Гешев: Не смятам, че съм направил нещо, за което да ме разследват

Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, заяви главният прокурор
Обновена: 31 юли 2020 20:25 | 31 юли 2020 17:30, Красимир Ангелов
211
Гешев: Не смятам, че съм направил нещо, за което да ме разследват
Снимка: БГНЕС

"Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд", заяви главният прокурор Иван Гешев.

"Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват", допълни обвинител №1 от Ямбол, където се провежда специализирана полицейска операция.

"Конституционното решение отговаря на всички наши въпроси. Аз съм доволен. Стана ясно, че прокуратурата е спазила и спазва законите. Как ще бъде приложено конституционното решение, ще решат съответните прокурори по отделните казуси", посочи Гешев в коментар по произнасянето на КС, че действащ президент и вицепрезидент могат да бъдат разследвани, но не може да им бъдат повдигани обвинения.

"Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще", отсече още обвинител №1, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.

Главният прокурор е в Ямбол, където прокуратура и полиция разбиха нарколаборатория за отглеждане, производство и пакетиране на марихуана. Тя е разположена на три етажа в бившата сграда на "Топлофикация Ямбол" ЕАД.

По време на разследването са установени общо 14 помещения в които са се намирали над 2000 растения от вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения.

В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

По случая има задържано едно лице, спрямо което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд – Ямбол.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
6
 
! Отговори
Предположение преди 3 години
Под удар са много мощни престъпни мрежи: наскоро Интерпол проведе най-мащабната в историята операция срещу наркотрафик мрежите - едновременно в редица държави. Само в Италия арестуваните бяха хиляди, конфискувани 1 милиард, в Британия също, в Холандия, Германия...за няколко часа едновременно! Wirecard (германската борса 30та по големина компания) фалира, заради липсващи от сметките милиарди евра, главният менаджер се укрива в Русия. Това е, четоводна фирма обслужва хазартния бизнес с офиси по цяла Европа, Дубай, Сингапур... Имам чуството че страхът от Гешев е свързан с международния удар по ***
138
3
 
0
 
! Отговори
Недялко преди 3 години
Благодаря за рекламата, слуги на губещия!
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НОВА ТВ: Орлов МостПовечето хора преминаващи през Орлов мост за да отидат някъде не живеят наблизо.Комунистическите *** нямате елементарно понятие от нищо.
136
5
 
3
 
! Отговори
ОПАСНОСТ! преди 3 години
ИЗВИКАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАРЕТИ! БАБА БЕШЕ ЗАЛЯТА СЪС 100 ГРАМА МИНЕРАЛНА ВОДА!
135
7
 
5
 
! Отговори
НОВА ТВ: Орлов Мост преди 3 години
НТВ: Вие, предполагам живеете наблизо и тези ви пречат, нали така?Слънчасала Баба: Не живея наблизо - живея много далеч, но си хванах автобуса, за да направя тази провокация - дадоха ми 40 лв.Край на репортажа.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително некомпетентен !
133
8
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
с кои акъл изпрати въоръжени мъже в президенството някои насъска ли тезатова трябва да се махаш от този пост защото го излагаш
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нали беше отпуска?Като човек ще каже, че един баща ги е правил с Тиквуня,Хората в цяла България са по улиците и им искат оставките,те се правят на улави,единият"открива и инспектира"акведукти,другият "води" ежедневна борба с кварталните "гангстери"Актьори-сър.....
131
9
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Избирателното правосъдие е запазена марка на господин Гешев.Той разбира се, не осъзнава това или поне така му изнася.Гешев превърна прокуратурата в бухалка на управляващите.Прокуратурата стана Гербература !!!
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето само обиждат, свръхинтелигенти индивиди от нов тип. Не се учудвам, че сте недоволни от живота, не сте нужни на нашето общество. И да ви издам една тайна - днес депутатите запразниха, елате пак на 02 септвмври от 09.00 часа. заОщото от утре ще си напичат *** някъде - може да им го целунете групово.
129
4
 
1
 
! Отговори
До 141 преди 3 години
ВСЯКАКВИ искат оставката на главния прокурор. Освен тези, срещу които всички се борим.
128
5
 
6
 
! Отговори
ИЗОСТАВЕНИ преди 3 години
ГЕРБ и ГЕШЕВ са изоставени от всичките си "приятели". Само Ива Николова и 3-4 платени, дето дават минуси им останаха.
127
2
 
7
 
! Отговори
Хм.. преди 3 години
Човека е честен прорурокМоля не ме апострофирайте неграмотни тролчета на бспъ.
126
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Видяхте ли го този ревльо Кърджилов, дето нападна жената, а после ревеше пред полицаите, че го арестуват?! Такива ли като него ще решават съдбата на държавата, такива ли со*по*лкьо*вци ще искат оставката на главния прокурор?!
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че това ще каже. Обаче има наистина МНОГО извършени от него неща, които подлежат на разследване. Достатъчно е да споменем изтеклите записи, в които договаря присъдите на "Наглите". Всички знаем и за скорошните разкрития на Антикорупционния фонд. А некомпетентността му е пословична и води до щети за държавния бюджет, които също трябва да бъдат внимателно проучени.
124
9
 
9
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ГЕШЕВ ИМА ПРАВО ДА РАЗСЛЕДВА РУМЕН РАДЕВТОЙ КАЗА ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВО КАЗВАТ ОТ КСГЕШЕВ ЩЕ ГО РАЗПИТА И РУМЕНЧО ВЕЧЕ ГО ЗНАЕ ТОВА
123
1
 
2
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 3 години
СИ,СИ И ОЩЕ КАК.
122
6
 
6
 
! Отговори
Washington Post преди 3 години
Брей... ГЕРБ-тролчетата дават минуси дори и на неща, като заглавия на Washington Post.. Показателно :))))))))
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега дадоха новините, 5 човека включително и чичака който продава някакви знаменца? Що за наглост някакви смешници да ми блокират държавата? Били образовани, ами не са ли ви учили да уважавате другите, за конституцията, права и задължения и т.н. или вие сте специални и имате само права?
120
2
 
3
 
! Отговори
Недялко Недялков преди 3 години
Ива Николова е НАЙ-ПРОТИВНИЯ ГНОМ в република България.Как изобщо е възможно това същество да "твори" БЕЗНАКАЗАНО?!ТОВА Е ГАВРА! ГАВРА с журналистическата професия! ГАВРА!