Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите

Униформените бяха наказани дисциплинарно
Обновена: 3 авг 2020 23:04 | 3 авг 2020 09:15, Нели Христова
190
Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преди дни, от вътрешна проверка в МВР, стана ясно, че четирима полицаи са превишили правомощията си по време на протестите. Те ще бъдат наказани дисциплинарно, но пострадалите зад колоните на Министерски съвет искат по-тежки наказания.

Един от тях е Тони Липошлиев, който прекарва в ареста 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. По думите му в първите часове след ареста той е дал показания на разследващия полицай и повече не е потърсен.

"Всички сме виждали видеозаписите с насилие над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР при тази проверка, а в същото време има твърдения, че проверката е направена според изискванията?", пита адвокатът на момчето Владимир Иванов пред bTV.

Сред арестуваните зад колоните в онази вечер е и Жоро Георгиев. "В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в суматохата, когато се обърнах назад, понесох удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята, бях напръскан с лютив спрей в очите, с ръце вързани зад гърба", разказва той. Младежът е с обвинение в хулиганство и е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Според обвинението, той е викал "еничари". Георгиев е категоричен, че не е удрял полицай.

Със случая се занимава Софийска районна прокуратура, но и до момента не е напълно ясно какво са заснели камерите около Министерски съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
11
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Идват от сЙело и там са им обръщали всички внимание. Тук обаче не е така. И те сега се тръшкат да им се обърне внимание, защото си мислят, че са много важни.
107
4
 
7
 
! Отговори
бити преди 3 години
Са по рождение
106
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са ги били. Оня дето беше на умиране с дядо червен депутат на петия ден възкръсна и обиколи всички телевизии
105
4
 
11
 
! Отговори
Организаторите преди 3 години
на протеста саботират собствения си протест.Не създадоха организация за охрана от провокатори и *** и дадоха път за саморазправа.По никакъв начин не обявиха протеста,така че полицията да знае кого и къде да охранява и полицаите се наложи да импровизират и реагират съответно на напрежението, а сега се опитват да прехвърлят собствената си вина от болната глава на здравата. Ако протестиращите разчитат че толкова БЕЗОТГОВОРНИ хора могат да решат проблемите в държавата...
104
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тея килеши дето жвърлят бутилки ,павета и бомби по полицаите -те какво искали ???това е опит за Умишлено Убийство - Затвор до 15г ! разкарайте ги тея Престъпници , кво чакате ?- да убият някой баща на две деца ли ?
103
1
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Мерси за доуточнението. Сега разбрах и ти поставих минусчета на всички коментари.---мерси за доуточнението. Сега разбрах, че ще ми поставиш минусчета на всички коментари и си го преместих.
102
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Сигурен ли си че съдът ще отсъди че определението Е-Н-И-Ч-А-Р е изразяване на лично мнение и не нанася психически щети? Аз не съм. Може да греша. само посочвам , че има база за дело. Това понеже ТИ предлагаш да се ходи на съд!---Абсолютно съм убеден, че енич*р нито има база за обвинение, нито ще издържи в съда. Според мен те няма и да го вкарат. Целта им е да изплашат децата те да не съдят. Докато, да те муат кат маче у дерек и да ти снимат ц*ците си е спечелено дело в целофан с панделка.
101
2
 
4
 
! Отговори
До аз-ът 92 преди 3 години
"това Е ИЗРАЗЯВАНЕ НА ЛИЧНО МНЕНИЕ!"________Сигурен ли си че съдът ще отсъди че определението Е-Н-И-Ч-А-Р е изразяване на лично мнение и не нанася психически щети? Аз не съм. Може да греша. само посочвам , че има база за дело. Това понеже ТИ предлагаш да се ходи на съд!
100
7
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Награда за полицаите---заповед за освобождаване. с КЕФ ше им я разпиша.
99
6
 
