Справя ли се МВР с протестите?

Диалог с полицията трябва да има, но да се спазва реда, смята полк. Красимир Занев
Обновена: 31 юли 2020 22:47 | 31 юли 2020 22:43, Красимир Ангелов
72

23 дни недоволство и протести в столицата и страната. По-рано сутринта полицията направи опит да разговаря с протестиращите на Орлов мост, за да може ключовото кръстовище да бъде отворени за движение. Демонстрантите обаче са непреклонни в исканията си. Трябва ли полицията да втвърди тона спрямо протестиращите на блокадите?

"Протестите са един от елементите на демокрацията, но трябва да се спазва обществения ред. Днес от сутринта е блокиран Орлов мост, има хора, които са тръгнали за работа, а не могат да стигнат до работните си места. Не може по полицаите да се хвърлят предмети", каза за "Денят ON AIR" ексдиректорът на "Магистрална полиция" полк. Красимир Занев.

Според него диалог между полиция и протестиращи трябва да има, но ако има спазване на обществения ред.

"Вече има и провокатори, но призовавам да се уважават служителите на МВР, които работят по 12-15 часа - да не се посяга на тях с обидни думи и други квалификации. Техният труд е високорисков и много отговорен", отбеляза полк. Занев.

Той добави, че новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е изправен пред сериозно предизвикателство, но има сили и възможности да се справи с ръководенето на МВР.

"Обръща се много внимание на битовата престъпност, преди това с години рядко се обръщаше внимание на такива случаи. В последните месеци зачестиха ПТП-та с ранени и убити на пътя, заради превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR ексшефът на "Магистрална полиция".

По думите му от няколко дни има засилен трафик по основните пътни артерии заради летния сезон и призова водачите на МПС стриктно да спазват Закона за движение по пътищата.

"Влязоха мощни, силни автомобили, които не се съобразяват със скоростта, което води до нарушения и ПТП-та. Въпрос на самосъзнание е", категоричен бе полк. Красимир Занев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен бивш комунистически израз! Този проверяван ли е какъв в бил преди 89?Не мога да понасям комунистически подл оги, които да ми обясняват демокрацията през тяхното виждане!.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен бивш комунистически израз! Този проверяван ли е какъв в бил преди 89?Не мога да понасям комунистически ***, които да ми обясняват демокрацията през тяхното виждане!.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно много хора смятат, че някакси полицията им е длъжна и не смятат за нужно да ценят какво се прави. Дано да имате същите високи изисквания и към себе си.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е изправен пред сериозно предизвикателство, но има сили и възможности да се справи с ръководенето на МВР." -хайде пак бисери, другите не успяваха - той е само с възможности да се справи.
52
3
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
В новата ти държава - без полиция, така ли.Да е както по селата Виждаме Ви Без Прокурор- да плячкосвате на едро.И без полиция- да б и ете бабите безнаказано.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та протеста видяхме как бившият зам. кмет на Младост разговаря с възрастна жена.Той пред хората едвам не я наранил, кой знае какво ги е правил на закрито в Общината.Сега иска пак да дерибейства.
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е странно.Защо МВР ще трябва да се ,,справя,, с протести? Организаторите им не се справят и правят ексцесии. Тогава чак се намесва МВР.Сега МВР пази протеста от народната ,, любов,,.
49
7
 
3
 
! Отговори
От Ресторанта преди 3 години
Бойко, вечерята свърши...Дойде време да платиш сметката!!!
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаем, че от тая година униформата на полицая е отпаднала шапката
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Пишеш на странен език.За чужденец правописът ти е задоволителен, но логика не се открива в изказването ти. Дали те си под въздействие на химични вещества?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР категорично се справя.Пазят протеста от народната любов.
45
3
 
6
 
! Отговори
Цветан преди 3 години
Трябва само една буря и после Чистотата да си свърши работа,т.е. да събере каквото е останало от палатките.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох миличките милюцайчета, работата им била тежка и рискова. Това като цяло е работа за неуки, срещу къшей хлебец и заем от банка дцк,състояща се в дрямка, драпане на макарите, далаверки и пенсия на младини. Понякога може да бъде тежка и лоша и затова са им двадесетте заплатки и разни други превилегии. Така че да си натискат парцалите и да не мрънка, сами са си го избрали. А от векове наред е известно, че от който нищо не става, го вземат за кияк в милицията.
43
4
 
7
 
! Отговори
нинов преди 3 години
въобще не се справят . ако се справяха тая *** сега нямаше да пре4и на нормалният живот в софия
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунарите по кръстовищата що имат нужда от полицията да ги пази от народната любов?
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите галят с перце протестърите. И ги пазят от "народната любов". Няма нужда да ги разгонват, достатъчно е да се отдрепнат за 2 часа и народната любов ще довърши протестърите.
40
5
 
5
 
! Отговори
Джендърмерия преди 3 години
За да си заслужат отпуските и бонусите, трябва да набият поне още 20-30 протестиращи. Откакто Цецо златното ухо стана министър, приличат на некадърна частна охранителна фирма.Понеже са твърде ***, не осъзнават по колко тънък лед ходят и са докарани съвсем до ръба.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли прави впечатление колко протестъри са с родителите си на площада? Аз видях поне 4ри двойки баща и син и две - майка и син. Това някаква семейна манифактура ли е или какво?
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИнтеграл от Хикс 2, писмената реч е като висша математика за теб.--------------Защото НЕ СА българи тези които пишат срещу ГЕРБ и защитават президента,затова и граматиката им е такаваАко не си разбрал досега,само антибългари подрепят Радев!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интеграл от Хикс 2, писмената реч е като висша математика за теб.