Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На см'отаният народ ще дам пример:- "как да разбера кое е тежка телесна повреда, след като пребит човек и приведен в безомощност е безсъзнание е средна телесна повреда, може би в България ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО СМЪРТ" ????
337
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко тъпо - значи отпротестите нямало смисъл отпротистите, понеже нищо нямало да се промени?!Ами да спрат да съдят и престъпници - то без друго като ги осъдят те няма да с променят. Нито престъпленията по света ще свършат.То бива, бива глупаво опониране на протестите, ама тука изкопаха дъното. Също като вожда им, който им плаща на тия *** да приказват небивалици.
336
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ е най-смо'таният в цялата галактика ! Управляват го измамници и бандити които сам избра, а медиите и тази тук преливат от *** готови винаги за св'ирки на политиците ! Трийте ме бързо кре'тени, защото това което казвам е истина която ви пречи !
335
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само младия премиер с харема има програма съберете му подписи и го изберете никой друг няма програма
334
2
 
7
 
! Отговори
о преди 3 години
А бе,къде е батко бе?
333
8
 
20
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Петър Ангелов (номер 365)Бяхме млади и зелени като скачахме по площадите и викахме "Кой не скача е червен!"Нещата ще се променят. Не може толкова бързо, колкото би ни се искало, но е неизбежно.Сега протестират пак млади хора, но разликата е че много от тях са учили в чужбина, в Западна Европа и САЩ!Ние растяхме като овце в кошара за която се грижеше главният овчар от Правец!И като отвориха кошарата си мислехме че свободата дойде.Днешните младежи не са като нас обаче!
332
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да се промени нещо от безработни, туристи, платени протестъри, футболни агитки и всякакви други *** на обществото. Защото няма какво да се лъжем, 80% на протеста са такива. Ще сменят едни крадци с други. Защото крадците не падат от небето, а са сред нас! Всичките тия дето реват срещу държавата днес, гледат да я прецакат както могат, да минат метър, да не спазят закона и т.н. И когато влязат в парламента, стават алчни и ненаситни! Ей така ще викате "оставка" още 100 години..!!
331
2
 
26
 
! Отговори
ШГШ преди 3 години
Синдикатите са пълен т..ак, явно нямат далавера или днешните управници са им екстра. Винаги има какво да подкрепят. Сега си крепят спокойствието
330
6
 
22
 
! Отговори
бб преди 3 години
Какво означава- "дали обществото знае какво ще се промени?".То се променя,нищо няма да е същото.Ако управляващите искат да са управляващи-трябва да се съобразят с исканията на тези,които са на улицата.С няколко оставки няма да мине.Иначе утре на улицата ще излязат и тези които си стоят в къщи или подкрепят правителството.В Израел хората са на улицата заради делото за корупция с/у премиера.За мнозина само този мотив е достатъчен,като в Румъния,но в България може да се краде и да се управлява.
329
12
 
34
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 3 години
Протестът не е за заплати, господа, а за ред, законност и справедливост! Но вас май това не ви интересува, хрантутници.
328
10
 
13
 
! Отговори
петър ангелов преди 3 години
Като викахме сдс , сдс и после нищо ново ! Сега пак гаранция няма , кой ще ни поведе и няма ли пак да си стоим в тинята с бсп ли или със граждански парламент от орлов мост.....
327
3
 
13
 
! Отговори
мокто преди 3 години
О ДА не си измисляй. Машинките не са свързани он лайн. Твоето е герберска агитация за неграмотни.
326
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще се промени. Само че някои бетонни червени глави още не го знаят!Светът се променя, останалото е археология!Дали към по-добро или по-лошо, виж това вече никой не знае. Но със сигурност всичко ще се промени!Езикът се променя. Език който не се променя го наричат мъpтъв. Такива са латинския, древногръцкия и старобългарския (черковнославянския).Всичко ще се промени, а протестите гледам се разрастват май...
325
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират млади, защото са видели по света, че такива управници няма и не може да има. Затова са непримирими и ще победят нихилизма и това управление.
324
5
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
До Време за промяна: Така е! Как така допуснахме тази "крадлива и корумпирана гербаджийска дружинка" да смени всички толкова чисти, честни и некорумпирани правителства преди тях? Ако това не бе станало, сега щяхме да "цъфнем и вържем" и "кеф ти риба-кеф ти паламуд"....!!!
323
8
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Защо почти всички статии в този сайт са за хора казващи как протестът е опорочен,как няма смисъл от него,или бегло се споменава за протестиращите?Това драги не е обективна журналистика.Не може ли да се отразяват обективно нещата,а не да взимате страна и 90% от статиите да са в подкрепа на ГЕРБ,при това недоволство.
322
8
 
10
 
! Отговори
О ДА преди 3 години
До Време за промянаЕ това машинно гласуване бе. Много ви се иска, а ? Съветските хакерчета са на пост. Ама за много глупави имате тези, които не са на плочките. Айде малко по-сериозно, а ?
321
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До Ю кортес Икак се казва фирмата?Сигурно ГЕРБ?
320
9
 
15
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
За да се отлепим от дъното на ЕС трябва първо да изметем крадливата и корумпирана гербаджийска дружинка.Предсрочни избори с машинно гласуване които да ги проведе временно правителство. Докато това не стане, нищо няма да се промени.
319
5
 
18
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Зашо си мислят, че хората ги броят за фактор и им имат доверие. Тия два,ата са май големите предатели които трябва да бъдат разстреляни !!!