Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите

Униформените бяха наказани дисциплинарно
Обновена: 3 авг 2020 23:04 | 3 авг 2020 09:15, Нели Христова
190
Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преди дни, от вътрешна проверка в МВР, стана ясно, че четирима полицаи са превишили правомощията си по време на протестите. Те ще бъдат наказани дисциплинарно, но пострадалите зад колоните на Министерски съвет искат по-тежки наказания.

Един от тях е Тони Липошлиев, който прекарва в ареста 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. По думите му в първите часове след ареста той е дал показания на разследващия полицай и повече не е потърсен.

"Всички сме виждали видеозаписите с насилие над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР при тази проверка, а в същото време има твърдения, че проверката е направена според изискванията?", пита адвокатът на момчето Владимир Иванов пред bTV.

Сред арестуваните зад колоните в онази вечер е и Жоро Георгиев. "В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в суматохата, когато се обърнах назад, понесох удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята, бях напръскан с лютив спрей в очите, с ръце вързани зад гърба", разказва той. Младежът е с обвинение в хулиганство и е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Според обвинението, той е викал "еничари". Георгиев е категоричен, че не е удрял полицай.

Със случая се занимава Софийска районна прокуратура, но и до момента не е напълно ясно какво са заснели камерите около Министерски съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Еничари са османски поданици на държавна служба, набирани главно сред немюсюлманското население на империята от средата на XIV век до 1826 г.
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полцаите са еничари...ако това ги обижда да спрат да бъдат ЕНИЧАРИ...
86
7
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Очевидно трудно разбираш: ти призоваваш в един пост долу, ударен да съди полицията - ок. Успех с тази работа! Само че в статията пише, че преди това са крещяни вербални обиди към полицаите, а вербалната обида е подсъдна---АМА АЗ ПАК ГИ ПРИЗОВАМ. И УТРЕ ОТНОВО ЩЕ ГИ ПРИЗОВА И БЕЗПЛАТНА ЮРИДИЧЕСКА ПОМОЩ БИХ УКАЗАЛ !Т.е. за ен*чар са ги пребили? На момичето гърдите за това са й ги снимали и са я галили по косата. Оня в буса - оня дебелия за енич*р го смаза от бой ?!Доооооообре! Съгласен съм!
85
6
 
0
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Значи викат ти *** ти отиваш и биеш? Ами колко министри какви неща говореха за протестиращите? Да ходят да ги бият?
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91Ами, тролчетата е правят агресията, аз поне не виждам да съм подтиквал към линч, ако има намек за това се извинявам.Но коментираме нормални, не партийци от ГЕРБ, има разлика нали? :)
83
8
 
7
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Кефи ме как платените *** герберасти показват своето истинско лице и на властта. Наричат наркомани протестиращите и битите. Които иронично имат многократно по-добро образование, работа и перспективи в живота отколкото троловете тук. Явно герберастите сега са активирали армията от *** в държавната администрация. Страх тресе ***. А и да - на тия *** им желая полицията по същият начин да им раздават право на тях :D :D
82
5
 
3
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Очевидно трудно разбираш: ти призоваваш в един пост долу, ударен да съди полицията - ок. Успех с тази работа! Само че в статията пише, че преди това са крещяни вербални обиди към полицаите, а вербалната обида е подсъдна, особена такава като е.н.и.ч.а.р - това е болно нещо за всеки българин!
81
5
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Не знам защо е изтрита думата Е-Н-И-Ч-А-Р-И след като е написана в статията, според която, това е викано по полицая.---това Е ИЗРАЗЯВАНЕ НА ЛИЧНО МНЕНИЕ! Ако полицая-БИЯЧ му е наранена ЧУСТВИТЕЛНАТА ДУШИЧКА има право да си търси правата по ГРАЖДАНСКИ път. И нека съда прецени. Но да вдигаш НАКАЗАТЕЛНО обвинение за наричане енич*р е... ПРИЗНАК НА БЕЗСИЛИЕ. Щото знаеш, че оня ще те скапе в съда и да го уплашииш да не вдига дело, както ти се опитваш мене да ме заплашвашп тука. Лельо.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интерес на истината, по време на никои протести до сега, не е имало толкова агресия и арогантност по форумите. Чак се отвращавам да ви чета.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74Щом ще се връщане назад, Комунистите-террористисче, избиваха по улиците генерали, интелектуалци, взривиха царква та "Св.Неделя,с много невинни жертви, избиваха цвета на нацията.Метежите, насилие то, терора, са, комунистически методи, И днес го правят.Така взимат всяка власт.
78
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
До аз-ътТолкова ти е голямо егото,че със сигурност са ти малки обувките:)))
77
8
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Аз съм жена, насилие не понасям, но честно да ви кажа ако някой цели мен или семейството ми с бутилки,---тва че си жена отдавна го разбрах лельо, затова и не ти се връзвам, а само ти се подигрвам на яловите безплодни заплахи.Естествено, че при хвърляне на бутилки и бомбички при полицаи следва реакцияАма защо след като тия битите са хвърляли бомби единствено вдигнато обвинение, е че са им викали еничари !? А ? От Кърджали ли сте? Че Борисов има един израз за такива като вас?
76
7
 
12
 
! Отговори
666 преди 3 години
Награда за полицаите! Съд за отрепките по улиците!
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данчо катаджията, поразрових се :) Гледах и видео, как един дебелак полицай налага в някакъв микробус протестиращ, смях.Погледа му беше - ами водя се по другите :) Поне малко да беше потренирал да свали мазнинките, но *** колкото си искаш :))
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 63Само Пешо бил безгрешен???Обиждаш наред.
73
7
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ти като не си "просто селско парче" и плашиш полицията със съд, чувал ли си термините "вербална агресия", "психическа щета", "хулиганство"? Знаеш ли че за това също се ходи на съд? Ще ти хареса ли теб някой да те нарича "***"?--- аха ах аха ха хаахах ах аха ха ха аааааааааааааа ха ха ах ах ах аами - давай съди ме. Затова че съм "заплашил някого със съд" -демек че призовам хората да упражняват гражданските си права. Медиите с кеф ше го лапнат тоя репортажхаха аха ах ахКуки - соца свърши бе
72
4
 
4
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Не знам защо е изтрита думата Е-Н-И-Ч-А-Р-И след като е написана в статията, според която, това е викано по полицая.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите ,, моралисти,, ще правят анархия.Ако им позволим
70
4
 
8
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Ти като не си "просто селско парче" и плашиш полицията със съд, чувал ли си термините "вербална агресия", "психическа щета", "хулиганство"? Знаеш ли че за това също се ходи на съд? Ще ти хареса ли теб някой да те нарича "***"?
69
15
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
не слушайте куките тролещи тук. НЯМА как осъден полицай да остане в системата. Следва дисиплинарка и увоо. БЕЗ ЗАПЛАТИ. ! Тука се включиха кикичките да тролят и да заплашват . СЪД ДО ДУПКА ЗА БИЯЧИТЕ. РАЗСИПЕТЕ ИМ ЖИВОТЕЦА, ВЗЕМЕТЕ ИМ ПАНЕЛКАТА, ИЗГОНЕТЕ ГИ НА УЛИЦАТА. Никаква милост. Те проявиха ли милост към вас?!