COVID-19 го няма в природата, смъртността пада, смята Георги Рачев

Август остава сух в Източна България, на запад ще вали повече
Обновена: 3 авг 2020 09:00 | 3 авг 2020 09:00, Красимир Ангелов
39

Големите надежди за обърканото от коронавирус лято са то да продължи максимално дълго, за да може да компенсира донякъде икономическите щети и проблемите в туризма.

"Очаква се валежите да бъдат в норма в източната част на страната. Юли месец си отиде ужасно сух за долното поречие на река Марица и Тунджа. През август предстои разделение на Източна и Западна България. В Западна България ще вали нормално и малко повече, а в Източна ще е отново сухо", обясни климатологът проф. Георги Рачев в "България сутрин".

Още по темата
Преди дни туристи сигнализираха, че във водата и на брега на плаж "Иракли" има мазни бели топчета. От Морската администрация обясниха, че става въпрос за палмово масло, което най-вероятно е изхвърлено от преминаващи кораби.

"Замърсяването на водите е част от действителността, тъй като трафикът в Черно море не е малък. В открито море редица кораби мият своите танкове и това стига и до нашето крайбрежие. Има служба, която следи и трябва да глобява такива кораби", добави още проф. Рачев пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи през последните дни температурата на морската вода е достигнала 28 градуса, тъй като има пренос от изток, който придържа топлата вода към крайбрежието. "По-страшно е положението в българските реки. Те бяха унищожени по отношение на движението на рибите и заблатяването", посочи още проф. Рачев.

Според климатолога, що се отнася до чистотата на водите, положението е още по-тежко - глобите били смешни, a контролът не бил добър.

"Река Дунав отводнява половин Европа, климатолозите я наричаме "клоаката на Европа". Особено лятото, концентрацията на замърсителите рязко се увеличава", изтъкна той.

Проф. Рачев коментира и как изолацията по време на пандемията повлия на природата. Според него морето е чисто, а плажът е пълен с български туристи.

"Ние изоставаме катастрофално по отношение на международния туризъм и около 2 млн. чужди туристи ги няма в България. Мит е, че българите могат да заместят чуждите туристи", каза още той.

Климатологът посочи, че до този момент смъртността от COVID-19 е спаднала двойно поради различни фактори. И добави, че е възможно лятото и горещините да убият коронавируса.

"Продължавам да следя цялата информация, която се отнася за Ковид-19 в естествени условия. Сред природата вируса го няма", заяви още проф. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Анонименна разюздан народ, неспособен на демокрация, а на своеволия..., че какво очакваш? Щом някой може да си позволи да затваря столицата и полицията му съдейства....! Никакъв щаб не може да опази българина
35
2
 
4
 
! Отговори
Smile преди 3 години
До АнонименПрав си, тук във Флорида качваме по около 10 000 нови случая на ден средно, сега след като отвориха почти всичко.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен ***. Вирусът го нямало в природата... Хората явно не са част от природата. А колкото до това, че лятото и слънцето ще изтребят вируса, климатологът да провери какъв климат има във Флорида.
33
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
До ЛелеВ случая не става въпрос за бойна машина,а за резервоар.Така е прието да се казва на корабен език.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"COVID-19 го няма в природата" - що за глупост е това?
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 Кофти е да си само един *** рускоговорящ, много кофти
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така де провала у нас започна, когато изпълзяха руското ОПГ и по всички медии ревнаха, че нямало вирус и " всичко било лъжа"! Че било " световен заговор", бутнахте мерките, чалгарите само това чакаха и се забиха в дискобордеите, а наркоманите на Черепа- радев почнаха да сеят Ковид- а из улици и площади с надеждата че разпространението на заразата ще им отвори пътя към евразийски преврат в България...Жалка история резултат от липсата на инстинкт за самосъхранение у част от народа ни!Бог да н
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен провал на шайката и на т.нар. щаб. Няма страна в Европа с по-лоша тенденция в развитието на заразяването. Пет месеца по-късно развитието на заразата е абсолютно хаотично. Фактът, че през последния месец масово се заразяват лекари, полицаи и хора в домове за възрастни, говори за пълен провал на "мерките", предложени от щаба и прилагани от шайката. Непремерените, ненавременните и неефективни мерки доведоха до пълно недоверие на населението, че шайката и щабът правят нещо полезно за обществото.
28
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задава се втора вълна, оценките на големите европейски държави, сочат натам. А България е доста неподготвена, за нива по-високи от сегашните.Тиквата естествено ще обвини за това, матр'яла, комунистите, протеста, дрона на Радев, може и Костов и Виденов ако, съвсем го закъса. Той никога не е виновен за нищо.
27
10
 
5
 
! Отговори
Леле преди 3 години
И кви са тия танкове, дето корабите си ги чистят?....!?
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма спиране ковидната истерия, защото е доходоносна за ГЕРБ-ерастките докторчета на хранилката и политически удобна за Тулупа и крадливата му Шайка.
25
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми прави впечатление че събота и неделя не само новите случаи са по-малко, но и починалите, което за мен е доста странно, сигурно тогава Баце нанка сладко до чекмеджето и нема кой да даде подходящите указания :)
24
3
 
4
 
! Отговори
А ха ха преди 3 години
Имаш право да говориш така САМО АКО ЛИЧНО СИ ГО ПРЕБОЛЕДУВАЛ. АМА НАДАЛИ. А ДАНО.
23
6
 
8
 
! Отговори
Смях от сърце преди 3 години
Какво означава " в природата вирусът го няма"?????!!!! Ами той ходи по хората, НЕ в ГОРАТА.Ама щом Климатологът и Професор Рачев казва, значи вирус няма. ОСОБЕНО В ПРИРОДАТА.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега го няма,след месец голям брой ръст на заболелите ще има ама как си играхте с хората и продължавате да ни правите на улави,печалба за вас..ама да ви хване яко вас да се отървем.
21
6
 
16
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 3 години
''В Белгия миналата седмица нов рекорд по починали от Корона. САЩ и Англия също.''Нов рекорд от набедени за починали от коронавируса! Ако за теб телевизорът е господ, който никога не лъже и не греши, за мен той е инструмент за манипулация на всяка власт! А поддаващите се на тези манипулации определено не ги причислявам към човеците, а към добитъка!
20
3
 
13
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Най - ми е интересно как форумните " вирусолози" се подиграват на човека, казал в интервюто 1-2 изречения за Ковид, че не бил вирусолог. А в същото време те ръсят денонощно " компетентни " мнения по материя, която е доста далеч от познанията им. А сега де!
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слушам климаторога. Нося си редовно маската, понякога по 2. Мисля и на топките и на задните части да си сложа. Смешковци.
18
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя последно климатолог ли е?Доктор ли е?Турист анализатор ли е?К'ъв е?!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха нищо лично, но не е лошо все пак всеки "експерт" да се изказва в област за която е подготвен.