Българският Мъск: 19-годишен изобрети инвалидна количка за качване на стълби

Теодор Тодоров: Има реален работещ прототип и 3D модел
31 юли 2020 22:08, Ния Христова
63

Теодор Тодоров  е само на 19 години и току-що завършил гимназия, а вече върви по стъпките на големи изобретатели като Илън Мъск. Той вече има две изобретения, едно от които е предназначено за хора с увреждания. Как дойде идеята за инвалидна количка, която да изкачва стълби и докъде се простират мечтите на Теодор?

"Количката изведнъж се роди в главата ми и реших да я създам. Има реален работещ прототип и 3D модел. Все още се работи по обезопасяването ѝ, за да може човек с увреждания да я използва без да се притеснява", обясни изобретателят в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Неподходящата инфраструктура за придвижване на хора с увреждания е едно от вдъхновенията на Теодор. Вече има хора, които са се свързали с него, за да видят как работи количката, но единствено Теодор я е използвал към момента.
 
"Трябва да има светлини, за да може да се отличава. Решил съм първата версия да не я патентовам. Втората версия задължително ще бъде патентована и пусната в производство", разкри още той.
 
Младият изобретател започва висшето си образование в Техническия университет в София, а след това планира да продължи с магистратура в чужбина.
 
Идеята на другите му проекти също е да помагат на хората. Те са по-скоро свързани с транспорта и забавлението. Целта му е да се изключи от употреба двигателя с вътрешно горене.
 
Самият Теодор вече 3 години се придвижва в София с електрически маунтин борд, който по думите му елиминира изцяло нуждата от кола или градски транспорт. Третият му проект представлява робот, който може да се бие с други роботи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЛОН МЪСК НИЩО НЕ Е ИЗОБРЕТИЛ ЛИЧНО, ТОЙ САМО ВЪРТИ ПАРИ НА БРИТАНИЯ.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък Мъск, той и Джон Атанасов бил българин, но България си е селско-Бай Ганьовска държава.Само Дан Колов е българин, но гелосаните не го познават.
12
0
 
4
 
! Отговори
браво на младежа преди 3 години
май най-накучени в цял свят са инженерите
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето е много талантливо, но българите са прости и не могат да го разберат и да му създадат една изключително развита инфраструктура с идеална пътна мрежа за да реализира идеите си.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, ама дайте и някой успял българин в чужбина, как се прибира, самолета се приземява и музита такова, да се разчувстваме малко, да се развълноваме и да ни се насълзят очичките от умиление. От кога не сте давали как успял в чужбина се връща и самолета каца и музита свири, ох.
9
1
 
7
 
! Отговори
Окото преди 3 години
Колко много прилича на Scewo weelchair + добавки от още няколко популярни модела .
8
2
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Браво на Момчето .Но малко ми прилича на едно друго БГ Изобретение от Професор от БАН - Човека беше патентовал Вода на Хапчета - много полезни в Пустинята - Те работеха по следния начин - слагаш две хапчета в чаша и допълваш догоре със студена вода .
7
7
 
12
 
! Отговори
Жалка история преди 3 години
По времето на социализма пропагандата беше на ниво, хората бяха интелигентни и не се лъжеха лесно, а и при социализма България беше развита държава и българина живееше добре, пропагандата си имаше бак-ъп както се казва по днешному. А сега българина е тотално опростачен, тъне в мизерия и се бори като скот за оцеляването си и такива димки много лесно минават, постоянно вадят българи илонмъсковци, билгейтовци, фердинандпоршевци да показват на 80%товите, а България все повече задъва в блатото.
6
0
 
11
 
! Отговори
Българския Гейтс преди 3 години
Няма нужда да ви инжектирам чипове с ваксини, чипа вече си го носите в джоба.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най честото препятствие за такава техника са бордюрите .Тези колелета не са подходящи.През комунизма са направили неадекватни бордюри от чист мързел .На места инфраструктурата е неподходяща .Трябва да се изчислят и други размери .Все пак не може нищо да не се смята. Това съм го виждал в самоделки направени от друг народ .Тоест тва дет го пиша вече е измислено колоко трябва да е даден размер ;) И те не са като на този. Трябва много да се смята .А не да се учи ;)
4
4
 
20
 
! Отговори
Новини от САЩ преди 3 години
Американския Теодор Тодоров който току що стана един от петте най богати хора на планетата благодарение на двете си компании Тесла и СпейсЕкс обеща да продължи да върви по стъпките на българския си идол ...За новите му успехи го поздравиха американския Слави трифонов и американската Николета Лозанова . Новината отрази американския Антон Хекимян....п.с. Бассси какви глупости ме карате да пиша...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илон Мъск - един смел британец с южноафрикански корени, който доказа на целия свят, че с руски технологии от 80те години и американски пари може да постигне нивото на космическата техника от времето на украинеца Хрушчов.
2
6
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Такова нещо има направено във военна техника и е мнооого по просто устроено .Освен това тези колелета не са подходящи за градски условия. Няма смисъл от толкова сложно нещо .При инфраструктиката има проблеми от едно време ,които пречат за тактива проекти. Все пак трябва и да се смята. Констроирането не е за вишисти ;) Почти всичко е згешено .Това не трябва да се ползва само от инвалиди
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В космоса ли ще я праща тази количка, че го оприличавате с Мъск?