Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
8
 
! Отговори
разбрахте ли преди 3 години
Това от Бабикян ли го научи
80
14
 
16
 
! Отговори
Разбрахте ли преди 3 години
Бабичката с бастуна от орлов мост е леля на Екатерина Захариева- подпорната стена.
79
10
 
24
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До КккБабикянче, искам Баце един път да се прояви като мъж и да издържи до редовните избори. За да се насладя на оскотелите ви от злоба мутри!
78
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Другарю, Христо Иванов е от номенклатурно комунистическо коляно. Такива хора са свикнали да са на власт без оглед на идеология .
77
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да я бъде България и за следващото поколение, има само един разумен избор: ДА БЪЛГАРИЯ!!! Всички останали са прокомунистически, антиевропейски, проруски, демагогски (С.Трифонов) и ни осъждат на бавна гибел.
76
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички фенове на Христо Иванов- дават ви 6% за изборите- влизате в парламента с 10 представителя. Ликувайте- шефа ви вече се подсигури:))))))))))))))
75
20
 
17
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Ганос, потънал в разкош и развратврещи, че Божков му готви преврат! Само за него няма закон,всичко монтаж е - снимат го с дрон!
74
7
 
19
 
! Отговори
9 преди 3 години
Къде е порнографската ни социология ? Съвсем замлъкна 1 Кажете рейтинга на мафията !
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фрагментирането си е монополизация,хем моно хем поли,фрагменти в орнаменти,след като го пренесат в народа да го политизират определено раздвоено в съчетания от фрагменти в орнаменти се получава щампа за реклама,което за промоция се предлага,но туй си е вид политическа диктатура по приемане на решения по разбирания развити в предложения с техен си вид доминиращ контрол в развитие за законови разпоредби,а не широка народна диктатура как разбирания по същност за общество,което участва в развитието
72
15
 
10
 
! Отговори
Ккк преди 3 години
Меката лоена топка да се благодари на глупавите протестиращи. Ако протестите бяха пред Американското посолство и беше блокирана само улица Козяк, Мустафата отдавна щеше да е изхвърлила валията на територията. Ама той обеща още да ни предава и продава, затова тя му отпусна малко лабаво и още малко служба.
71
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГневенПодклаждаш омраза и антисемитизъм - мисля си че службите трябва да ти обърнат малко внимание и да постоиш малко на топло- че като гледам зимата ще е лоша и на площада ще ти е студено.
70
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 69 (Калеко Алеко)Другарю 69, знаеш ли как е "специализиран съд" на немски език?На немски любимият съд на Бойко се превежда като "Sondergericht".Народният Съд (Volksgerichtshof) на Адолф Хитлер е бил от типа "специализиран съд" - такъв, какъвто служи на интересите на каскета Гешев!Това е любимият и на теб "Народен Съд"!Той няма нищо общо с демократичния съд в една демократична държава.Словоблудството срещу демократичното общество в полза на мафията няма да донесе ползи на никого!
69
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-точно казано от последния- Христо Иванов и сие иска да влезе в парламента с НЕ България. Иска власт и пари. Малко гладна стачка ще му се отрази добре))))))))Изборите ще са март месец. По- добре си купете малко топли дрехи че ви чакат трудни зимни месеци на площада:)))))))))))))))))))
68
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам "отровното трио", Фигуранта и Корона Нинова да направят "отровна петолъчка" в шатрата на Орлов мост и да обявят гладна стачка, а не да се крият по дупките !
67
9
 
24
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Всички хитри лисици с малки ц,ици в сайтът а и навън го знаят,че няма никаква,ама никаква революционна обстановка!!Има едни изгладнели,червени,проскубани в,ълци,дето точат лиги отново да ни вкарат в поредния въртоп за ограбване и фалиране на банки и държава!!А бензин в огъня дето изкуствено го раздухват им наливат всякакъв лумпенаж,крадци на ДДС,трафиканти на цигари,алкохол и митнически далавери,дето Борисов ги удари жестоко през крадливите ръце!Солта са БСП муцуни като Маютка и Румен Петков!
66
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипена издирва Радев да си върне пете милиона рушвет, а нашия се моли на Божков да ги върне срещу гражданска война в България. Това е истинския протест братя Българи.
65
3
 
1
 
! Отговори
Много гневен преди 3 години
До Анонимен30 %. Не го е срам...трябва поне 100%
64
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задържа положението, доде вземе парите. То е ясно. Нагледали сме му се.
63
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ + БСП + ДПС + Патриоти + Воля = БКП +ДС
62
24
 
20
 
! Отговори
До64 преди 3 години
Кой ще на власт след оставката на Тиквун не се знае,ама едно е сигурно,той отива там където му е Мястото! НА ТОПЛО!