Протестът е граждански и спонтанен, убеден е Настимир Ананиев

Предпочитам блокиран път, вместо блокирано бъдеще, посочи политикът
107

Палатките на Орлов мост се увеличават и към този час той остава блокиран. Повечето от протестиращите прекараха нощта там. Блокирано остава и кръстовището на Софийския университет.

"Протестирам всеки ден заради това, което се случва в държавата. Виждате какво взриви протеста - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и ситуацията в "Росенец". Показа се гражданска енергия и активност", каза бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев за "България сутрин".

Още по темата
По думите му COVID-19 поставя обикновения човек и бизнеса на колене.

"Познавам много мои приятели, които имаха малък бизнес и фалираха. В цяла Европа се получават помощи от държавите. Те са насочени към малкия човек и бизнес, но в България това не се случва. Аз все още издирам някой, който е получил тези 375 лв., или тези от 3 до 10 хиляди за малкия бизнес. Около мен такива хора няма", категоричен е Ананиев.

Бившият депутат допълни, че на протеста имало и политически лица, но за кратко са били там.

"Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското неподчинение е точно това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има възможност да е на улицата, трябва да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда активността", подчерта Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше задържан бусът на майките с деца с увреждания.

"Сигурен съм, че гражданското неподчинение ще се увеличава, защото няма чуваемост. Социолозите казаха, че над 60% от хората подкрепят протестите. Не знам какво означава, че няма алтернатива. В момента, в който има предсрочни избори, всички хора, които са активни, трябва да излязат и да гласуват. Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56хахах, и на мен мие е интересно платените герберасти какво са "учили"... Иначе знам какво работите - платени хххх и калинки, за друго не ви бива... не че и за платени хххх ставате че така прозирате....
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големите пройдохи са на протеста. И те не знаят за какво протестират, просто обичат да викат и да се карат и все другите са им виновни! Накрая хората ще се ядосат и ще ги изгонят.
54
2
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, настръхват ми косите когато някой ми заговори за "светло бъдеще" ... Първо тези от Бузлуджа пак се вглеждаха в "Бъдещето на светлия комунизъм", после Беквокалиста от "Дондуков 2" и настоящ фигурант взе да припява референа им, а сега се намериха граждани, такива като Иванчева, които са се вгледали натам ... !!!
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бря, бря, ама доволни та доволни тия герберасти бе! Хич и не разбират как така протестират хората под управлението на баце - няма бедност, няма корупция, хубави пътища въобще песен - блажите ли и вие от чекмеджето или просто сте естествено прости като баце
52
1
 
11
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Спонтанен протест, с еднакви надписи на тениските, еднакви шатри плащани от фирми анонимно които не искали да се разкриват кои са и все хора които не работят нищо и си уплътняват лятното време, че и някой лев изкарват покрай субсидиите от анонимни фирми.
51
1
 
12
 
! Отговори
Спонтанен “протест”? преди 3 години
Щом е спонтанен защо всеки ден там са организаторите от отровното трио и раздават чери домати, стотинки , дават напътствия и го организират ???!
50
2
 
14
 
! Отговори
ядосан преди 3 години
В квартала ми, от съседите с които си пием биричка, около 15 човека, само едни е твърдо за протестите ( мързел и мошеник), гледам други млади хора - 23-26 годишни, цял ден пият бира и псуват правителството и те за протестите, в София работа има колкото щеш, но единия от тези млади хора ( няма средно образувание) , това съм чувал лично, не искал да ходи в Спиди за 1200 лв. да им работи за Бойко:)))), боже боже и те искали промяна, каква ли да е тази промяна???, това е протеста, това са хората му!
49
0
 
8
 
! Отговори
one of... преди 3 години
Ако бях на протестиращите, с камъни бих го изгонил този хамелеон - да не дискредитира. Лепи се към всеки, който има поне малко изгледи за успех - Кунева, ***... Преди време, поради недоразумение беше станал депутатт и имахме от квартала проблем. Разтягаше локуми какви ли не, а после го чухме да злослови и по наш адрес и да ни се подиграва. Та, това е, както му викаме вече "баба Настя". Но, за щастие, протестиращите са *** :)
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е спонтанен бе доказано със СРС-та на прокуратурата.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Ами като не разбираш научи се. Как хората не разбраха като задръстиха пътя за Гърция? Няма къде да паркираш вече. Заведенията пълни. Не можеш да ги прибереш от почивките им по света когато започна екшъна COVID 19. Магазините за стр.материали опашки. Цените на жилищата нагоре! Какво не разбора обикновения човек? Толупа разбира само когато го загуби. Дерзайте!
46
2
 
13
 
! Отговори
ядосан преди 3 години
докога ще давате дума на тези смешници, ти питал ли сме мен дали ти делегирам право да ме представляваш бе бунак, 60 % били за протестите, глупости на търкалета! лъжци! Прокуратурата подпука крадците и почнаха да развързват кесиите, виждат ,че нямат друг избор, и такива като този горе, ще понапълнят джоба си!
45
2
 
15
 
! Отговори
НАТОвец преди 3 години
Този дрОгар говори за гражданска активност, но и дума не споменава за причината за тази активност, а тя е в защитата на бандита с 19 обвинение Васил Божков и на статиста Радев и неговите съветници, обвинени в предаване на секретна информация на вражеска държава. Защо ли защитниците на злото си мислят, че само военен съд ще им търси сметка за националното им предателство, а забравят за Божия съд...
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да "спонтанен"....хахаха И спонтанно си купихте еднакви палатки, храна и напитки....И с какви пари след като по-цял ден не работите???
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"мили" платени хххх, чао, оставям ви в тинята тука, дано заработите достатъчно днес да направите главите... как се гледате в огледалото само не ми е ясно....
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Аз съм обикновен човек, и на мен ми влияят, при това доста добре. Може би успиявам да ги усетя, защото не съм седнал върху ръцете си. Румънците, америкаците, норвежците и марсианците не ме интересуват: те нито ми решават проблемите, нито особено много ме вълнува как живеят. Аз има какво да ям, и работниците ми също. Кои са хората които няма какво да ядат?
41
1
 
20
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
И аз съм доволен от ГЕРБ. Винаги когато се връщам във Варна виждам нещо ново построено. Града е в чудесно състояние в сравнение с реазрухата от времето когато живеех там при управлението на комунистите. И понеже някой ще попита - избягах от България от немотия по времето на комунистите. Никога повече БСП на власт!
40
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"макроикономическата стабилност, от ниския корпоративен данък, от повишението на БВП" - всичко това са едни понятия които обикновения човек не му влияят особено - да тио напомня че сме най-бедни в цяла Европа, румънците вече са доста по-напред в стандарта от нас... та говори си за БВП и макроикономическа обстановка докато хората нямат какво да ядат... ОСТАВКА И СЪД бре платени хххх
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този откъде изплува, стари муцуни се опитват да се наместят за кокала, властта и парите - толкова са ми противни...трябват нови хора, ама не ги виждам нито сред протестиращите, нито сред управляващите...
38
0
 
14
 
! Отговори
666 преди 3 години
Е много сте спонтанни -от едната до другата заповед в мрежата :))
37
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаем че ви е мил баце, платени душички дребни