"Уикенд туризмът" като постоянен модел на почивка при българите

Работа и финанси водят до този избор
29 юли 2020 12:44, Ния Христова
23
"Уикенд туризмът" като постоянен модел на почивка при българите
Снимка: БГНЕС
Прогнозите са, че "уикенд туризмът" ще остане постоянен модел на почивка на българите и след пандемията от коронавирус. Това каза Поли Карастоянова, изп. директор на Националния борд по туризъм, в ефира на bTV.
 
"Това вероятно се дължи на финансово-икономическите параметри на българските граждани и промененият режим на работа", добави тя. 
 
Карастоянова изтъкна, че българинът все по-често избира дългият почивен уикенд или от петък до неделя за почивката си на морето. 
 
 
"Тя е компонента, не зависи само от цената на плажните усруги и хранителните продукти, дали искаме да е евтин туристическият ни продукт, бяхме в класацията на най-евтина туристическа дестинация и искахме да излезем от нея. Важно е дали наистина трябва да се намалят цените на туристическите продукти, или да се повишат изискванията за качеството и предлагането, което получаваме", обясни още Карастоянова.
 
Изп. директор на Националния борд по туризъм смята, че мярката за субсидиране на чартърните полети е директна, но комуникацията в международен план е закъсняла. 
 
"Мярката като идея беше формулирана в средата на май месец, преди да изтече, не беше прецизно формулиране, беше променяна, прегласувана, получи нотификация от Брюксел тази заповед и възможността да се използва закъсня с 2 месеца, което не означава, че няма да покрие разходи на туроператори и на авиокомпания, закъсня международната комуникация, че България предлага тази мярка", коменитира още Поли Карастоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормални хора, които да ходят на почивка на море в България, даже и като събото-неделна почивка. По принцип доколкото знам, селяните от близките до морето села пълнеха плажовете в почивните дни. Не знам дали още е така, както казах, нормалните хора не ходят там.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 19 ПрограмистМного точно си го написал.Това е една от причините поради които спрях да ходя на нашето море.
19
1
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 17Точно това искам, тумба шумни *** с кола на газ, да лочат бири от тетрапак на плажа, да пикаят където им падне, да замърсяват пясъка, да надънят чалгата от някой второразряден телефон купен на старо с блутут колонка от разпродажба в някой супермаркет. А после се събират в квартирата, нарязват си салатка с евтин алкохол от денонощния и слушаш пиянска мъдрост.Това ще ми направи почивката пълноценна, да знаеш.Аз затова ходя на места, където такива не припарват, че им е скъпо.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Как къде? В Гърция и Турция, всички лоулайфери ходят там, тук не им е достатъчно престижно.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МКII, е колко по-скъпо да излиза - двама души в кола на газ стигат от София до морето за около 30 лева. В двете посоки е 60. Това е една нощувка. Максимум две. ако се тръгне петък сутринта и се връщаш неделя вечерта имаш 3 пълни дни с две нощувки. И си ползвал само един ден отпуска. Ако го направиш два пъти имаш 6 дни почивка с два дни отпуска и 4 нощувки. И тук говорим за София, която е доста отдалечена. Пловдив е по-близо, Сливен, Нова и Стара загора също.
16
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Хаха и сите гражданя ходехме на "вилата".
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всеки уикенд.Те ходят САМО един уикенд.
14
1
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Не се подлъгвайте по ниски цени за нощувка, дори и на първа линия !Местни тарикати са свързали бойлер от 120 литра за по 2 стаи с 4 човека.После докато се разправяте с пишман-хотелиера - уикенда е преминал и заминал !!Наемайте стаи с вана в банята - там не спестяват от топлата ви вода.
13
3
 
