Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?

Какво ни очаква през летния месец, прогнозират специалисти
4 авг 2020 10:51, Петя Славова
110
Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Протестите ще продължат, докато не падне правителството, а това няма да се случи скоро", прогнозира пред Нова тв политологът Слави Василев.

По думите му исканията на протестиращите да има коренна промяна в системата едва ли ще бъдат удовлетворени. "Разумно е да очакваме появата на нов политически субект", поясни Василев.

Още по темата

"Вече виждаме по-рехави протести. Недоволството ще завърши, когато дойдат изборите. Въпросът е дали след това протестиращите ще бъдат удовлетворени от избора", каза социологът от "Тренд" Евелина Славкова.

Според нея ни очаква много шарен парламент. "Вече въпросът е кои политически сили ще съставят следващото правителство. ГЕРБ няма как да станат трета политическа сила. Те са вече 10 години в управлението, имат твърд електорат, държат местната власт. Виждали сме ги няколко пъти да влизат в коалиция с Реформаторския блок или с "Обединени патриоти".

Може да има правителство на малцинството, може да има правителство, подкрепено от други политически сили, може да има управление между ГЕРБ и БСП. Възможно е двете партии да се обединят, за да се борят кризата, може да има анти-ГЕРБ фронт, който да управлява.  Всичко е възможно", поясни Славкова.

Според нея президентът ще направи грешка, ако тръгне да създава политическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
7
 
! Отговори
баш социолог преди 3 години
Накрая протестите ще завършат точно като във Либия .
61
12
 
15
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
И да станат по- рехави, проблемите няма да се разрешат. Управлява ни нискокултурна, нископросветна крадлива и нагла хунта каквато няма никъде по света. Например, и в Пакистан крадат и лъжат, но като вземат големите пари отнякъде с *** лъжи, половината дават за нещо хубаво, напр оправяне на пътищата, училищата, а другата половина присвоят. Бг хунта е ненаситна и нагла.
60
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не. Станаха по-гъсти.
59
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде и как видяхте "оредяващи протести", мили ми ***?Та вие и през прозореца не поглеждате, а какво остава и да сте посетили протестите. И снимките ви са от други медий???Излезте, вижте, поинтересувайте се....
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58О имам какво да правя- следя с интерес пишман патриотите, дето са бъдещето на страната у им се чудя като дойде зимата ще трябва да им направим акция за топли дрехи, а за тия в палатките, и лопата да си изринат снега:))))))))))))))))
57
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска ли да чуя от нааканите протестъри, защо са спряли да протестират и защо из фейсбук се търсят хора срещу заплащане да спят в палатките?
56
6
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
Ти като няма какво да правиш, защо не отиде! Аз също!
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще останат 2-3 и от срам ще се скрият:)))))))))))))). Ама тия в нета дето тролят как после ще си намерят работа- незнам.
54
4
 
19
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Ти очевидно си много зле информиран, за да твърдиш, че България внася повече пари в ЕС, отколкото получава. Но явно си от евразийското крило на днешния турулю-протест.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам много хора дето отидоха на протести, защото просто нямаше какво друго да правят. Каквито изводи искате си правете.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСКА ВИ СЕ...
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Младия преиер с харема не е учил в чужбина и не е юпитата на НДСВ ,а безпартиен нормален млад човек които ще изведе тая държава и ще станем развита държава като Словения,Германия и тнт
50
9
 
10
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
Ами, да! Така се започва в демократична държава! Първо протести, следват арести! Една хунта, коята аргументира оставането си на власт с опорката - ,,Престъпници сме, но няма кой" е за народен съд! Все едно селският бръснар да изнасили 5 ромки, 10 баби, 7 момченца на по 5 годинки, да изяде 23 бебета, да заколи селския поп по време на подстригване и когато дойде Гешеф с милиционерите - населението да се струпа пред патрулката и да каже - Такъв е, *** е, но няма кой да ни бръсне!Арестувате ***
49
6
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Българоубийци бяха БКР/БСП.Вече 70 години.Ама нали трябва да лъжеме по комунистически.Стига вече!Опротивели сте на всички!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да продължат ако не произлезе зелена партия на безпартийите от тях водена от форумния спасител младия премиер с харема, нищо няма да се промени , нормалните българи няма да гласуват за СТ,Манолова,ДБ,Томов,Божков,Боец,Копейкин,Цветанов,БСП,ГЕРБ и тнт те искат зелена партия на младите безпартини да ги води човека с идеи младия премиер с харема нищо няма да се промени
47
4
 
22
 
! Отговори
Абе хора преди 3 години
Полудяхте ли? Новия политически елит от Мая Манолова, Слави Трифонов и Христо Иванов??? Нито е нов, нито е елит, нито е политически. Хората чакат софра. А, да ви припомня ли новите, които дойдоха с царя? Велчеви, постната пица и сие. Къде са те сега? И последните нови ще направят същото.
46
15
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Понеже виждам колко си елементарен,ще те светна-европарите пак са наши пари,защото ние внасяме в ЕС милиарди,от които ни се връщат само една част.Така е и с другите страни-всеки има определена квота за внос и за ползване след това.Ама герберунгелския ти мозък как да го разбере.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, хора! Оказва се, че те древните гърци са го измислили бе!!!Ей го на снощи гледах научнопопулярен филм по една от кабелните телевизии за древна Атина. Атиняните били измислили машина за гласуване, която имала за цел да се попречи на фалшифицирането на изборните резултати! И име си има - нарича се Клеротерион!Представлява каменна плоча с процепи в които са наредени чипове - всеки на името на отделен член от отделно племе.И други части има. Вижте Kleroterion в Уикипедия на английски пише!
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43. ха-ха Алексей Петров служебен премиер, ама май не си питал чичо череп какво мисли по въпроса.
43
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рехави или не,протестите ще продължат,докато шайката падне от власт.Народът се събуди,духът от бутилката също,страхът от репресии изчезна и е въпрос на време да си върнем държавата.