Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!

Противопоставяли се едни хора с увреждания на други с партийни различия
Обновена: 2 авг 2020 16:40 | 2 авг 2020 16:34, Веселина Йорданова
449
Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!
Снимка: БГНЕС

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания.

Това каза пред журналисти днес Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, по повод участието в протестите срещу правителството на членове на движението "Системата ни убива".

Още по темата
Това не е протест на майки на деца с увреждания, това са политически провокаци. Видяхме злонамерен хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита на хората с увреждания, каза Сачева.

По думите й общо, с пенсиите които се отпускат, българското общество дава за хората с увреждания близо три милиарда лева.

Сачева уточни, че в тази сума не влизат парите за патронажна грижа и други социални служби.

Това, което става на улицата, не е това, от което се нуждаят хората с увреждания - те се нуждаят от конкретни политики и програми, които ние разработваме с тях, каза Сачева. Вера Иванов, от движението "Системата ни убива" , участва в изработването на тези политики, каза Сачева, цитирана от БТА.

Веска Събева, зам.-председател на Националния комитет на хората с увреждания, каза, че при тези акции за пореден път има противопоставяне на на едни хора с увреждания на други, но с различни политически виждания.

Ние искаме да работим за доброта на нашите деца и за нашите деца, каза Събева. Подобни тези изказаха и представители на Съюза на слепите и Съюза на глухите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Аз се питам това приличащо на прасе лице не го бяхме виждали до сега, защо изведнъж се появи? Хрътка обучена да лае! На Бате дрисираните кученца. Лае яко без почивчица, изработва си кокалчето! Грозна корумпирана хрътчица с мазна душица!
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая иска да стане с габаритите на Фдосова преди да се махне.
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото тия, така наречените "система", ще се превърнат в ядрото което ще образува новата партия на манолова! ще ги уреди на блага партийна длъжност, а те ще я вкарат в парламента!
9
6
 
30
 
! Отговори
една българка преди 3 години
на тая пък и е много къса паметтамай не помни преди да влезне във властта какви ги дрънкашеами сега била помогнала за децата и за възрастните хоразатова ли хората от домовете измират като *** защото много добре се грижат за тяхДОЛУ ХУНТАТА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
8
5
 
29
 
! Отговори
Сачева, преди 3 години
По данни на ЕК 46%от децата в България не празнуват рожден ден поради бедност.Махай се.
7
8
 
33
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Безчувствена шопска ***, бедна за власт като всички събрани от мутрата!Всички платени "н"ПО-та да докараш пак никой нормален няма да повярва на демагогията и лъжите, които бълваш, и преди, и вчера, и днес.
6
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плазмодийни същества в защита на Мутрата! Къде е тоя банкянски, да се Защити? Що само мисирски и производни Кърджалийски?
5
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Не случайно името ти е Сачева - кат сач се въртиш из политическите партии там, където е кокала, мазнинката където е... Вън!
4
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад протестите стоят няколко олгарха,искащи да се включат във властта,за да ограбват България!
3
5
 
13
 
! Отговори
сачева при спиро ! преди 3 години
Сачева при Спиро ! Сачева при Спиро !
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както обикновено е развален телефон. Сачева е казала, че с такива майки се работи, и че протеста не е мястото за решаване на такива проблеми, в заглавието пише "Не протестират майки".Познайте дали има разлика.
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка лъжци долни.