Протестът е граждански и спонтанен, убеден е Настимир Ананиев

Предпочитам блокиран път, вместо блокирано бъдеще, посочи политикът
107

Палатките на Орлов мост се увеличават и към този час той остава блокиран. Повечето от протестиращите прекараха нощта там. Блокирано остава и кръстовището на Софийския университет.

"Протестирам всеки ден заради това, което се случва в държавата. Виждате какво взриви протеста - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и ситуацията в "Росенец". Показа се гражданска енергия и активност", каза бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев за "България сутрин".

Още по темата
По думите му COVID-19 поставя обикновения човек и бизнеса на колене.

"Познавам много мои приятели, които имаха малък бизнес и фалираха. В цяла Европа се получават помощи от държавите. Те са насочени към малкия човек и бизнес, но в България това не се случва. Аз все още издирам някой, който е получил тези 375 лв., или тези от 3 до 10 хиляди за малкия бизнес. Около мен такива хора няма", категоричен е Ананиев.

Бившият депутат допълни, че на протеста имало и политически лица, но за кратко са били там.

"Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското неподчинение е точно това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има възможност да е на улицата, трябва да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда активността", подчерта Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше задържан бусът на майките с деца с увреждания.

"Сигурен съм, че гражданското неподчинение ще се увеличава, защото няма чуваемост. Социолозите казаха, че над 60% от хората подкрепят протестите. Не знам какво означава, че няма алтернатива. В момента, в който има предсрочни избори, всички хора, които са активни, трябва да излязат и да гласуват. Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и аз протестирамАми протестирай бре, чакаме те довечера и теб на площада, абсолютно съм съгласен с теб - хунтата направи тая държава абсолютна анархия, добре го каза!!!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гледам протестиращите и слушам общите им приказки за светлото бъдеще което ще донесат, толкова по-мил ми става Баце. Ми той Винету изглажда направо като интелектуален гигант в сравнение с тях.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Отговор получи, това, че не го прочете преди да го изтрият не е мой проблем, но ще го напиша пак: доволен съм от макроикономическата стабилност, от ниския корпоративен данък, от повишението на БВП и от това, че хората започнаха да осъзнават, че ако искат да са добре и да имат е необходимо да се образоват и да бачкат.
33
0
 
16
 
! Отговори
и аз протестирам преди 3 години
Аз да ти кажа от какво не съм доволен !1.От костовисти ,които ислямизираха държавата,а сега ходят да се целуват с депесари на Росенец.2.От емигранти,които не си гледат гастарбайтерството,а се заглеждат по България,която напуснаха хулейки я за всичките си грешки в живота.3.От това ,че превръщате държавата в територия на анархията ,а не реда.4.Че обиждате хората и ги ***,защото имат мнения различни от анархизма на Сорос.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трият точно коментарите които разобличават платените хххх - знаете кои имам предвид, думата е цензурирана, странноБРАВО, нека издълбаем до 150 място по свобода на словото
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да кажат,че полицията блокирала кръстовищата или отцепила района в центъра заради протестите да няма автошествия,а те се намърдали с палатките направо на пътя с не отремонтирани покрития около кръстовищата как охраняеми с необходимите съоръжения за блок постове за отбивки кат при ремонтно-строителни работи извънпланови,които пък трябва да се извършат по план-график в срок поставен от инвеститора представен от изпълнителя как разчет линеен в обем ремонтни дейности,но му блокирали дейноноста
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Аз ти отговорих за под минута, другарю. Ако искаш пробвай се да прочетеш един пост, да си отвориш един транслейтър без преди това да си знаел че ти трябва, да напишеш две изречения "грамотно" и след това да ги копнеш тук (дори не знам дали при копирането няма да излезе проблем със скрипта). Неграмотен си ти, но ти казах:такива като теб имат нужда да се самоубеждават, че човека срещу тях не струва иначе нямат самочувствие и не могат да си тролят на воля.Отговорих ти на въпроса
29
16
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Борисо и Гешев ВЕЧЕ са престъпници..Против Българския народ и Конституцията.Престъпленията против Суверена и Държавата се наказват със смърт.
28
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно и жалко е личност като Тиквата да ни представлява!Срамно и жалко е личност като Каскета да е какъвто и да е прокурор!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарай се с това "хунта"...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много начини, по които може да се протестира. Но да се стои със скръстени ръце и да не се прави нищо е най-лошото.
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименхахахахах, каква граматика бе пич, и аз знам чужди езици, ама защо не ми отговориш на въпроса комнкретно, ***
24
5
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Пич, никой не ти дължи обяснения от какво сме доволни. Ти като не си доволен, гласувай за някой друг по умен от Бойко и ако спечели, нека да управлява той или тя.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализмът е жестока система.Като фалираш от работодател ще станеш наемен работник.Опитай пак.Поне в това капитализма дава възможности.Но вие живеете в соца или в пост комунизма,капитализма го приемате само ако на вас държавата ви помага.Няма такъв филм.Теорията е за всеки.Има банки дето дават пари,отивай там.
22
19
 
3
 
! Отговори
доволните кажете де преди 3 години
Какво най-много ви харесва от управлението на хунтата? Чекмеджето ли? Корупцията? Бедността? Емиграцията? Смъртността? .... или както казах блажите и вие от чекмеджето или сте прости като него - други варианти НЯМА
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Какъв "транслейтър"? Знаеш ли колко време мина от поста ти до това, което ти написах? Жалко, че го изтриха моментално, иначе щеше да разбереш, че "транслейтър" няма да ти направи такава граматика. Жалки сте, но то в това ни е силата, че ни подценявате и плямпате глупости. Мога да те подхвана още на Английски и Френски, но няам смисъл. Ще го изтрият, а и ти от това няма да станеш по-умен.
20
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протеста!Оставка на поръчковия Каскет!Шайката в затвора!
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако на есен има избори в България пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мода, исках само да покажа на господина с твърдението, че не знаем чужди езици, че не е точно така. Нямаше нужда да го триете за рекордно кратко време (не знам дали имаше и 20 секунди).
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете са само от ДСБ.Доказано фактически от Рада дълбоката, преди години самия ви лидер ви изтипоса.Другите сме с мнение в нета.