Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
и не ми говорете за гласуване от чужбина , не е морално
120
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
престанете да пишете глупост
119
13
 
16
 
! Отговори
Проституиращ преди 3 години
Дрогирани пикльовци ще сменят системата хо хо хо по скоро ще върнат Али Баба и Цецо Беглецо!
118
16
 
20
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Бойко и гербаджиите просто няма какво друго да кажат, освен че ще се държат до последно. Но толкова по зле за тях.Преди Бойко успяваше да подаде навреме оставка за да спечели пак следващите избори. Този път обаче президентът Радев го заклещи в ъгъла като му поиска оставката. Няма как да я подаде и след това пак да се представя като "баш бабаит". А и Радев със служебното правителство ще вкара машинното гласуване на изборите.Нека се държи до последно - и ще загуби като за последно.
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде си избират зелена партия тук освен костовисти комунисти,чалгари комунисти,стари комунисти, пребоядисани комунисти на единствения нормален талантлив млад човек младия премиер с харема не му направят зелената партия е тогава и след изборите пак ще има избори ,защото няма за кой да се гласува и народа няма да гласува за нико
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви леви и десни, направете зелената партия на младия премиер с харема , млад е и е образован не е стар пенсионер с мераци за пари и крадене той няма да краде а само ще развива държава искате ли да се развива държавата или искате пак стари лица като оня чалгар или оня костовист
115
11
 
11
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Досега нямаше значение кой за кого гласува,важни бяха крайните резултати...но тогава главен герой във фалшифицирането им беше Цв.Цв. Ако предстоящите избори бъдат машинни и дадат възможност на българите в чужбина да гласуват ще видите как Бай *** ще е извън тройката.
114
12
 
5
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на България може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Според мен това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
113
4
 
10
 
! Отговори
роза преди 3 години
До случаен минувач.Г-не,тези неща,за които пишете-извънредни съдилища,концлагери,смъртно наказание-са били възможни в друго време и при друга политическа система.Ако сериозно вярвате в това,което пишете,жалко за вас!
112
4
 
7
 
! Отговори
До123 преди 3 години
То освен Бай *** никой друг не плаща.Оставка!
111
10
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Той ако можеше да се втвърдява нямаше недоволната да снима пачките с евро и кюлчетата злато до пистолета, а него да го показва проснат напречно на леглото,капнал от умора. Капнал от умора защото не може да се втвърдява, а само напразно се поти. Както за всичко останало и за втвърдяването не става горкия Борисов.
110
1
 
12
 
! Отговори
новини преди 3 години
Нинова се кандидатира и Борисов се втвърди.
109
4
 
8
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
До случаен минувачВерно си случаен, даже не знаеш в коя държава си и какво се случва в нея!
108
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой почнаха да се съмняват ,че има алтернатива. Е, сега като чухме протестиращите какво искат, вече е сигурно. Спешно се нуждаем от алтернатива , ако искаме да се развиваме устойчиво. Дано е следващите години се появи. От улицата явно няма да излезе. Там само хахави.
107
11
 
11
 
! Отговори
Абе прослава, преди 3 години
"тока повиши ни"- но поне го има.А тези" протестиращи "-ни карат към едни времена на които съм свидетел.БГ беше като дискотека 1час има ток 3 не.Така че хубаво мислете какво си пожелавате,защото може да ви се случи.
106
3
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Има младия премиер с харема само той има добра идея но няма партия за сега
105
7
 
11
 
! Отговори
прослава преди 3 години
Води ГЕРБ, води никъм недоживяни старини!Водата -спри ни,тока повиши ни, накрай за гушата хвани!И ако някой се опълчида иска твоята "Оставка"кажи му Времето е вълче!и го фалирай бързо ти!
104
2
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
С младия премиер с харема сме и не ще останем в ЕС и ще паднат всички визи ти ако не искаш да паднат всички визи върви в Русия така,че който иска да върви в Русия
103
18
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Господин президент, излезте при протестиращите, вдигнете юмрук и кажете: Аз съм новият Сталин! Или Пиночет! Аз ще оправя цялото общество с ред и дисциплина! Мииирно! Вземам властта и започвам! Първо възстановявам концлагерите! Възстановявам и смъртното наказание! Какво ще се лигавим с тоз-онзи? Възстановявам и извънредните съдилища! За има-няма 5 години ще ви оправя всички! И ще видите, какви хвалебствия ще има за вас, особено от Русия! И Путин ще дойде тука да ви стисне ръката лично!
102
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на снимката,където държи врещящата жене,е този ,който подстрекаваше да хвърлят стотинки,да хвърлят яйца ,бои...Комунистическиа *** на другаря бошков....