Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки

Цяла нощ продължи напрежението пред Ректората
288
Стотинки срещу полицаите хвърляха протестиращи майки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цяла нощ продължи напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет. На този етап никой все още не е отстъпил, съобщава БНТ.

През нощта протестиращите хвърляха стотинки срещу полицията.

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото между протестиращи, сред които и Иво Мирчев от "Да, България".

Още по темата

При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола. Стигна се до блъскане като протестиращите обвиниха полицията, че е посегнала на жени и деца.

Бял бус с черен надпис "Системата ни убива" се превърна в символа на 24-ия ден от антиправителствения протест.

Министерски съвет, Банкя, Министерски съвет, Орлов мост - това трябваше да е маршрутът на автошествието на майките на деца с увреждания. До последната точка - така и не стигнаха.

Игра на нерви и стратегии часове наред. Първо полицаите подредиха 3 кордона. Напрежението се повиши.
Очевидци разказаха - знаме е в основата на блъскането.

След това - нова стратегия. Протестиращите изведоха децата отпред. Качиха ги на капака на белия бус. Кордоните отстъпиха. Дойдоха униформени с жилетки "Антиконфликт".

Майките замеряха полицаите със стотинки, а преговорите продължиха на няколко фронта.

По-късно част от протестиращите отидоха пред парламента.

От протестиращите предложиха шефа на СДВР да дойде да преговаря с тях, но това не се случи.

На два пъти призоваха полицаите да пропуснат буса. Отново без успех.

И така цяла нощ - изпитание на търпението и на протестиращи, и на полиция. На разсъмване - все още никой не беше отстъпил.

И ново напрежение. При опит да изтеглят едната полицейска кола, майки от "Системата ни убива" се подредиха пред нея. Така блокадата се премести около полицейската кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: протестмайкиполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има уважение към полицията. Какво е това мухльояци да им заповядват какво да правят и да ги уволняват.
169
1
 
23
 
! Отговори
ехооо...айларипиии.. преди 3 години
Заобикаляйте Орлов мост и ги оставете да рупат зеле!Август месец ще е жегав и на тоя асвалт ще е много яко...Не им обръщайте внимание,игнорирайте ги.Телевизиите и журналистите да излизат вотпуск и да пускат само филмчета и концерти-никаква политика и словоблудства от сорта на ОТРОВНОТО ТРИО!
168
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дори не са отишли за провокация на националната полиция. Те са си такива по принцип.
167
1
 
23
 
! Отговори
666 преди 3 години
Браво на полицаите и в София,и на АМ"Тракия"!Поздравявям ги за търпението и толерантността. Да имаш силата и властта да се справиш с ***, и все пак да ги търпиш да те плюят,замерят с какво ли не,да те наричат "убийци"...??? -поклон,момчета и момичета!!!
166
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как Валери Симеонов ги е издържал. Само ги нарече вресливи, вместо да ги набие. Респект за търпението му. Не му е било изобщо лесно. А ние видяхме не повече от 5 минути от тях по телевизията
165
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гледам протестиращите толкова по-симпатичен ми става Бойко.
164
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена ми, като жена и майка, категорично казва, че не иска тези недоразумения да бъдат наричани майки и жени, за да не я причисляват към себе си. Казва, че ще протестира :)
163
1
 
15
 
! Отговори
тия са озлобели преди 3 години
Искат да съсипят бъдещето на здравите, за да си отмъстят за болните. Отделно и бая пара им се даде и само ги настървиха още повече. Това са нашите пари на вятъра и това също ги радва.
162
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията е спряла побърканите жени да не се саморазправят с другите протестъри. Затова придружители им, начело с оня биполярен предприемач бяха толкова гневни и са хвърляли монети по полицаите
161
4
 
25
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Като гледам протестиращите мога само да кажа че българина е *** народ. Всички разбрахме че Радев е комунист , чв разни богаташи плащат за размирици и че хора като Мая Манолова нямат шанс срещу ГЕРБ освен да се обединят и да всяват смут. Простаци всичките. *** . ГЕРБ за последните 10 години изградиха много. Не казвам че са най добрите и безгрешните , но ги предпочитам пред БСП и Румбата
160
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой е Полицай Николов, но се надявам неговите началници да го похвалят публично. Тези разрочорчени жени се видяха с малко внимание и решиха, че всичко зависи от тях.
159
1
 
17
 
! Отговори
до тъжно преди 3 години
Държавата им даде предостатъчно , за да безделничат и сега тъпкано ще им го върнат.
158
1
 
21
 
! Отговори
Вихър преди 3 години
Защо тези майки използват децата си, като разменна монета!?Искам да им кажа да не разиграват този цирк, като използват нещастието на децата, защото ако успеят да постигнат интересите на тези дето сега им плащат за да са там, веднага след това ще забравят за тях и отново ще зависят от държавата!!!Бъдете разумни и не се изкушавайте от временни облаги!!!
157
0
 
18
 
! Отговори
План19/13 преди 3 години
Най- добре ще е полицията да напусне това сборище на *** и нарко зависими, да видиме без полиция с кого ще се заяждат и нападат руските превратаджии! Да видиме ще стигнат ли до убийства " мирните евразийски опальченци"? Пък тогава да извадим сопи, колове и лопати и по руските им нагли мутри да налагаме докато мърдат подред и мамашка и вАстанници!
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да държат децата.Ислямизацията е пълна,Така правят мюс'юлманските терористи.Децата са им щит.
155
1
 
15
 
! Отговори
Божкеее.... преди 3 години
Какво доживяхме...Обществото да се моли на полицията да започне да бие!!!Има нещо сбъркано в тая държава!
154
2
 
12
 
! Отговори
използват преди 3 години
ЗА ПАРИ Е ВСИЧКО! ТЕ ИМАТ И ДРУГИ ДЕЦАы ЗАЩО ДА НЕ ГИ УСТРОЯТ!
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да хора и стотинки нямат. Да кажам аутистите. Те са без асистенти след договорките на едни майки. Бяма да кажа кои. Дано тоя път не влезнат сами да договарят, каквото и да е било.Дай тешанс на всички българи, а не на конкретни изисквания на определени хора
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иво Мирчев кога зачена,че вече е майка? Сиг в блъсканицата на Росенец.
151
0
 
14
 
! Отговори
референдум преди 3 години
Да се направи референдум, съгласни ли са хората да тарантутят разни ***. Ако една шивачка или продавачка, които работят по 12 часа и получават 600-700 лева са съгласни да плащат на тия разюздани дерибейки, които използват хорското съжаление, а в същото време с мизерните си заплат да отглеждат по две деца, на които само учебниците са 500 лева, да им плащат. Парите за тия трябва да са колкото да съществуват. Да не би след това да работят, да плащат данъци и да хранят някой. Ние ще ги храним д