Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113Шефа ти Христо влиза в на следващите избори през март. Стига се пъна, че може се повредиш нещо.
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма за кой да гласувам протестират, а не правят партия на човека който иска да ги поведе така,че няма да гласувам само той може да поведе ама няма кой да му направи партия
99
0
 
11
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Защо да учат в чужбина учили са в България или не ги имаш за хора а имаш за хора само тия училите в чужбина
98
1
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Младия премиер с харема от години е готов да управлява но няма кой да му направи партия а само той има това мислене другите дори нямат мислене камо ли такова
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не направят зелена партия на безпартийните на младия премиер с харема, от тоя протест няма нищо да стане , но ако му направят ще спечели и ще имаме промяна, ако искате промяна или си дръжте тиквите или промяна трябва зелена партия на безпартийните и тя ще спечели и ще е на власт до края на света
96
5
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
"Соц."комунистите са попаднали на *** народ. Младите, които учат в чужбина, да завършат, да дойдат да поработят, да понатрупат стаж и практика, да направят партия и да се явят на избори.Само с викове и палатки по кръстовища, политика не се прави. Виждания как и какво ще се случи след това, никой не мисли. Дай на *** цялата власт, после си бийте главите. Ще изчезнат уличаващите го д-ти и записи, а след това...? След мен и потоп...
95
0
 
0
 
! Отговори
МИМИ преди 3 години
До ГневенХА ХА ХА!!!
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слабо, товаришчи! Във Фактите резултата е 350:25 в наша полза! В Блиц - 800:5!
93
0
 
2
 
! Отговори
Ако протестите преди 3 години
продължат до вота на Борисов ще му се наложи да прави правителство със Слави. От говорене и правене на глупости само тези дето си мълчат - печелят. Факт.
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ликувайте- шефа ви Христо Иванов влиза в следващия парламент. Ликувайте- протестъри- той се уреди- вие не
91
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКАТО ЧЕРЕПА ПЛАЩА АЛТЕРНАТИВНАТА ПРОТЕСТНА ИКОНОМИКА И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРИБИРАТ ДОБРИ ДОХОДИ НИКАКВА ОСТАВКА ДО МАРТ- НА РЕДОВНИ ИЗБОРИ ДО ТОГАВА ЩЕ ЕЙ ТАКА, КАКВО ЛОШО ИМА ЧЕРЕПА ИМА ПАРИ.
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю 88,Този народ от акъла си страда. Все прави грешните избори с изключение на 97-***, но сам се застреля в крака след това. И повтаря до откат опорките спуснати оргоре: Този е предател, онзи продал заводи за "жълти стотинки". Но какво да се прави. Не всички са чели "Фермата" на Оруел. Както каза вашият вожд: Акъл не се набива. Само онова, другото.
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко, не...да се втвърдява ли...?! Че има ли ко...?!
88
7
 
15
 
! Отговори
Син Дядо преди 3 години
Докато има червени бабички, няма да чета новини, не ме интересувате изобщо ! Пак ще гласувам обаче за този дето ви дразни най-много, скъпи заблудени протестиращи и бетоно- комунисти! Няма как да се върнете - ще гласувам против вас, много добре ме ориентирате, благодаря ви за това!
87
4
 
12
 
! Отговори
дядокян преди 3 години
Малко храна карат на протестите и не мога да си напълня търбуха
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго си е, Мая с червен потник да врещи
85
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че, мутрата на Бабикян е същата като твоята бе, Чебурунгел! А Баце не може да изкара до март! Вече е луд! Ама ще го крием и държим на поста, че падне ли той - отива си цялата шайка.
84
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да врещите герберасчета - разкоша приключи! Дори Биков не се явява да защитава Бостаня! Харизанов се поизкриви в ортодоксалните си изяви. Една Сачева остана надупена на амбразурата. Толкова ниско се е навела, че когато се изправи, ще установи с изненада, че цялото стадо сее разбягало, а Кратуна е в Барселона!
83
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е предателите от Дай България да не влязат в парламента, а предателя в президенството да си получи заслуженото.
82
11
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
По добре от ,,номенклатурно комунистическо коляно", отколкото от зеленчуковата градина!