Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите

Униформените бяха наказани дисциплинарно
Обновена: 3 авг 2020 23:04 | 3 авг 2020 09:15, Нели Христова
190
Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преди дни, от вътрешна проверка в МВР, стана ясно, че четирима полицаи са превишили правомощията си по време на протестите. Те ще бъдат наказани дисциплинарно, но пострадалите зад колоните на Министерски съвет искат по-тежки наказания.

Един от тях е Тони Липошлиев, който прекарва в ареста 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. По думите му в първите часове след ареста той е дал показания на разследващия полицай и повече не е потърсен.

"Всички сме виждали видеозаписите с насилие над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР при тази проверка, а в същото време има твърдения, че проверката е направена според изискванията?", пита адвокатът на момчето Владимир Иванов пред bTV.

Сред арестуваните зад колоните в онази вечер е и Жоро Георгиев. "В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в суматохата, когато се обърнах назад, понесох удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята, бях напръскан с лютив спрей в очите, с ръце вързани зад гърба", разказва той. Младежът е с обвинение в хулиганство и е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Според обвинението, той е викал "еничари". Георгиев е категоричен, че не е удрял полицай.

Със случая се занимава Софийска районна прокуратура, но и до момента не е напълно ясно какво са заснели камерите около Министерски съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кеф.Дрогираните ревът.Живота им не струва нищо спокойно.
67
12
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До аз-ътМалко не сте запознат със законите.Преди месец приеха закон според който,дори дисциплинарно да е уволнен полицаят получава толкова заплати колкото години има в системата.Друг е въпросът и дали ще се докаже в съда вината му,или потърпевшият ще бъде съден за клевета.Повечето са умни и знаят,че те са виновни и за това не се жалват пред съда,за да не се окажат те осъдените за лъжесвидетелстване.--ченгенЦЕ бъркаш желаното с реалното. Ама със селски техникумм - толкова, кво да правим сега..
66
8
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Малко не сте запознат със законите.Преди месец приеха закон според който,дори дисциплинарно да е уволнен полицаят получава толкова заплати колкото години има в системата.Друг е въпросът и дали ще се докаже в съда вината му,или потърпевшият ще бъде съден за клевета.Повечето са умни и знаят,че те са виновни и за това не се жалват пред съда,за да не се окажат те осъдените за лъжесвидетелстване---тука сега ченгенцата се включват да тролят, как - прди месец го промениха, не съдете, че ще стане лоше
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко да са наказани дисциплинарно?Полицията е семейство, харесва ли или не, те са си свои, има такива които не са за там, но има и такива които си гледат работата :) Ония катаджия от Враца ли беше, че не ми се рови в момента, как въртеше палката във видеото което видях, направо не знам, все едно селски тарикат :) Че и псували журналистите по форумите, моля ти се :)) Тез ако са полицаи, аз съм Пабло Ескобар :)
64
11
 
4
 
! Отговори
пешо преди 3 години
щом ще се връщаме назад да си спомним и полицията преди 1944г-рязане глави и на колове.палене къщи, разстрел с картечница на седемте ястребинчета,изгаряне на гео милев и др,уги интелектуалци в пещите на държавната безопаясност и т.н.
63
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До аз-ътМалко не сте запознат със законите.Преди месец приеха закон според който,дори дисциплинарно да е уволнен полицаят получава толкова заплати колкото години има в системата.Друг е въпросът и дали ще се докаже в съда вината му,или потърпевшият ще бъде съден за клевета.Повечето са умни и знаят,че те са виновни и за това не се жалват пред съда,за да не се окажат те осъдените за лъжесвидетелстване.
62
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До аз-ътСтаваше въпрос до 61постоянно се трият коментариС вашето мнение съм съгласен
61
5
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
това ли измисли *** нещастен---да.а ти кво измисли освен да обиждаш бе шушляк?
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да са по строги наказанията за полицаите! Трябва и наказания за протестърите блокиращи кръстовища и пътища!
59
4
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Калеко Алекотой и акъла ти е по малко от на калеко
58
14
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
63"Полицайчето" не е дошло в дома ви, за да ви бие.Вие сте излезли да палите парламента.В нормалните държави това се наказва много строго.----много соц в тоз форум бе, много комунист, много пенсионер беее...то младите хора от вас думата не могат да вземат. Сега ще обясня. Бавно за хората 65+. Щом не са им вдигнати обвинения (само на един че им викал еничари) значи битите НЕ СА направили нищо. Е точно в нормалните държави такива дела се завеждат, че и внуците им плащат.СОЦА СВЪРШИ ДРУГАРИ
57
4
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Анонимен 62това ли измисли *** нещастен
56
6
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... Радо - Грипена пак иска служебно правителство, защото само тогава може да договоря сделки като тази за Грепените ... Тогава обаче беше попарен с гореща вода и сега има да си връща ... Служебното правителство вече му е наредено от когото трябва, предстои "Народен съд" и отечественофронтовско правителство ... !!!
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
63"Полицайчето" не е дошло в дома ви, за да ви бие.Вие сте излезли да палите парламента, хвърлят бомби по тях, да ги хулите...В нормалните държави това се наказва много строго.
54
14
 
5
 
! Отговори
пешо преди 3 години
при борисов сгрешил полицай и сгрешил лекар няма.ето затова имат право младите да протестират.затова оправдаващите проявилите насилие полицаи се наричат дупе близци.дано попаднат по погрешка в полицията те или децата им-тогава ще вият.
53
5
 
4
 
! Отговори
гад си преди 3 години
До Анонимен 58Ти си болен,съчувствам на семейството ти кой знае как ги биеш!И внимавай че стават нещастни случай по улиците.
52
12
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До всички Бити, минали бъдещи. Послушайте ме. НАЙ-СТРАШНОТО ЗА БГ ЧЕНГЕНЦЕТО е съда. Те се пенсионират млади, и вземат много заплати накуп. А с най-малката присъда, дори и условна - следва дисциплинарно уволнение. Затова толкова ги е страх от съд, а и са прости селски парчета и не познават законите повечето.Затова и вдигат обвинение, да ви изплашат. СЪД ДО ДУПКА, НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ, ЩОТО НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ, РАЗСИПЕТЕ ИМ ЖИВОТА. НИКАКВА МИЛОСТ И СЪСТРАДАНИЕ НЕ БИВА ДА ВЗЕМАТ МЯСТО В ТОЗИ ВЪПРОС.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо Грипена къде е последните дни не съм го виждал.Да не се е окрил в Шведското посолство?!
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовНе са ли от народа? Окей, сега ще уведомя бригадите да ги бият като кучета, щом не са от Банкя бой :)))
49
8
 
1
 
! Отговори
тъжнатаистина преди 3 години
До ivailoНяма да има нито уволнения нито съд,него ли разбрахте толкова години,да боли но това е истината.Сами трябва да накажат биячите иначе напразно са страдали момчетата,биячите имат коли,къщи,семейства нали,трябва да си платят.