Безотговорно ли е депутатите да са в отпуск? Леко напрежение на Ректората

Жена поиска обяснение за блокираното кръстовище
3 авг 2020 09:52, Петя Славова
180

Ден 26 от антиправителствените протести у нас. Сутринта се стигна до леко напрежение пред Ректората на Софийския университет.
Още по темата

Недоволна от блокадите жена влезе в пререкания с протестиращите. Тя обяви, че подкрепя протестите, но поиска да разбере в името на какво търпи лишения и неудобства, както и гаранции за промяна в управлението на държавата.

"Необходимо е да се промени формулата на управление. Тези блокирания са израз на гражданското недоволство от начина, по който се управлява държавата.

Сега имаме различно състояние на протеста, в който хората са обединени, независимо от политическите пристрастия. Гаранцията за правовата държава започват с оставки, това обединява хората", заяви участникът в протестите и бивш лидер на партия ДЕОС - Виктор Лилов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали исканията на протестиращите ще стигнат до депутатите, които вече излязоха в лятна ваканция, Лилов посочи:

Може би това беше най-безотговорното - да избягат и да се скрият. Много безотговорно е министър Сачева да казва "Имаме много работа", а от друга страна правителството да е в почивка.

Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили. По думите му в ефира на "България сутрин", парламентът ще бъде фрагментиран и ще произвежда нестабилност, но именно това би дало възможност да се преформатира управлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
12
 
! Отговори
Радев Фигурант ! преди 3 години
Радев като е фигурант, що сте го захапали ?Именно, защото е Фигурант на задкулисието, а не български Президент !
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов удвои БВП, изгради още една България.
70
7
 
4
 
! Отговори
Баце - демократ преди 3 години
Борисов е един от най-младите членове на БКП. Приет е на 18 годишна възраст. Милиционерският син (каквито по случайност са голяма част от ръководството на ГЕРБ) напусна МВР, когато го деполитизираха, и още не си е върнал партийната книжка, нито е подавал молба за напускане.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията незабавно да освободи кръстовищата от наркоманите и алкохолиците.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маже и те като каскета Гешев. Той нали уж е отпуск когато трябва да отговаря на въпроси, но прави ПР-акции по селата.
67
1
 
6
 
! Отговори
Майтапчия преди 3 години
След като МС и НС са празни,не е ли подходящ моментът да бъдат превзети?
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце сега ще даде 40 млн. за 50 км мантинели магистрала "Тракия" при Стара Загора. Така се финансират избори
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, като е фигурант, що сте го захапали?Заради ревността на Борисов.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо да има много партии в парламента. Съвсем даже. Време е да се види кои са реално мислещи за България. Умните хора трябва да умеят да водят диалог, да намират общо решение. Сега имаме един диктатор, около когото пърхат жадни за слава кариеристи. Много е смехотворно точно най-диктаторските формации като ДПС и ГЕРБ да се пишат най-либерални. Малка страна е повече от грехота да си попилява интелектуалния потенциал заради честолюбието на някой си.
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е съгласен една нагла и крадлива шайка от прости милиционери да продължава да го управляма може да организира контрапротест.
62
2
 
15
 
! Отговори
Една от мнозинството преди 3 години
До 60Простак, изказваш се неподготвен.Не можеш да знаеш аз коя съм, и това най-много ви дразни.Събирате се по двеста-триста души на митинг и се опитвате да се налагате с нахалство.Не разбрахте ли че хората им дойде до гуша от наглеци като вас.И аз изкам промяна към по добър живот (като всеки нормален човек), но не по този начин.Като сте толкова умни - пролетта идват избори-излезте с умните идеи които казвате че имате и ако народа ви хареса-управлявайте.Всичко друго е анархия и беззаконие
61
5
 
11
 
! Отговори
Оставка и за Радев ! преди 3 години
Трябва да се промени начина на управление ! а Фигуранта Радев вече 4 години е във властта и нищо полезно не е направил за хората !
60
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 65. Ами просто сме много по-демократични от вас, които не признават мнението на никой друг, освен своето.
59
3
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 64. Не, пич, полицаите много ги галят и даже ги пазят. Във всяка нормална държава тези шепа пречещи на стотици хиляди щяха да бъдат изметени за секунди.
58
7
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Ами съберете се, кой ви пречи ?Или чакате узазания от Вожда си Тулупа, подплатени с пачки от чекмеджето.
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тактиката на МВР е да се тормозят до дупка протестиращите с надежда да се откажат от блокадите. Цялата мисъл на ръководителите във ведомството е насочена към това да се действа силово, а не тактически. Това е една от причините за новосъздадените активни протестни точки и нови блокади.
56
5
 
18
 
! Отговори
голю босев преди 3 години
Другари Радев, Божков, Бабикян, кажете най после как като вземете властта ще подобрите живота на народа. Злато ли ще произвеждате, или по стар начин пари ще печатате. Ако не кажете значи вие искате да крадете. Заради 29 милиарда ли искате власт, и ще купите ли Грипен.Аз като средностатистически българин пак ли ще остана гол и бос. КАЖЕТЕ НАЙ ПОСЛЕ ИЛИ ВИ Е СТРАХ ДА КАЖЕТЕ ИСТИНАТА.
55
5
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 50. И като цяла София е съпричастна с протестите защо не се присъедини към тях и всичко да свърши бързо, а сте само няколко хиляди? Защо бе, галошш? нещо ти куца логиката.
54
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
До ЗлатенаЛеко простееш
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов много се хвали с хвърлените милиарди за саниране. Моят въпрос тук е не за качеството, за това, че реално не е саниране, а опаковане, че вътре инсталациите не се подменят...., а въобще поставят ли се за разглеждане в европейските институции проблеми, типични за нашата държава? В Германия, Нидерландия, Франция, Дания, Белгия, Полша и т. н може да си имат вода и канализация навсякъде, у нас обаче въобще не е така, включително в София. Частиците, разпиляването на отговорност, тук са вредни.