Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес

Той коментира последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл"
31 юли 2020 09:20, Ния Христова
172
Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес
Снимка: БГНЕС
Българите продължават да искат промяна, но не държат на провеждането на предсрочни избори. Протестите се подкрепят, макар и да няма увереност, че ще успеят. Това сочат данните от последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл".
 
"Изследването е направено в периода между 22 и 24 юли. Анкетирани са 800 души по метода на телефонното интервю. То обаче не отразява последните развития от протестите и последния разговор, за който се смята, че е на министър-председателя Бойко Борисов. Такъв тип сондаж може да даде основната структура на мненията по определени въпроси и да породи хипотези за размисъл". Това каза относно последното проучване на "Галъп Интернешънъл" в ефира на NOVA социологът Първан Симеонов.
Още по темата
 
"Протестите за оставка продължават да се подкрепят. Преди седмица показахме, че 58% са за оставка, а сега процентът изглежда сходен – 59", уточни социологът. 
 
"В същото време обаче, когато стане въпрос за предсрочни избори, мненията се разделят. Превес има нежеланието. Това, най-общо казано, означава, че генерално има напрежение срещу властта в България, а протестите се подкрепят, но когато стане дума за предсрочни избори има неохота", добави Симеонов. 
 
Обществото обаче успява да разграничи отговорността на правителството за общото развитие на страната и отговорността му конкретно за ситуацията с коронавируса – по последното все още преобладават положителни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
8
 
! Отговори
63 преди 3 години
До Анонимен 69 Въобще заключението на всички вече е че живеем в една лъжа вече 30г! Некадърните и мързеливите от преди 89г изплуваха като го.вна на повърхността на обществото и ни тормозиха с простотиите си като се нанявахме че ха дано да се оправим ама нищо не излиза от прости *** даже и за детски пищялки не стават!
68
6
 
18
 
! Отговори
тиква с чекмедже преди 3 години
Бойко преяде с власт та чак заприлича на сърдит шиши. А на първан кой му вярва? Поредното булюбулю на властта. На 29 юли в София беше като при Жан Виденов. Медиите се скрили , като партизани и не смеят да кажат на уплашения Борисоф , ами теее май са 10-12 човека. Превърнаха ни в Либия! Тук няма нито медии нито демокрация.ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
67
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно ми е като се стигна до избори и ГЕРБ пак се окаже първа политическа сила, тогава какво правим?
66
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не може да се направи електронно гласуване, защото избягалите в чужбинана от хубавото ще вземат да гласуват, и тигава незнам какви ще са резултатите.
65
7
 
8
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
До Чоко: Не се прави на баба Ванга, Чоко. Няма как нови избори да дадат същите резултати. Шарен парламент, но ГЕРБ вече няма да може да сглоби мнозинство. Най вероятно е да се състави експертно правителство баз Бойко и гербаджиите.
64
3
 
13
 
! Отговори
Какво се случва преди 3 години
И не ми говорете за Божков и игрите му с Борисов и Горанов, защото Божков купува правителство от 89 - та. Искаме този път да се копае надълбоко, а не да ни замазват очите с пасквили от последните 2-3 години. Искаме да се закопае дълбоко и в далаверите на Бобокови, на Баневи, на Арабаджиеви. Последните години са СЛЕДСТВИЕ на предишните 30. Не подменяйте дневния на обществото. ТЕЦ Варна е приватизиран от Овчаров и Прокопиев заедно със студения резерв, защо не ни казахте? Доган е от 2018 та.
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са с такива размери че боко го е страх да се прибере в софето и имитира ""работа"" в провинцията! ха хах ха
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
63 - поздравявам те за коментара!!!
61
10
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И какво като има оставка. Нови избори след два месеца ще генерират същите резултати както до сега. Единствената разлика, че гласуващите за Марешки сега ще подкрепят Трифонов. 2,3 % плюс, минус за патриотите и около 4% за ДБ. Какъв е смисъла от тази оставка. КОЙ НОВ ЩЕ СЪБЕРЕ ЕЛЕКТОРАТ ЗА 2 МЕСЕЦА? Нали виждате и протестите, че са от 3-4 хил човека в цялата страна. Ако ги събереш на стадиона не могат напълни и А сектро.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма съмнение, че тези от Галъп като кажат, че слънцето изгрява - ние трябва да потърсим небесното светило на запад! Но какво да се прави, работата им такава една...
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМашинното гласуване е безмислено. Електронното гласуване ще повиши процента на гласуващите. Тогава ще гласуват младите. Тия които са по кръстовищата.======И сега какво им пречи да отидат да гласуват нормално? Като гледам не са много заети... Всичко е лигавене в момента. Няма да гласуват нито с електронно гласуване нито без, просто вече младите на стават за нищо, нямат мнение и не ги интересува.
58
5
 
8
 
! Отговори
шофьор преди 3 години
До: номер 51Ами там е работата, че тормозят само феновете на ГЕРБ.Повечето софиянци сме против ГЕРБ.И от разговори с протестиращи виждаме, че се подкрепяме взаимно.Има и ядосани шофьори естествено, но те са по-малко и постепенно се успокояват.Така че не, в никакъв случай не са само 1000 човека. Целият народ сме!Върховният суверен на властта в България не иска своите служители-министри!Да се махат! Ще си изберем други!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме електронно гласуване, за да може да си носим до комисиите колкото чувала с бюлетини си искаме.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
първане за пари и аз мога да влезна гол в женската баня ! Та и твоите проучвания са такива опашати лъжи!
55
4
 
2
 
! Отговори
Каква е алтернативат преди 3 години
До Анонимен 57: Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на България може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Според мен това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
54
10
 
7
 
! Отговори
алтернатива няма преди 3 години
Никой не иска предсрочни избори... Правилно!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какво се случваАми те двете неща са свързани, ама ти не можеш да го проумееш. В нормалните страни премиерите говорят по няколко езика, а не цинизми за политици и партньори. Едното създава хранителна среда за другото. В тази страна "тарикат" е положително понятие, а на другите езици дори не можеш да го преведеш. Ако намериш превод, ще бъде отрицателно понятие. Манталитет, драги! Оттам идва всичкото. Тези млади хора са видяли как работят нещата в развитите страни. След тях, а не зад каскети!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинното гласуване е безмислено. Електронното гласуване ще повиши процента на гласуващите. Тогава ще гласуват младите. Тия които са по кръстовищата.
51
2
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Галъп, кого са питали за това изследване ? Платвните лакеи на ГЕРБ и тези платени тук , които пишат коментари... всички тези статистически агенции трябва да се закрият и съдят за промиване на общественото мнение !
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички социологически проучвания трябва да се забранят.Тия'експерти"само промиват мозъците на хората с лъжите си.За толкова време как пък един път не бях попитан аз и познатите ми.А познавам много хора.Явно всички сме големи каръци.Забележете за какви взимно изключващи се твърдения говорим.Хората хем подкрепят протестите,хем не искат избори.А предсрочните избори и служебният кабинет са изключително необходими поради една причина.Да се осигури честен вот и да се пресекат герберските фалшификации.