Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък

Искат да привлекат вниманието на Ангела Меркел
3 авг 2020 13:48, Елка Василева
118
Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък
Снимка: архив, БГНЕС

Българи в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в работно време, за да привлекат вниманието на канцлера на Германия Ангела Меркел и сътрудниците ѝ към ставащото в България.

Това е трети протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага.

Протестът пред канцлерството ще се проведе в петък от 15,30 до 18 часа.

На предишните протести участие взеха десетки българи, предимно млади хора, които учат или са завършили образованието си в Германия.

Още по темата

За протеста в петък те обявиха целите си във Facebook страницата си, предаде БНР.

През последните 11 г. (през които на власт е Меркел – б.р.) ХДС и канцлерката подкрепят безусловно правителствата на Бойко Борисов, написаха в поканата за протеста организаторите. Протестът настоява за официална позиция от страна на канцлерството за „липсата на съдебна реформа в България; съмнения за срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; съмненията за злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; силно ограничената медийна свобода в България; абсолютния провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията“.

Освен в Берлин българи ще протестират в още 25 града в Европа и Америка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62 Объркали сте се Вие, бълнувайки за Божков, Решетников и не знам си още кой. Протестът е за законност и ред, но на някои хора явно главите все още им стоят в задните части. И съвсем не говоря за палатките в София на шепа смешници, които се чудят какво да правят по цял ден. А за едно цяло общество, оскърбено и мачкано от тези, които би трябвало да работят за него и да следят за реда.
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаБОЙКО сам ги извоюва тези милиади евра за икономиката на БЪЛГАРИЯ и борба с коронавируса,не са отпуснати по хубост!!!!Ако комунистите дойдат на власт и ЕДНО ЕВРО няма да получите и какво следва- нова 97г!НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!!!!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени протестчета по 10 души в защита на килърите.И час посочили?Защо ли мисля, че и у нас следва да е така.Караваната на Бабикян , страшилището за бабите, не може ли да се паркира там. Не може ли си акат на тротоара в центъра на Берлин?
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен49 За съжаление,сте на погрешното време и на погрешно място.В момента сте купени от мутрата в Дуюбай,таз,и в Белград,мьентора Решетников и комунистите от БСП.Объркали сте протеста,този е на мутрите,които грабиха и продължават да се опитват,да грабюят и управляват България.
56
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката си заминава. Ще има и съдебни процеси.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайда, да опънат палатките на кръстовищата!
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става в България ,каквото става и последните 75 години.Комунистите държат икономиката и управлението ,а глупаците мислят за демокрация.
53
3
 
8
 
! Отговори
Тия преди 3 години
Плачат вече за една здрава дрянова тояга !
52
1
 
6
 
! Отговори
КЪФ МОРАЛ КВИ 5 ЛВ преди 3 години
ВЪПРОС КЪМ ОНАЯ ЕЛЕНА СЪС ЗАЕМА ОТ КТБ И КЪЩА ЗА ГОСТИ БЕЗ ГОСТИ С ЕВРОПАРИ- ВИЕ ИНФОРМИРАТЕ ЛИ ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С ГЕРБ- ЕНП И ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЗАЩИТАВАТ МАФИЯТА ГЕРБ- А СЕГА ДЕ....КАКВИ ВНУШЕНИЯ, КАКВИ ЕКВАЛИБРИСТИКА, КВИ ЗАЕМИ НЕВЪРНАТИ..
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дечицата на богатите,пребюиваващи на запад да се прибирати и да участват в изграждането на просперираща държава.Какво ги интересува германцитез,че ние не можем да си оправим страната?
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам гражданско неподчинение да направят Берлин и тогава ще ги призная.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Не може да се манипулира вот с над 50 % гласа.4 пъти,дали е манипулиран? Хората отново гласуват за ГЕРБ.Какво би казал за този на Радев?Само когато БСП е на власт,тогава вотът не е манипулиран,нали? Зынаеме ги вашите номера.
48
8
 
12
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
Меркел никак не я интересува как живеят аборигените по нашите ширини.За нея и ЕНП е важно да имат послушковците на ГЕРБ в ЕП и да им създават мнозинство.Така са гледали и когато падишаха е потушавал Априлското въстание.Разберете, че проблемът на давещите се е на самите давещи се!Всичко е в нашите ръце, само ние можем да махнем мафиотската хунта монтирана да управлява държавата ни.Сърце, душа за БЪЛГАРИЯ!!!
47
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50То и Фигуранта не е избран законно - кремълска марионетка от сталински тип, който защитава интересите на Русия в България.
46
5
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само дето геманците не ядат доматите с колците и вече знаят кой точно протестира и защо. Ако Черепа и тия които се лъжат по неговите действия в България мислят така да влияят на ситуацията, жестоко са се объркали.Все пак, искам да видя как ще блокират кръстовища. На бас, че няма да посмеят, а уб са същите, които идват и от Германия и стоят на Орлов мост. Протестират за законност, но като се приберат в България знаят и се възползват от липсата на такава.
45
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в България не е законно избрана власт, а мафиотска шайка, ограбила държавата!Тиквена хунта.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44 Въпросът не опира само до пари, а до принципи. Удобен слуга като Борисов е един на милиард. Ние не се борим срещу Борисов еднолично, а срещу мафията, овладяла и окупирала преразпределението на средства с недобросъвестна цел. БСП вероятно са пощипвали от неправилната каца с мед и затова са им спрели средствата.
43
9
 
12
 
! Отговори
Дядката преди 3 години
Ха така !Меркел да си прибере балканското бижу-хайдук БМБ!
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палатки ще опъват ли по кръстовищата? Ххахахахах!
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха38 Само при управлението на комунистите от БСП,зот Брюбксел спират европейските фондове. При "баце",каквото и да означава това за бедното ти съзнание,та при Борисов,напротив,отпускат още средства от европейските фондове,за България.