Сюжетната линия на Борисов: Приключване на мандата

Върви към сценарий за фрагментиран парламент
4 авг 2020 22:00, Екип на Bulgaria On Air
94

След близо месец протести – какви са нагласите на българите към политическите формации и имат ли шанс нови лица в политиката?

След месеци вероятно ще живеем в по-сурова икономическа действителност. Ясно е, че протестът не е хомогенен, има различни групи с различни искания. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Това каза за "Денят ON AIR" политологът Анастас Стефанов от "Тренд".

По думите му курсът, който се държи, е за завършване на мандата. Това е политическата сюжетна линия, която ще се преследва от Борисов.

"Проблеми вероятно има в политическите структури на всяка политическа сила. Ставали сме свидетели на политически миграции, което е до болка познато - хамелеонство, което не е много екзозитичен процес. Трябва да изчакаме", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според него в момента вървим към сценарий за фрагментиран парламент. Поставял се обаче съществен въпрос - кой ще е мандатоносителят.

"В такъв парламент имаш възможност да играеш с комбинации. Едното предизвикателство е да видим как протестът ще се задържи през август - отпускарския сезон. Важно е какво ще излъчва - консолидация или неразбории", обясни събеседникът в студиото.

"Силата на Слави Трифонов е в периферията - провинцията, малки населени места. Той няма да натрупа дивидент, ако участва в този протест сега", допълни Стефанов.

"Президентът в последната година и половина е по-опозиционен дори от основната опозиционна сила. Границата е премината и очевидно има политическа заявка за следващите президентски избори", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
3
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Активист на БСПКаквото един си причини сам, никой друг не може да му го причини. Като желае да гладува, да гладува, бе! Прав му път. Ако иска да умира, да умира. К'во - всеки път като някой не е доволен от нещо ще почва гладни стачки ли?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DRISNIATA metevВиж какво Метев сам си се определил какво си и въпреки че не си го написал на кирилица на всички им стана ясно. Ти явно няма нужда да лижеш *** просто ти самият си един *** ***. Какво има да се занимавам с такъв като тебе? марш в *** и не забравяй да се обършеш че много си се размирисал. Ако протестърите са тсакива като тебе веднага ги мятам в канала. Вече и те ми станаха ясни.
29
0
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Не ми трябва да ми увеличават заплата. Писах ти щом си го харесваш - гласувай си за него. Няма да те обиждам.
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваша работаАбе, тъпунгел да не мислиш че този който смени ББ ще ти увеличи заплатата? Колко сте прости само ,нямам думи. Я по добре се стегни и почни да работиш ако шефа ти те хареса и види че има полза от тебе сам ще ти я увеличи. Политици не увеличават чужди заплати а само своите.
27
7
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ще понесе ли правителството санкции за отказа да чуе исканията на провеждащият гладна стачка човек ?!Кой ще поеме отговорност при евентуален летален изход??? Защото през 2013 при самозапалването на много хора протестиращи срещу ГЕРБ всичко беше отминато с мълчание ?!
26
1
 
3
 
! Отговори
Спокойно трол дишай преди 3 години
До предния. Да си изкарват мандата.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Глупости! Поредните. ГЕРБ просто ще си изкарат мандата а после ще видим. Всичко друго са грозни спекулации провокации и политически игрички в които се намесва най - кухата и загубена човешка маса, която съществува в България. Че кой друг? Това е толкоз просто и логично. Че и като почнат с глупавите коментари... куцо и сакато. До гуша ми дойде.
24
3
 
2
 
! Отговори
Лека вечер преди 3 години
***, ***, коментирайте на воля аз си лягам. Бъдете здрави и не ходете на контрапротести ако има такива, щото вече се видя, че не е вървежно, но братята римляни там не са ви по вкуса, а и не знаят защо са там, за разлика от вас.
23
3
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Ще потърся информация. Наистина не разбирам как някой си продава мнението за пари и то смешни предполагам. Да направим една фондация да им плащаме белким кажат какво мислят наистина - едва ли взимат много.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 28: Стой си там в кантона и си трай.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 27: Мда, от къде накъде някой друг да прави помен с чужда пита? И пак това са спестени от нас пари и ще отидат по предназначение - да помогнат доколкото е възможно на работещи хора в затруднение.
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо чудноПросто от ГЕРБ са активирали фабриката за ***. Така е от 3-4 дена по почти всички сайтове, които имат подобни системи за коментиране - с гласове на коментарите, дублиране и т.н. В интернет вече изтече инфорамция как ги разпределят по различни сайтове и дори колко им се заплаща...
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силата на Слави Трифонов е в ...простотията на българския народ! На този български цирк му липсва само циркаджия или Нинова заедно с Гергов!Никой не може да ви помогне вече! Боли ме като гледам протестиращите, които все още показват някакви идеали и идеи, но не са осъзнали обкръжаващата ги примитивност! Поздрави от един кантон, ама не в Китай, в Европа е
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Парите ги раздава съзнателно. Вече знае, че ще падне от власт и се опитва да влоши финансовото състояние на държавата, за да направи сечено на следващото правителство, което ще обере народния гняв за колабиращата икономика.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Живот на кино: И после кво?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваша работа: Именно - има избори и там всеки гласува за когото си харесва. Точка.
15
6
 
4
 
! Отговори
Живот на кино преди 3 години
Сценаристи, кукловоди, режисьори, балансьори. Не ви ли омръзна 30 години във филма? Време е да сложим КРАЙ. Да угасим прожекторите.
14
6
 
3
 
! Отговори
Ваша работа преди 3 години
Избирайте си го Борисов като си го харесвате, но не за някакви трохи 50лв., 15% увеличение на заплатата, защото шефа ви така казва и т.н. Аз смятам че все още има хора, които го харесват, не ги разбирам, но те имат правото си на глас. А да питам неговите записи в ЕС по малко ли карат тамошните чорбаджии да нр странят от него или само фигуранта Радев, който няма записи и говори пред камера.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Групите са различни, но искането е единодушно - оставка на правителството. Бойко знае, че вече е бита карта и ще държи до последно, за да не може Радев да назначи служебно правителство.
12
7
 
8
 
! Отговори
10 год. преди 3 години
Каквото е казал и направил Борисов се случва