Българите в Европа: Не сте сами, продължаваме с протестите

Сънародниците ни от Виена и Прага също искат промени в страната
3 авг 2020 11:26, Анисия Иванова
88

Под надслов ''Не сте сами'' наши сънародници в Европа отново излязоха на протест. Българи във Виена, Амстердам, Прага, Осло и Оксфорд изразиха позицията си. Демонстрации на нашенци се очакват и в Канада и САЩ. Заради часовата разлика демонстрациите са щафетни.

"Вчера във Виена се събраха повече от 200 човека, за да протестират. Не беше само във Виена, а в още 25 града в Европа. Костваше ни 3-4 дни да се съберем организаторите от всички градове и да направим обща протестна вълна. Никой от нас не се познаваше, не сме платени", коментира инициаторът на протестите във Виена Мариана де Мео в ефира на "България сутрин".

"Посланията на всички хора, които излязохме, бяха да подкрепим сънародниците ни в България. Навсякъде скандирахме "не сте сами"", каза отбеляза тя.

Мариана е на мнение, че е много тъжно да се мисли, че някой е избягал или абдикирал от България.

"Българите в Европа са най-добрият инвеститор за страната ни. Не може да се каже, че не се интересуваме и не милеем за България", посочи сънародничката ни.

Мариана де Мео разказа, че протестът във Виена се организира чрез писмо до полицията. Провел се е по централната улица на австрийската столица до катедралата "Св. Стефан", а органите на реда са го охранявали.

"Позволено ни е да скандираме, да има музика, знамена и плакати", добави Де Мео.

Наши сънародници излязоха на протест и в чешката столица Прага.

"Вчера беше най-големият протест в Прага. Събрахме се около 80 души, основните искания съвпадат с тези в България. Идеята е да покажем едно функциониращо гражданско общество. Какво ще се случва след протестите, ще видим във времето", обясни инициаторът на протестите в Прага Алена Велчева.

"Не смятам, че е достатъчно акумулирано недоволството. Точно затова решихме да покажем как гражданските общества могат да изразяват позицията си. Това е много добър начин за коригиране на властта", добави Велчева пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи протестите се случват импулсивно, a хората, които присъстват са от различни етноси - българи, турци, роми и арменци. Oсновната възрастова категория са работещите хора и техните деца.

Българите в Европа са твърдо решени да продължават с протестите, ако правителството не подаде оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
6
 
! Отговори
www преди 3 години
Вярно ли е, че Рафаел Нинов бил солиста на този хор от 50-100 човека. Ей тези Ниновите, болни амбиции, само за пари и още пари.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в Европа:Вън кремълските шпиони от Европа !
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявайте Днес, забравих да си включа ВПН :)Освен берачите на ягоди и тем подобни, има българи в странство, които са много ерудирани :) Не са мазачи на плочки, или миещи зад ниците на пенсионери, интелигентни хора :))
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние им плащаме пенсиите и здраните грижи на родителите им. Те ще ни казват кой да ни управлява в България. Не може хора извън страната да решават съдбата на тези тук. Нали като дойдат "честните", ще се изпокарат колко да откраднат от инфраструктурните проекти и ще забравим за магистрала Хемус , скоростния път Мездра - Ботевград, софийското метро и останалата част от Околовръстен път. А за поддръжката на вече готовата инфраструктура ядохме акото на "Братко и батко" и тунела Топли дол.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Загрижени за БългариАми нали наглостта на тяхната партия ни докара до сегашната ситуация за която плаща ГЕРБ. Срещу какво да протестират? Да заменят ДПС и ГЕРБ с БСП, Мая Манолова и Костов? Е, тогава ще е крадене и "демокрация".
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От гащите на мутрите яко се размириса.
60
5
 
18
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Сънародниците ни от чужбина да си гледат гастърбаитърстването.Ако искат да оправят нещо в България, да заповядат да работят тук и да си плащат данъци.Иначе от далеко е лесно. На чужд гръб и 10 революции са малко!
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в Европа:Сами сте !Ние не ви подкрепяме русофилския метеж !
58
5
 
19
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Точно така! Протестиращите в Европа не са платане - те са обикновени "кухи ***", които не знаят въобще каква е ситуацията в България, но искат да покажат колко са ангажирани с проблемите. Това е добре дошло за една клика която иска да се докопа за власт без да предлага никакви промени, но е поизгладняла! Аз поне до сега не чух какво конкретно искат да се промени, а само лозунги!
57
0
 
2
 
! Отговори
цензура преди 3 години
аааааа
56
2
 
19
 
! Отговори
От Виена и Прага преди 3 години
също били искали промени, ама си стоят във Виена и Прага.Защо не разсъждават логично, кой режисира "протестите"? Онези, заради чиито безобразия за мнозина стана невъзможно да живеят в Родината си и затова се изнесоха във Виена, Прага и още къде ли не.Тези няколко шепи истерички, които видяхме по ТV не са представителна извадка на над два милиона българи, които скитат немили-недраги по света заради безобразията и грабежите на комунистите.КОЙТО ИСКА ПРОМЕНИ, ДА СИ ДОЙДЕ И ДА РАБОТИ ЗА ПРОМЯНА !
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По важно е помоща да е по местонахождение пред централи на институци как ЕП,ЕК,ЕС,ООН и др. отговарящи за правата на народите щом от запад е идеята за неволята в която е изпаднала страната как поставена в туй положение понеже по условията на изборност не са спазени необходимите задължения по много от изискванията от договорените условия между народ и власт как отделни институции от които само една как президентската е в и за защита на народа в своето свободно изразяване по същност на проблемите.
54
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста е безумен и агресивен и от него ще се възползват хора жадни за власт, без морал и не уважаващи инакомислещите, който ще са и по-големи крадци от сегашните.То нито лидери имат, нито виждане за управлението - предполагам анархия или диктатура ги устройва.Умът ми не го побира как вярват на такива такива скалъпени компромати, а иначе в господ не вярват.
53
5
 
25
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Хайде, еврогейчета, искам да се опитате да блокирате някое кръстовище в Париж или Лондон. Вадете палатките, аз отивам за пуканки.
52
6
 
24
 
! Отговори
МОЛИ преди 3 години
ТЕЗИ ВЪВ ВИЕНА СА ДЕЦАТАНА НА ЛУКАНОВЦИ И ДОЙНОВЦИ.КАТО СЕ ВЪРНАТ ТУК ДА ПРОТЕСТИРАТ.А,СЕГА ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА!!!!!ТЕ ГЛАСУВАЛИЛИ СА ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО??????
51
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душата си дава за правда и свобода, но душата на народа. Ура..а..а..а дайте да дадем, защото така каза поръчковия убиец от Дубай.
50
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама къде е Бойко, как така се уплаши? В Барселона при незаконното дете ли е?Свъшено ли е с нас братя Гербери?
49
3
 
15
 
! Отговори
Загрижени за Българи преди 3 години
А българите от Турция, кога ще подкрепят протеста? Или очакват електронното протестиране?
48
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите са уплашени!!! Вижда се!!
47
3
 
10
 
! Отговори
^/^ преди 3 години
Да, те са най-големият инвеститоп,жената е права. " Можеш да лъжеш много хора за малко време,малко хора за много време,но не можеш да лъжеш всички хора през цялото време. "Та и на вас платените драскачи,ще секне далаверата...Та учете се да миете чиний.