуваме. Какво знаем тогава? Само хипотези. А хипотезата е предположение, не е доказателство. Говорят за групов имунитет - ами 2-3 до под 5 процента са заразени, за какъв групов имунитет можем да говорим, трябва да има поне 70 на сто. Появиха се случаи, при които след три месеца повтаря. Така че да си носим новите дрехи, да се успокоим, да не се паникьосваме и да се научим да живеем с вируса“, заключава професор Григоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Идеолозите на вирусната война са кръгове свързани с неолибералите-глобалисти в САЩ. Това, че тяхната родина е пострадала, за тях не важно. Те нямат Родина и чувство за принадлежност към кръвта на народа си. Тяхната кръв са парите и родина са банките.
128
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А,добро утро.Някой се събуди.
127
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
съмнявам се да са успели изкуствено да променят генома му, но могат да го селекционират с класически методи. Вирусът уж е изпуснат случайно, нанесе значителни поражения в Китай и след отстраняването на неолибералното ръководство на Ухан, като бумеранг се върна към поръчителите си - САЩ, Целта на цялата операция е да се намали потреблението в Света. Това вече става, ако не се получи достатъчен ефект, ще последва нов вирус същата висока заразност но и значително по-висока мъртност.
126
0
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Уважявам проф. Григоров, защото в един период ми е бил учител. И аз като него, в качеството си на дарвинист, застъпвах теорията за за естествения произход на новия вид коронавирус, постепено това убеждение се разколеба сле дкато излязоха фактите около лабораторията Р4 в Ухан, Тя е построена от французи, но те са се отказали да работят там, финансирана от САЩ поне по 2 програми и изследователската работа е свърпена от китайци. Вирусът е добре селекцониран, съмнавам се да са могли да променят....
125
2
 
12
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименНе искат разследване, защото истината ще предизвика световна война. Това го пишеше тук преди няколко месеца. Познай кого зад океана визираха като създател на вируса!
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лошото професоре е,че всички уж лидери не искатк разследване,и съд на създалите и пусналите вируса,не искат всички лаборатории с биооръжие да се вземат под международен засилен контрол,или да се унищожат вирусите там.
123
1
 
11
 
! Отговори
До вътрешен преди 3 години
Хайде сега кажи защо като е ткава далавера частните болници бягат като дявол от тамян от това да приемат болни с ковид. Имаше такава идея в началото и те да бъдат включени, но тихомълком не мина. В същото време *** кажи, че ще се опаричат много, на лекарите в МБАЛ Велинград, които искат да се отърват от своите короновани, щото нямат капацитет да се занимават с тях, но не им дават от министерството. Пак казвам-ако има далавера с клиничните пътеки някъде частните болници ще са я надушили първи
122
0
 
2
 
! Отговори
до 127 преди 3 години
Ами какво се напъваш тогава.
121
3
 
3
 
! Отговори
вътрешен преди 3 години
дано неизтрият мнението,че нали сайта е на шишко,та пътеките са дше 1200лв за тевко болни /където9 парите са малко и болниците са на загуба/,штората пътека е 3 дена в болница ако си с половителен тест,нищо да ти няма 3 дена-600лв -там е скрит камъка,тевко болните които го карат тевко ,тр по принцип не са добре със здравето-просто плевмоничта помага -това е -успех
120
8
 
3
 
! Отговори
До РАЗМИСЛЕТЕ преди 3 години
Интересен призив и доста мегаломански( и безсмислени) писания от човек, който видимо има нужда от буквар преди да ни говори за вирОси. Отделно целият пост е като произволен сбор от думи-създаден от базов изкуствен интелект създаващ илюзията за смисъл, но реално не казващ нищо съществено.
119
5
 
1
 
! Отговори
какъв преди 3 години
лекар си ти бе, ***. Я заминавай да се Одавиш! Не си напъвай малоумката да ръсиш мъдрост тук, че ще те заболи!
118
1
 
19
 
! Отговори
РАЗМИСЛЕТЕ преди 3 години
НЕ ПЛЮВАЙТЕ ПРОФЕСОР ГРИГОРОВГОЛЯМА ЧАСТ ОТ "ПЛЮЕЩИТЕ" СА ДАЛЕЧЕ ОТ СПЕСИФИКАТА НА ПРОБЛЕМААНАЛИЗЪТ МУ НА НИВОТО НА ЗНАНИЯ ЗА ВИРОСА СА ВЕРНИИНТУЛЕКТУАЛНОТО И ТЕХНОЛОГИНО СЪВРЕМЕННО НИВО ВЪВ ВИРУСОЛОГИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВА РЕАЛНО РАЗБИРАНЕ НА ПРОЛЕМИТЕНЯМА РЕАЛНИ И ТОЧНИ ЕДНОЗНАЧНИ МЕТОДИ ЗА АНАЛИЗ НА ОТДЕЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ И СЪВОКУПНОТО ИМ ВЛИЯНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ВИРУСАВИЖДАТЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ А НЕ ЦЕЛОСТЕН МЕХАНИЗЪМВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИСКУСТВЕНОТО СЪЗДАВАНЕ Е ВЪЗМОЖНАПРОФЕСОРЪТ Е ПРАВ
117
5
 
7
 
! Отговори
конспирация преди 3 години
Конспирация в конспирацията е висш пилотаж. Конспирацията е да се мислиш, че това е конспирация и че те лъжат, докато всъщност вирусът бавно, но систематично се разраства и убива
116
0
 
20
 
! Отговори
111 преди 3 години
До АнонименГрешиш! Тръмп призова американските компании да се изнесат още през декември от Китай! И Китай пламна след това! Тръмп каза, че Америка не може да я застигне вируса, ама пак сгреши! май пуснаха нещо, което не можаха да удържат!! А и още в началото на февруари Рим каза, че е изолирал вируса-а сега пък и те откъде го взеха, та и си го разпространиха...Но няма да сме живи, когато решат да разсекретят всичко!
115
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още като прочетох, че есента на миналата година в Ухан са се провели военните олимпийски игри и след тях започна епидемията ми стана ясно, че това е биологично оръжие пуснато там. Предполагам, че е дело на руснаците. Само те имат този зъл гений да сътворят такова нещо. Доказателства предполагам, че никога няма да се намерят.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 121 А гербаджията и с чук не става! Той никога не се оправя!
113
5
 
14
 
! Отговори
ветеринаренлекар преди 3 години
професора е абсолютно прав ,който преживее и оживее ! ако ти е писано да се одавиш,няма да се обесиш
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е не кой, а какво изнася като данни.Ако някой смислен специалист иска да докаже нещо трябва да представи свои научни резултати.Не-това на мен ми прилича на био оръжие, щото не може да е друго.Лесен тест-ако разбирате написаното, значи е манипулация.Ако има приложено изследване, от което нищо не разбирате може би има нещо.И да спрем с това "лекар бил казал".Както не питаш гинеколог за лечение на диабет така за вируси слушаш съответните учени които най-често са в лаборатории не болници
111
4
 
5
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Кoмунистът не е човек, а желязо.Само чук го оправя.
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старост , но и мъдрост . На всяко оръжие има съответното противодействие . Защо го няма ? Този човек знае .