Евгений Михайлов: Младите на протеста ще бъдат използвани

Цели се провокация на протеста, смята режисьорът и политик
132

Вече 26 дни продължават антиправителствените протести в София и страната. Режисьорът и политик Евгений Михайлов обаче е на мнение, че се прави огромна манипулация с младите хора и искрено протестиращите.

"Това го правят кукловодите, които бяха и преди 30 години и дърпаха конците. Цели се огромна провокация. Не мога да подкрепя протеста на лъжата", заяви той в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според него все повече младите хора на протестите оредяват и се появяват лицата на "отровното трио", на Мая Манолова, както и на майките на деца с увреждания, които по думите му, правят провокации.

"Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани, както и нашето поколение беше използвано. Бих разбрал протест, в който се настоява управляващите да въведат мерки. Давам пример с демонтажа на Паметника на съветската армия. Те искат падане на правителството и служебно правителство на Радев. Не ми се ще да прогнозирам до какво ще доведе", коментира Михайлов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза
, че всички протести са започнали след обвиненията срещу съветниците на президента Румен Радев.

"От февруари започна атаката на главния прокурор. Радев започна да обикаля и да дава изявления. Васил Божков започна да заплашва с "Българско лято". Не искам да живея в лятото на Радев и Божков. Бих искал да помогна на младите хора за тяхната пролет. Да направят една или две партии, да влязат в парламента и да управляват България", посочи режисьорът.

Евгений Михайлов припомни палежа на Партийния дом на 26 август 1990 г. и направи аналогия с Мая Манолова, която запали изборни книжа в центъра на София. "Сценаристите много добре регулираха и водеха масовото недоволство до момента, в който излезе, че протестиращите са запалили Партийния дом. А той беше запален от специалните сили", отбеляза гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов е бъдещият премиер,тиквата са уплаши и почно да вади калинките си!
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая муцуна знае много добре как се режисират протести! "най добре е танковете да дойдат"
7
5
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 1. Не приемаме различно мнение, нали? Нашата"истина" е единствена и вярната. В 1917 година щеше да си на ръководен пост в болшевишката партия.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички българи са продажни. Продажността и алчността за пари е това което закопа СДС, а некомпетентността на огромна част от членската маса доведе до закопаването й. Същото ще се случи и с ГЕРБ - клиентелистка партия държаща се на глинените крака на тоталната корупция и страстно близ ачество
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиб пък тиквата ще те използва
4
2
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
''Да направят една или две партии, да влязат в парламента и да управляват България",-много е прав,защото и той е един от излъганите през годините!
3
10
 
18
 
! Отговори
Я, преди 3 години
този пак се преориентира. Чака да намаже, като Биков, Сачева и много други, които сега се чудят дали ще оцелеят.
2
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политик, ама политик от ГЕРБ.Иначе е хитрец де - бездарен режисьор, но цял живот на хранилката, благодаренине на един фалшив запис.Ама кво да се прави - тогава нямаше техника и лаборатории.
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и тоя изпълзя да брани статуквото значи работа е на изуй ***.