9
 
! Отговори
Do 12 преди 3 години
До МКIIДда бе. Отиди и в един 5 звезден хотел на морето, за 50човека и само от това да заключиш, че хората имали пари да ходят по 5 звездни хотели.Къде са 1,5 милиона пенсионери, които не знаят какво е почивка.Къде са ти 500хлд ***, които, каквито и да са, са граждани на републиката.Къде са ти 500хлд мюсюлмани.Къде са ти и хората от провинцията и голяма част от София, които също не могат да си позволят почивки.Не съди за Българите само от едни 200/500хлд човека, с по-високи доходи.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе всеки уикенд да плащам пи си ар на Баце малко дебело ми идва!Ама нали ги внесе един милион теста,трябва да купуваме за да пълним шкафчето....
11
4
 
7
 
! Отговори
МКII преди 3 години
Очевидно хората имат пари, щом могат да си позволят да пътуват всеки уикенд до морето и обратно. Този вид почивка излиза по-скъпо, отколкото, ако се отиде за цяла седмица.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стандарта на живот, който демонстрират разни елементи е 100% на кредит, много често на рефинансиран кредит. Коли, почивки, заведения, телефони...... и после като дойде кризата и ни затвориха в къщи изреваха на умрело, че не можели да си обслужват вноските.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е онзи експерт Тонката, късето се обясняваше сутринта как е пълно по марето и как българите сме се юрнали да ходим. Или пак ще говори за познатите му мотничари, манекени, Какао Бийч и т.н. Много ми е готин с болните му фантазии и комплекси. Сега да обясни къде са хората и защо само през уикенда ходим. Е не сме баровци като него, но защо няма хора бе Тонка. Къде ни е страхотното море и прекрасните условия, обслужване, инфраструктура. Изпотрепахме се да ходим, нали Тонка. Каде си, ***.
8
4
 
17
 
! Отговори
Аман от разбирачи преди 3 години
Нормалните хора сами подреждат ежедневието си приоритетно, а не като комунистите по команда. Не е въпрос на финанси, а на интелект..кой нормален ще си прецака бизнеса за да се пържи като цаца на слънце 14 дни на едно и също място. Ходиш за уикенда, разпусщаш, прибираш се въртиш си бизнеса и следващия уикенд разпускаш на друго място и до края на лятото си обиколил набелязаните дестинации.Ава някои още тъгуват за корективното извозване в камиони с пейки до заветните бунгала на предприятието им....
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стандартът на живота бил се вдигнал с таралясници на 20 год. за по 2000лв.?Това ако ви е качеството на стандарта няма смисъл да говорим. А как изглеждат само малките градчета-като след бомбардировки. Чалга до дупка и един красив живот.
6
1
 
24
 
! Отговори
Е и? преди 3 години
Уикенд туризъм има и в Гърция и Италия. Какво лошо има? Тази година вече два пъти ходих на море за един ден. На различни места. Сега ще ходя за няколко дни на още по-различно място.
5
1
 
34
 
! Отговори
България е хубава преди 3 години
България е красива страна и дава много възможности за уикенд туризъм. Разстоянията не са големи. Море Планина, Минерални бани, старинни крепости и гробници - България има всичко.Българинът също така е спонтанен. Днес ми се ходи на море. Паля колата и за 3 часа съм на плажа. Другата седмица ми се ходи на минерален басейн. Паля колата и за 2 часа стигам. Друг ден искам да видя Долината на Тракийски царе и да ядем риба на язовир Копринка. Палим колата и хайде!Предимствата на живота в България!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колите са като пластмасата - изхвърлят се в бедните страни. Гуми, пластмаса, коли - отпаддъци от Запада се дават на бедните страни за рециклиране.
3
11
 
13
 
! Отговори
Сун Дзян преди 3 години
Според каскетите, хората в България сме намалели с милиони и сме обеднели много. Обаче тъй като дори малките градове са задръстени с коли и никъде няма къде да се паркира значи че или хората сме станали повече или стандарта на живот много се е вдигнал. Някой позитанец нека да обясни
2
1
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво е "уйкенд"?