Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки

Цяла нощ продължи напрежението пред Ректората
288
Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цяла нощ продължи напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет. На този етап никой все още не е отстъпил, съобщава БНТ.

През нощта протестиращите хвърляха стотинки срещу полицията.

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото между протестиращи, сред които и Иво Мирчев от "Да, България".

Още по темата

При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола. Стигна се до блъскане като протестиращите обвиниха полицията, че е посегнала на жени и деца.

Бял бус с черен надпис "Системата ни убива" се превърна в символа на 24-ия ден от антиправителствения протест.

Министерски съвет, Банкя, Министерски съвет, Орлов мост - това трябваше да е маршрутът на автошествието на майките на деца с увреждания. До последната точка - така и не стигнаха.

Игра на нерви и стратегии часове наред. Първо полицаите подредиха 3 кордона. Напрежението се повиши.
Очевидци разказаха - знаме е в основата на блъскането.

След това - нова стратегия. Протестиращите изведоха децата отпред. Качиха ги на капака на белия бус. Кордоните отстъпиха. Дойдоха униформени с жилетки "Антиконфликт".

Майките замеряха полицаите със стотинки, а преговорите продължиха на няколко фронта.

По-късно част от протестиращите отидоха пред парламента.

От протестиращите предложиха шефа на СДВР да дойде да преговаря с тях, но това не се случи.

На два пъти призоваха полицаите да пропуснат буса. Отново без успех.

И така цяла нощ - изпитание на търпението и на протестиращи, и на полиция. На разсъмване - все още никой не беше отстъпил.

И ново напрежение. При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: протестмайкиполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
18
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
Техната мама на майките от системата....А на БарБабикян в арменския аспух!
209
2
 
10
 
! Отговори
Сопатааа.... преди 3 години
Време ееее...!!!!!
208
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майките до онзи ден величаха правителството, че е първото, което им обръща внимание, а днес срещу премиера, само не разбирам какво общо има Гешев в исканията им и проблемите им. Да излязат и да кажат получихме тази сума да си обърнем мнението си и ще ги разберем.
207
3
 
27
 
! Отговори
БХК-Опааа... преди 3 години
Тия май пресолиха манджата на Отровното трио....Комикси,смешки и хуморески от платени протестъри и безработни безделници!То не бяха малочислени протести на соросоидчета и гей дружинки,то не бяха жалко подобие на палаткови лагерчета,то не бяха блокажи на кръстовища и накрая "тежката артилерия"-майките на болните деца от "Системата ни убива"....НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО-всичко това сме го виждали!НЯМА НОВИ ИДЕИ И ЗАРЯД!!!А бе с две думи:ГОЛА ВОДА!!!!И въздух под налягане!!!
206
17
 
4
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Ако протестиращите бяха от привърженици на ГЕРБ полицаите щяха да бъдат замервани с банкноти по 500 евро!Затова нека полицията се намеси на страната на протестиращите и тогава главния *** на Грабителите на Европа и Република България ще раздаде на своите скътаните в офшорни зони кюлчета и пачки за хвърляне нищо,че се кръсти и кълне този ***, неук,себелюбив пожарникар,нарцистично покварен от знаците на мамона!
205
3
 
23
 
! Отговори
План19/13 преди 3 години
" системата ги убивала", а лочат от системата като препил перничанин зелена чорба, маааама им всички ги качихме на главите си тия откачалки майки на откачалки
204
1
 
15
 
! Отговори
1986 преди 3 години
Въпрос към ДНЕС.БГ,защо всеки от мнозинството българи мрази комунистите в частност социалистите?Направете една анкета дали се харесват *** в частност социалистите и да видими крайните резултати тогава.Кво ще кажете за идеята а ДНЕС.Бг?
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Темата с тероризма и протестърите се коментира от мои приятели, бивши кадри на милицията и полицията. Пенсионери вече. Гласуват за столетницата, но в случая гледат професионално. Доста тежки неща чух.
202
4
 
22
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно лумпенизираните "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите!Споделяйте това нявсякъде. Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явнo ще трябва ние да намерим начин да се предпазим от тях. Предавайте нататък, за да се включи всеки, на който му е писнало от глупости.
201
3
 
15
 
! Отговори
Уфььь...писна ни! преди 3 години
Не ни занимавайте с тия "умни и красиви" лумпенизирани протестъри!!!!Нека да е лято,само да е лято,топло и зелено като горски мъх.Нека да е лято,да е тихо,тихо над земята,на кравайче свито времето да спи.Да звъни в нивята зреещото жито,нека да е лято милиони дни.Нека да е лято,само да е лято,дълго като есен,топло като гръд,волно като вятър,мило като песен,вечно да е лято всеки път!
200
3
 
25
 
! Отговори
1944 преди 3 години
Къде е отряда за борба с тероризма,това си тероризъм погледнато от всякъде!Едните спират метрото, другите затворят мостове с кръстовища и магистрали?"Ко прайми бе другари"...нямате мандри за обиране ли...?Май ще има лабут...!Прекалих те вече, измислени протестъри...!
199
1
 
18
 
! Отговори
до 221 преди 3 години
Има право, разбира се, но не и да разнася нищо неразбиращи увредени като чучела и да печели за тяхна сметка. Това е престъпление и срещу болните и рекет срещу здравите.
198
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно ми е тия "майки" как не са заминали ООН досега да ги пази. Едни сини каски поне можеха да изискат.
197
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форс мажорни обстоятелства. Затова МВР са избрали този път. Че разни правозащитни организации дебнат отвсякъде. Нали всеки има право на протестно мнение?
196
1
 
9
 
! Отговори
ДС преди 3 години
Ние пак сме тук, и шоуто на мамиците ви режисираме и РР е наш. Платете още на мамките.
195
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето българи си плащат осигуровките и Системата ги лекува, не ги убива. Това че от единични случаи се правят медийни сензации е друг въпрос. Нали се сещаш, че обичайните прегледи, успешните операции и лечение не ги дават по телевизията? Само проблемните случаи.
194
1
 
19
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
Анализ на *** от тъй нареченото"Отровно трио":1-Тарторът Бабикян:арменски фейк мошеник глашатай на кръга "Капитал" и PR куратор на възгледите на Прокопиев;2-Николай Хаджигенов-жалък адвокат изживяващ се като месия в адвокатската редколегия.Адвокат на осъдената на 20 г. за корупция Десислава Иванчева,адвокат на фолк певицата Лилала-метреса на Черепа,адвокат на Кристиян Бойков който хакна НАП.3-Велислав Минеков-вечно мърморещ скулптор без скулпторисбабикьосан ***!
193
1
 
13
 
! Отговори
1989 преди 3 години
Радев ,Румен Радев,последно комунист ли е или колумнист?Че нещо не вдявам за кво се бори!Спорим тука на биричка! И да не вземете да ми изстриете коментара ДНЕС?
192
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА
191
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ви харесва системата ли, ***, когато се разболеете ще ви питам