Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?

Какво ни очаква през летния месец, прогнозират специалисти
4 авг 2020 10:51, Петя Славова
110
Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Протестите ще продължат, докато не падне правителството, а това няма да се случи скоро", прогнозира пред Нова тв политологът Слави Василев.

По думите му исканията на протестиращите да има коренна промяна в системата едва ли ще бъдат удовлетворени. "Разумно е да очакваме появата на нов политически субект", поясни Василев.

Още по темата

"Вече виждаме по-рехави протести. Недоволството ще завърши, когато дойдат изборите. Въпросът е дали след това протестиращите ще бъдат удовлетворени от избора", каза социологът от "Тренд" Евелина Славкова.

Според нея ни очаква много шарен парламент. "Вече въпросът е кои политически сили ще съставят следващото правителство. ГЕРБ няма как да станат трета политическа сила. Те са вече 10 години в управлението, имат твърд електорат, държат местната власт. Виждали сме ги няколко пъти да влизат в коалиция с Реформаторския блок или с "Обединени патриоти".

Може да има правителство на малцинството, може да има правителство, подкрепено от други политически сили, може да има управление между ГЕРБ и БСП. Възможно е двете партии да се обединят, за да се борят кризата, може да има анти-ГЕРБ фронт, който да управлява.  Всичко е възможно", поясни Славкова.

Според нея президентът ще направи грешка, ако тръгне да създава политическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще продължат докато има пари от Божков и Цветан Василев.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Алфа Ри и Нагаждачка Славкова започнаха да клинчат, Шайката се изтърва! Сега остава и сайтовете да извъртят играта с +- и край!
20
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ СА СВЪРШЕНИ.ХОРАТА ИСКАТ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НОВ ВСС И СМЯНА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР.НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ.Б.Б ГЕШЕВ И ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ШАЙКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪВ ВЛАСТА.МУТРИ ВЪН!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.
19
16
 
11
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Тъй като Борисов и управляващи се изпокриха и минаха в нелегалност ,то и протеста поддържа гореща само жарта от която ще избухне изгарящия огън!
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предупреждавах, че не е хубаво да се лъже колко хора има на протестите. Ще излъжат веднъж, ще излъжат вори път, а след това ще станат смешни
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали изборите ще са "фалшифицирани", а когато са "фалшифицирани" печели само ГЕРБ...и Радев !
16
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те никога не са били "многобройни", че да "стават" рехави.Има грешка в заглавието.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ като проект, ще го смени само следващ подобен. За целта, първо трябва да се появи такъв. Да докаже подкрепа над бариерата. И последно ГЕРБ спре да печели убедително избори. Това на изборите през март няма да се случи, но поне вероятния проект заместник, може би, ще се обяви. БСП са извън всички схеми.
14
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли Фигуранта да излезе с юмручето за да стегне редиците на Куку, Пипи и Ян Бибиян !?
13
19
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Тая госпожа Славкова приказва глупости!Всичко било възможно?Не всичко е възможно!Време е обаче тия прислужни политолози и медии да се примерят че ГЕРБ и Борисов си отиват и вече няма да издевателстват над българското общество!Смяна на курса ви е неходим господа - това го умеете!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз нали ви казвах да не се въргаляте по кръстовищата
11
23
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Протестите не са рехави. Хората, които сега не излизат, не са заобичали Боко изведнъж :)))Мин. преседателят и Гл. прокурор вече са държавни престъпници с няколко обвинения, нормално наказвани със смъртна присъда. 1. Създаване на смут чрез разпространение на неверни слухове за епидемия, вследствие на което са настъпили ОГРОМНИ материални и морални щети2.Издаване на наредби за ограничаване конституционните права на гражданите2. Използване на служебното положение за атаки срещу Президента
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъжда ще измие всичките 40 човека:))))))))))))))
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още месец и дъжда ще отмие мръсотията от плащаните:))))))))))))))))))))
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
уж бяха 40 000, а се оказаха 400
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са ни телевизиите и всяка с предаване, всеки ден. За разнообразие се канят всевъзможни експерти, които пълнят времето с локуми и празни приказки.Не знам кой плаща всичкото това неумие, но имам усещането, че кризата ще ги захапе, при това много скоро.
6
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станаха естествено, хората не могат и само да протестират.Истината обаче е една. Колкото и *** да активизират ГЕРБ, колкото и медии да купят и каквито и глупости да говори премиера от джипката, залезът на тази партия е въпрос на време и ще поемат по заслужения път на БСП. В момента се раздават пари като за последно, защото властта е в паника и иска да ощастливи лоялната и преяла администрация. В момента наблюдаваме свободното падане на БСП 2
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата е кой да огранизира следващите избори- дали управляващите или служебно правителство.После да не казваме пак: Не познавам човек, който да е гласувал за тях, как ги избраха?
4
11
 
23
 
! Отговори
ПротестВсъщностНяма преди 3 години
"Протестът" си е твърде рехав още от самото начало.В първите дни се струпваха повече хора, за да гледат сеир по време на вечерната си разходка.Слагам в кавички думата "протест", защото цялата тази инициатива е режисирана и финансирана от малка група кукловоди с цел да се докопат до разпределянето на 29-те милиарда европейски пари. Ще си ги поделят както си искат, ако те успеят да подготвят и проведат изборите. За това е цялата гюрултия.
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бийте бивши министър - председатели, блокирайте майки, бийте студенти зад колоните на Министерски съвет, пращайте мутри и провокатори, проследявайте Отровното трио, арестувайте "хулигани" като адвокат Минчо Спасов, арестувайте камиони с колони за митинга...Моля Борисов, не спирайте! Всички видяха безсилния страх и злоба. И слепите прозряха действията на мутрите. Мисирките никога няма да стигнат до орлите на Орлов мост, а ти ще си останеш домашното пиле на Сокола. Жалко за вас, че сте толкова жалък