Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес

Той коментира последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл"
31 юли 2020 09:20, Ния Христова
172
Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес
Снимка: БГНЕС
Българите продължават да искат промяна, но не държат на провеждането на предсрочни избори. Протестите се подкрепят, макар и да няма увереност, че ще успеят. Това сочат данните от последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл".
 
"Изследването е направено в периода между 22 и 24 юли. Анкетирани са 800 души по метода на телефонното интервю. То обаче не отразява последните развития от протестите и последния разговор, за който се смята, че е на министър-председателя Бойко Борисов. Такъв тип сондаж може да даде основната структура на мненията по определени въпроси и да породи хипотези за размисъл". Това каза относно последното проучване на "Галъп Интернешънъл" в ефира на NOVA социологът Първан Симеонов.
Още по темата
 
"Протестите за оставка продължават да се подкрепят. Преди седмица показахме, че 58% са за оставка, а сега процентът изглежда сходен – 59", уточни социологът. 
 
"В същото време обаче, когато стане въпрос за предсрочни избори, мненията се разделят. Превес има нежеланието. Това, най-общо казано, означава, че генерално има напрежение срещу властта в България, а протестите се подкрепят, но когато стане дума за предсрочни избори има неохота", добави Симеонов. 
 
Обществото обаче успява да разграничи отговорността на правителството за общото развитие на страната и отговорността му конкретно за ситуацията с коронавируса – по последното все още преобладават положителни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези,които искат промяна да вземат да се разберат,кой кава държава иска и да си направят 2-3 партии и да се готвят за редовни избори.За сега знаем само,че искат държава без Борисов и Гешев,но пък много повече хора искат точно обратното,миналата година на 2 избора.Изборите догодина ще покажат пак същото,защото нищо различно не се случило в държавата,освен една пандемия и една европейска подкрепа за управляващите,изразена в големи пари за следващите 7 год.Явно тези пари ескалират желанията на Кои
148
1
 
2
 
! Отговори
Да закриваме BG?? преди 3 години
Уж ликвидирахме комунизма като идеология,а някои хора не могат да го ликвидират вътре в себе си!Претендират,че най-добре знаят какво е добро за другите и настояват да им го наложат,без тяхното желание.Крайно време е да станем демократична държава,в която не може 20-25 годишни пешлегаре,насъсквани от "обидени" от народния вот политици да налагат дневния си ред на цялата държава чрез блокиране на няколко кръстовища.Ако 50 или 5 000 от площада ще определят кой да управлява и кой не,то да закриваме!
147
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме избори,бандитите ,убийците и олигарсите-крадци,измамиха чрез медиите си хората в България,разделиха Бойко и Цветанов,за да могат да ударят по ГЕРБ,ДПС и се върнат на власт,за да убиват и грабят! Не щем протестиращите слуги на бандитите!Не на простестите,ДА на законното правителство!Не ги искаме тези бандити!Вън!
146
2
 
4
 
! Отговори
проверете преди 3 години
Този Галъп Интернешинъл не представлява Galup и не е International.Това е едно социалистическо изчадие предназначено да дезинформира общественото мнение. Щом не декларират повече от 68% подкрепа за Радев означава че общественото мнение е на страната на Бойко.
145
4
 
4
 
! Отговори
очевидно преди 3 години
Радев неистово се опитва да избегне правосъдие.Това са действителните подбуди за протестите.
144
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Т.ШакЗащото Конституцията ни е такава...защото е избран мажоритарно от над 2 мил свободни българи...защото предпочитаме да минем през ада само да създадем справедлив и проспериращ дом на децата ни...нито едно българско дете роб в лицемерна европа...Бог да пази България..Народа ни не са просяци...политиците ни са...зависими,страхливи,импотентни...служат на чужди централи...Свобода или Смърт!!!
143
6
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До Т.Шак Няма да търпим простата мутра до тогава! През март всички които са подкрепели Бориков ще връщат парите които той е откраднал.
142
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
До ОбърканАма те мутрите нали вече са вън.
141
1
 
11
 
! Отговори
78957 преди 3 години
Така, така - повечето анкетирани подкрепят протестите за оставка. Ама не искали предсрочни избори. В стремежа си да замазва и да увърта, уважаемият спациалист изкара хората побъркани. Едва ли подкрепящият протеста за оставка не е наясно, че това означава и предсрочни избори. Хайде, моля, спрете с еквилибристиките си. Не ни занимавайте с несретните си упражнения да манипулирате хората.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Коронела ислиза в звезди?
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-гледаният клип по бесепетиви е на ***, следвана интимно и цаливана в устата от десетина бабички, полицаи и журналистки, обикалящи самотно в кръг на жълтите павета около 20 минути.
138
14
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
До Анонимен 139Ама защо трябва да дадат на Радев да състави служебно правителство? За чий кеф? На Божков или на КГБ?Това правителство дойде на власт чрез честни избори. Ако смятате, че изборите не са били честни, моля, протестирайте срещу Радев, защото именно неговото служебно правителство ги организира!Ще изтърпите до март.
137
4
 
16
 
! Отговори
Объркан преди 3 години
До Анонимен 143"Мутри вън", а аз все си мислех, че трябва да вкараме мутрите вътре. На топло
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - а знаеш ли, че са ги учредили с подписите си хора, които не са били там, едни са били извън БГ, а други са починали месеци преди да се подпишат на учредитения акт? така че не ми говори за Възраждане като алтернатива, както е казал Бай *** "до един са маскари"...
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домус ТВ лиго каза това?
134
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статуквото е така наложено, че Българите не виждат "алтернатива" на Тулупа. Истината е друга, гледайте ги тия с джуджетата, и те не са виждали алтернатива, нещата са им представяни като финални и са подписвали, подписвали, и са ги мачкали докато не е станало късно. Алтернатива винаги има, по-добре рано човек да осъзнае, отколкото късно. "Като се обърне каруцата, пътища много".
133
12
 
26
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Истината че българите не желаят служебно правителство назначено от генерал Решетников и марионетката му резидент Радев.да провеждат избори у нас.Да си ги провеждат в Русия.Все още не сме тяхна република! вън нощните вълци и предателите с руски знамена!
132
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една лъжа, повторена 100 пъти, никога няма да стане истина. Колкото и да подяждате и натискате истината, тя рано или късно излиза и тежкому на лъжеца! Вън мутрите от управлението! Мафията вън!
131
20
 
16
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Нежелание за предсрочни избори има само в правителството. Всички нормални хора са за такива.
130
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиква с чекмеджеНа 29-ти на Ларгото и площада имаше около 6000 души. Страшна работа, ей... Или си ходел прав под масата когато бяха протестите срещу Виденов, та затова не знаеш какво беше или си патологичен лъжец. Измери свободната площ на Ларгото, нищо по-лесно от това, има сателитни снимки колкото искаш, и ми кажи колко души ще събереш там. Или бяхте на три етажа? Дрън-дрън...