Битото дете от Перник се среща всяка седмица с баща си

Продължават изследвания на майката, свързани с психичното й здраве
Обновена: 4 авг 2020 17:11 | 4 авг 2020 17:00, Анисия Иванова
8
Битото дете от Перник се среща всяка седмица с баща си
Снимка: Facebook

3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие, ще се среща всяка седмица със своя баща. Такава среща вече се е състояла, като по думите на социалните работници от Отдел „Закрила на детето“ в града, е преминала добре. Детето е било спокойно, получило е играчка от баща си е играло с него, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Седмичните им виждания са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който вече е подал заявление, че има желание да го отглежда. Всички останали роднини са отказали чрез декларации да поемат грижите за него. След като се разбра от социалните мрежи за случая, бащата беше насочен към социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Той е избрал да ползва услугите на S.O.S  Детски селища.

Още по темата

Първата стъпка е да му бъде изготвена индивидуална оценка на родителския потенциал, след което специалистите ще работят за надграждането му.

До връщането на детето при баща му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето вече има личен лекар в Перник и е преминало преглед. Проведени са разговори от началото на септември да започне да посещава детска градина.

Междувременно майка му продължава разпоредените от съда изследвания, свързани с психичното й здраве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
@2 преди 3 години
Напротив, ВСЕКИ има нужда да минава през оценки за родителския капацитет. Това че си създал дете (пиян, надрусан или случайно) не те прави родител. Въпросният баща е знаел че майката е откачалка но не е предприел нищо. Ще вземе детето и ще го тръсне на майка си да го гледа. Това не е нормално семейство. Ако социалните преценят, че не може да му се вдигне капацитета просто ще му го вземат. Лошото е, че в тази ситуация няма да бъде дадено за осиновяване, а ще се влачи по приемни семейства завинаги
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже е жена и ще я изкарат болна. Ако беше мъж щяха да го вкарат в затвора... Писна ми от тези двойни стандарти, аршини, мерки, теглилки и т.н. Да я хакат в затвора за десетина години за опасно за обществото поведение и да не се разправят с нея.
2
2
 
3
 
! Отговори
Опит преди 3 години
Къде се намесила държавата с бюрокрацията си , всичко плаче.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Била го е Милицията зад колоните на МС