3
 
! Отговори
за едни терорист за- преди 3 години
-- другите борец за свобода ! Та и тука ,ако младежите победят падне правителството / БЕЗ ДОГО ВОРКИ / да не бъдат съдене и прочие гаранции ... младежите ще могат да съдят полицаите ,техните началници и тогава подсъдимите ще излезнат много повече ,ще се гледат камерите и ще има яко съд... НО в сегашната ситуация могат да се радват, че не ги дотрепаха и въобще да не чакат справедливост ! На теория пол. са деполитизирани на практика са полицията на герб .
98
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
значи да стоиш от 8 до 5 в офиса в ИТ фирма за 3 бона---не искам да те дразня, но в ИТ фирма 3 бона вземат началното ниво. Хората на улицата с велосипедите от по 1000 лева, взет 6-8 . Нетно. Друго?
97
4
 
8
 
! Отговори
Некой си там преди 3 години
До 108: Глупакo пpocт, да се опитваш да представиш като еднотипни явления борбите на Българския народ за освобождаване и създаване на суверенна, единна България с терористичните комунистически атентати, целящи на 100% обратното, означава, че си филиз на някой долен терорист-разбивач на мандри, крадец на кашкавал или убиец на невинни хора с взрив в църква.
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Началниците на полицаите до върховете що на върха откъдето са следели и даже по служебна връзка не са се обадили за издевателстват на подчинените над хора вече арестувани по някакви техни указания и насилствено избити незаконно зад колоните как прикритие,че още щом камерите наоколо кат задължително са ги изключили,че даже репортери от ТВ е нямало на местото заснемат официално както винаги,са за съд щот тъй са ги инструктирали да действат,а инак какво толкоз са искали протестиращите освен оставка
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НедоразбралАми, аз съм селски бег според него, не мога да го разбера и аз, какво иска да каже :))
94
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Награда за полицаите
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като говорим за терор,то нашата история изобилства с такъв.Някакви *** пишат непрекъснато за терор на комунистите ,Света Неделя и т.н.Истината е че преди това съществува терирът осъществяван от ВМРО(огромен!),терорът на земеделците на Стамболийски,после терорът на десните офицери срещу тях и комунистите,рязането на глави,включително тази на Стамболийски.Така че всеки познаващ историята знае че терорът е бил от всички страни.И да се приписва само на едните е лъжа.Насилието е недопустимо
92
4
 
3
 
! Отговори
До До аз-ът преди 3 години
"Значи викат ти *** ти отиваш и биеш?" Къде прочете такова нещо??? Какво ви става с мозъците, че не разбирате? Както написах: "успех с тази работа" - съденето на полицай, понеже удрял.Просто подчертавам че вербалното хулиганство СЪЩО е подсъдно! И като нарчеш някого "е.н.и.ч.а.р" после го съдиш понеже си е вършил работата на полицай, той пък, от своя страна, може да реши да те съди за морално психически щети. Нещата са двупосочни. Сложна разбиране от всеки.
91
3
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ако ще има наказания за полицаите, то те трябва да са затуй, че не са си свършили докрай работата с тези жалки метежници - протестерите! Малко им било боят.---много почна ми идва селянията. Между другото другари милиционери - молете се на *** и му благодарете да ви трие глупостите, които пишете. Щото едноо е да призоваш са съд, друго - за насилие. С такива писяния като на селския бек по-долу - сте абонирани за поне 5 члена по НПК. Поне 5.
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЗа мен ли се отнася? Поне адресирай коментара за да знам че е за мен!Виж моЙто момче, има полицаи които не си поплюват, е верно че са по от специалните, но дебелака които видях на видеото да налага, при положение че е с още двама, ми приличаше на един познат :)) Кюфте е думата, но полицията да ги смъмри дисциплинарно :))
89
8
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Кефи ме как платените *** герберасти показват своето истинско лице и на властта. Наричат наркомани протестиращите и битите. Които иронично имат многократно по-добро образование, работа и перспективи в живота отколкото троловете тук.---те тва ги побърква. Вековната злоба на роба!