Майките от "Системата ни убива" поеха към Банкя

Автошествието е под надслов "Борисов, тук сме!"
1 авг 2020 20:00, Петя Славова
184

Около 18:00 ч. майки на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" поеха на автошествие под наслов "Борисов, тук сме!".

То премина от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета, без да се водят каквито и да било преговори.

"Най-недоволни сме от социалната им политика. Няма воля нещата да се променят, затова искаме оставка на цялото правителство. Всичко е замитане и на нас ни е писнало. Ние сме се сблъскали със стена от неразбиране. Очакваме нов морал в  политиката, за да оправим България", заявиха от "Системата ни убива пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Глупости! Просто след нея ще дойде следващата. И ти нищо не можеш да направиш срещу това. Ако си бедняк и окаян сега, ще си останеш такъв и след това. Това се опитвам да ви кажа. Просто участвате в нечия политическа игра и толкова. А пък вие си мислете каквото искате за себе си и за своята роля в историята. Толкова е помпозно че чак смешно.
52
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме е срам. Всички вас не ви ли е срам да оплювате тези жени? Защо не оплювате мъжете им (бившите), това са деца с други нужди и потребности. И е твърде жестоко да ги сравнявате със здрави деца. Как да ходи на работа майка с такова дете? Кой ще го гледа? И това е до живот!
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49не! Не и при мисълта какво би дошло след тях. самата мисъл за подобна развръзка ме отвращава. Омръзна ми тази масова глупост. Омръзна ми нежеланието на хората да мислят а само да се повличат по чужд ум. Любовта към лозунгите и обещанията. капаците на очите, които се махат когато вече е късно. И крясъците започват отново. наистина ми дойде до гуша.
50
4
 
2
 
! Отговори
Депутата преди 3 години
Здрави да сте и пазете българите от Ковида че, мама си трака , без вас сме за никъде, жив зян, ***, тиня, матриал, овчари и картофогледачи... Моля ви , умолявам ви на колене, не си отивайте, на кого ни оставяте...
49
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това сме на това дередже всички.Разделяай и владей!Когато някой излезне на протест все го оплюваме вместо да се обединим и да оправим държавата, като изметем корумпираната управляваща въхрушка.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинАйде стига , я по - добре ми кажи как самият ти отгледа децата си. как беше преди десет -петнадесет години например когато нямаше ББ? Може ли тези наистина болезнени неща да не се политизират? И да не се вменява вина само на това правителство. Защо решиха точно в този момент отново да се активизират? не виждам друга причина освен политическа. Моментите винаги се избират. А това че използват затова проблемните си деца изобщо не им прави чест. нека си говорим откровено.
47
9
 
3
 
! Отговори
Жана преди 3 години
Всичко се прави по план не го ли разбрахте? Водата ще стане частна собственост и ще си плащате за нея.В Румъния преди година убиха едно момиче, в едно село в северната част. Полицията е можела да я спаси, но 18 часа са допускали грешка след грешка.В Букурещ, 20 000души запушиха за седмица главния площад. Крещяха, размахваха знамена.Движението беше адски затруднено, 2 часа прибиране от работа, вместо за 30-40мин. Това резултира в 3 оставки за 3 дена. Никой не каза-пречите ми, това ли е начина, ще има сгазени, ще загубите подкрепа, или кой ще дойде след тея... Но румънецът, когато трябва
46
1
 
19
 
! Отговори
Не те ли е срам? преди 3 години
До Анонимен 15Ние съчувстваме и призоваваме да проявят разум.Ти ни кълнеш. Но Бог вижда.Дори не се сещаш, че това, което получиха тези майки, е извадено от нашия джоби е откъснато от залъка на нашите деца, които не получават дори нищожните детски надбавки, но утре ще носят тази държава на гърба си.
45
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
44
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Трябваше само да доуточня, в скоро време ще станем 5 милиона, а може би даже 3 - 4 милиона най-много, ако нищо не се промени!И не говоря за етническите българи. Ние ще сме само малка част от тези 3 милиона!!!Скоро официалният език може да бъде Romani chib...
43
9
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ако се чудите защо сме 7 милиона - е те заради това сме!Защото на никого не му пука за децата на България.Най-хубавото нещо се смята да пcyваш на майка.Не знам... дори не мога да коментирам!!!И как при това положение мога да възпитам моето дете в патриотизъм, да му кажа, че си заслужава да живее в България и да работи за 500 - 1000 евро заплата, а да не бяга в Германия, Англия или САЩ за 3000 - 5000 евро заплата? Как???
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Имаме или не това какво общо има? повечето хора тук имат деца и независимо че децата им нямат специални нужди пак не им е лесно да ги отгледат. Какво, те протестират ли? Знаят че от това няма никаква полза,. Получат суми каквито държавата може да им отпусне, всички знаем че далеч не са достатъчно. Но това е положението. Това вашето не е честно спрямо тях. Сега правите излишен калабалък, който не ви прави чест. Помислете си.
41
1
 
30
 
! Отговори
Нямало промяна преди 3 години
930 лв, за да си стоят вкъщи.Други материални бонуси.Социален асистент, който да се грижи за детето, докато те ползват свободни часове.Занимални и възможност за образование на децата-СОП.При условие, че от тези деца обществото няма да има полза. Но ние им съчувстваме и приехме да се плащат от нашия джоб бонусите за тях.Честна дума, очаквах тези майки в знак на благодарност да застанат отновос искане - да се предвидят бонуси и за здравите деца, които утре ще хранят техните.Но не би.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майки, не сте само ви такива, гладни има по целия свят.Разнасяте вируси само.PCR тест и марш, вкъщи.
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Баце пак ли ще докара "разхождащи се" от Родопите?
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходят да реват пред офисите на големите корпорации, които и 1 лев не са дарили, а ние го правим постоянно - обикновените хора.
37
6
 
0
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Полицаите биха ли ги много ???
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31 Пачките са фейк на червените мутри.Неможе, майките с болни деца, да си живеят луксозно, в една държава, ограбвана с десетилетия от комунистите.Докато другите хора гладуват.Осъзнайте се, в пандемия сме.
35
0
 
28
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Опорочиха понятието майка
34
1
 
31
 
! Отговори
МЕРЗОСТ Е НАИСТИНА : преди 3 години
ТОВА--- ДА ИЗТЪРГУВАШ ДЕТЕТО СИ ЗА ПАРИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА!