Сензация от Португалия – Христофор Колумб бил син на Владислав Варненчик?

Операция История представи хипотезата
168
 
Истинска историческа сензация поднесе в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR българският писател и историк Иван Тренев. 
 
Базирайки се на работата на изследователя Йордан Михов и научния труд на известния португалския историк Мануел Роса, той разказа за историческата хипотеза, че великият откривател Христофор Колумб всъщност е син на известния от българската история полско-унгарски крал Владислав Трети Варненчик.
 
Според трудовете на Мануел Роса животът на Христофор Колумб е фалшифициран и че всъщност той е рожден син на Владислав Варненчик, който не загива в прочутата битка край Варна, а е спасен и избирайки  пътя на доброволното изгнаничество попада на о-в Мадейра.
 
Там се жени и му се ражда син - бъдещият откривател на Америка.
 
Битката на народите от 10 ноември от 1444 година края Варна е една от най-подценяваните битки в нашата история. Хиляди поляци, унгарци, албанци, българи, италианци и корпусът на граф Влад Цепеш Дракула се сражават в колосална битка с многобройните османски войски за освобождението на българите и балканските народи от иноверните нашественици, разказа Иван Тренев. 
 
Личността на младия, едва 20-годишен крал, определян като новия Александър Македонски, също не е достатъчно изучена. Има доказателства, които сочат, че той не е бил убит в битката, а е успял да се спаси. 
 
Поради силните религиозни си чувства и династическите борби в тогавашното огромното полско-унгарско кралство, той първо се оттегля в манастира "Света Екатерина" в Синай, а после под влиянието на Енрике Мореплавателя заминава за о-в Мадейра, откъде дълги години продължава битката си с ислямското нашествие в Европа.
 
Единственият български държавник, отдал дължимото на Владислав Трети Ягело е българския цар Борис Трети, който през 1935 година открива уникалния паметник мавзолей край Варна - посветен на смелостта на младия крал и героизма на неговите кръстоносни воини. 
 
В предаването бяха показани уникални фотоси на сабята на Владислав и на къщата, в която се предполага, че е живеел в Мадейра. Тя и до ден днешен носи името Каса дел Реи или Къщата на Краля.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
11
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Ного сложно бе.Владислав Ягело, при всичките си заслуги към християнството, е бил хомосексуалист.Впрочем затова и не е канонизиран. Имал е всички други предпоставки.А пък Премиерът, как обясняваше на Патриарха, за църквата "Владислав Варненчик" във Варна ... Патриархът мълчеше като олицетворение на дипломацията - представям си какви богохулства са му идвали на ум.Щото освен горепосочения си недостатък, Владислав Ягело е бил и католик. А БПЦ възприема схизмата съвсем насериозн
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ог италиански е Кристофоро Коломбо, но както винаги в Америка се изменят европейските имена.
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте в следващото предаване доказателствата, че Конфуций е син на Тодор Живков.
54
1
 
28
 
! Отговори
историк преди 3 години
Христофор Колумб се е казвал Христо Камбуров, типично българско име.
53
2
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
А ако се чудите защо Христофор колумб е италианец и е роден в Генуа, причината е, че жената на Владислав е била бременна по време на екскурзия в Италия и детето се е родило там и е оставено за отглеждане, защото крал Владислав не е могъл да си позволи издръжката му.
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиеца на крал Владислав е *** от Лозенград,понастоящем град в днешна Турция.Там и към момента има паметник в негова чест.Нека проучат и това!Също не е изследвано защо след загубата на битката военоначалника Янош Хунияди ,отнема всички имоти на Шишман,въпреки,че и той финансира войската и го праща в изгнание.И все още има наследници на Шишман в Унгария и Трансилвания,но никой не ги издирва,за да разкажат и българската част от историята.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Тодор Живков не е бил партизанин, а браТчед на Симеон Кобургота.Това също фейк новина.
50
2
 
14
 
! Отговори
сс преди 3 години
Христофор Колумб е прякор но кой се крие зад това име Ватикана го пази в тайна, друогто което е има връзка с Медичите и Ватикана, дадени са му картите като на Пири Рейс, и е знаел много добре къде отива, не е било да търси Индия... отивал е за нови ресурси и да създаде новата колония....
49
0
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Тоя какво образование има?
48
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момче го потърсих в интернет. Оказва се, че освен историк е също така музикант, режисьор, журналист, общественик, ютуб модел...а в свободното си време няма да се учудя ако полага мазилки, гипсокартон, кърти и извозва.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като Българин бях свидетел как макетата откриха Планетата Земя!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този плешив да му сменят дилара
45
1
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
хехе Роско и Точето Керев заедно с гостите си за некъф полу идиото интелектуалски психодиспансер ! страшно много нови неща може да научи светът от предаванията им и спокойно може да се пренапише не само българската ами дори световната история. тея са за клиниката от книгата на българина Кен Киси : полет над кукувиче гнездо
44
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
А Доналд Тръмп е пряк наследник на Иван Асен Втори... Откъде ги намират тия с дипломите издавани по спирки и паркинги...
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСЕ ЕДНО СЛУШАМ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗА ЗАПАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ
42
2
 
9
 
! Отговори
Македонскио музей преди 3 години
Това момче Тренев требва да го земаме со нас у Велика Македония.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сУпол на снимката предполагам че ще обяви война на САЩ ако не ни върнат "нашите законни" територии.Слънцето така напече че...........
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите по наглост ще минат и македонци
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех ех Роско едно време беше читав човек ,какво стана с тебе ..