Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?

Хората трябва да могат да стигнат спокойно до работа, каза екоминистърът
30 юли 2020 10:11, Ния Христова
172
Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?
Снимка: БГНЕС

"Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина". Така екоминистърът Емил Димитров коментира блокирането на центъра на София пред NOVA. 

"Нали имаме избори, нормален ред, по който правителството се избира. Последните избори са дали това разпределение. Има хора, които не им харесва управлението и искат да има предсрочни избори, ами ако пак не му хареса след това – до кога ще бъдем без управление? Това не трябва да се случва", категоричен е министърът на околната среда и водите.
Още по темата
 
"Смятам, че кметът на София като дава разрешение за митинг, трябва да обяви ясно, че след изтичането на даденото време, останалите жители трябва да могат спокойно да отидат на работа. Градът не може да спре", заяви Димитров. Според него правителството ще издържи мандата. 
 
Той коментира и темата за критично ниските нива на част от язовирите у нас. "Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод имат критичен минимум. Язовир Ястребино съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. Същото важи за Камчия, имаме вода за пиене за 2 години, ако я пестим, а в Тича имаме за година и половина", поясни екоминистърът. 
 
"От началото  на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване. Ще преминем в режим само за питейно-битови нужди в конкретните язовири. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
7
 
! Отговори
Hchchch преди 3 години
Ей, нагла работа бееее
119
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на корумпираните мафиоти!Оставка на аватара на Шиши в прокуратурата!Съд и присъди за шайката!
118
7
 
18
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Прав си, но ще ревеш от зор. Защо заради ината на един човек подкрепян от медии, олигарси и гербери фанатици, които още му вярват да страда цял един народ? Какво още трябва да излезе за него за да се осъзнае и подаде оставка. Ясно е че е корумпиран, че краде и с *** си, че говори като каруцар, че не уважава никоя от институциите, президенство, НС, млади и стари, че е самовлюбен *** и комплексиран човек Защо удължава агонията си. Шубето е голям страх, особено от служебно правитество. Оставка.
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oбратен въпрос:Защо само малкото депутатите и техните семейства са забогатели в противовес на българския народ?Защо само малкото депутати се облажват с европейски помощи, къщи и.т.н.?Защо на нормалния български жител не се предлага директна парична помощ както в другите европейски страни? Депутатите обаче взимат!Какви са тези малки български фирми, които получават 75 милиона лева помощ - малки!И друго оправи си математиката - на снимките се виждата повече от 20 човека!
116
14
 
9
 
! Отговори
истина преди 3 години
Емиле, оставят ги да затварят кръстовища, за да намразят протестиращите на Божков, Радев и Нинова. Нали виждаш как се топят като сняг през пролетта. След пет дни ще остане само БАБУНомикян.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До азЩе хванеш на ББ метрото!С него винаги е по-бързо и по екологично
114
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това че не гласуваш за никого и коз за ДПС, от който от години се възползват и след всички избори разширяват географията си в България! А това е срам за българите! Гласувайте българи, няма значение за кой само не за ДПС, така всеки даден глас неутрализира глас на ДПС, които с кебапчета всеки път мобилизират електората си! Вашата пасивност е пагубна за България! Ходете да гласувате, дори само за да неутрализирате глас на ДПС! Дори това не е малко, разберете го!
113
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, избягвайте блокираните кръстовища и разходките с кола, в момента се протестира за вашето по-добро бъдеще!
112
1
 
5
 
! Отговори
MM100 преди 3 години
До някойMи що си се продал за 700 лв. Сигурно има за кво...щом си се продал. Ама едва ли е от кадърност.
111
6
 
18
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
А защо к*рливият режим на пожарникаря блокира резвитието на България вече цели 10 години? От тогава сме на всички възможни последни места в Европа! Пардон, по инсулти сме на Първо място!
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са 20 души, а 70 % не са гласували на последните избори и то без продадените от ОП за пари паспорти на Херо, Мустафа и сега как ще гласуват като ще изберат турци за депуъати с продадените бг паспорти.
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да падне правителството което се съмнявам, *** да не се облизват за власт. Никой няма пак да гласува за тях. Да не забравяме че Кака *** беше освободена от длъжността зам. министър поради корупция. Подчертавам че съм безпартиен и не гласувам за никого!!!!
108
6
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До аз 107Ама какво евро или лева.Виждал си на снимка 3000.Има други улици.Ще заобиколиш.Или няма пари за газ.
107
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Мога и аз да попитам - защо заради 4рима болни се блокираха 7 милиона за 2 месеца?
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така, защо 240 да блокират и крадат с десетилетия цяла държава и още да са на свобода? Оставка и затвор!
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то и така и така няма разбота за всички и безработните търсят работа по улиците или пред парламента всяка вечер..
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой ден истинското правосъдие потърси справедливост за 30 години преход, Народния ще е като беседа в парка, а Белене увеселителен парк. Толкова *** крачи но нашата земя, че ако Аспарух знаеше, щеше да се удави в Дунава.
103
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бе! 30 невинни кравички бяха бастисани и поредните жертви на алчните калинки на ГЕРП и ОП
102
9
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
До някой: Аз като работя за 3000 и немога да стигна до работното място, кво правим. Нали моите осигуровки плащат безработните недоносени младежи, които немогат да прочетат и една книга.
101
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На работа ходят само дупетатите, а останалите останаха без работа. Освен това в София е страшна епидмеия от корона и трябва карантина за да не се заразяват.