Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?

Какво ни очаква през летния месец, прогнозират специалисти
4 авг 2020 10:51, Петя Славова
110
Станаха ли по-рехави протестите и до кога ще продължат?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Протестите ще продължат, докато не падне правителството, а това няма да се случи скоро", прогнозира пред Нова тв политологът Слави Василев.

По думите му исканията на протестиращите да има коренна промяна в системата едва ли ще бъдат удовлетворени. "Разумно е да очакваме появата на нов политически субект", поясни Василев.

Още по темата

"Вече виждаме по-рехави протести. Недоволството ще завърши, когато дойдат изборите. Въпросът е дали след това протестиращите ще бъдат удовлетворени от избора", каза социологът от "Тренд" Евелина Славкова.

Според нея ни очаква много шарен парламент. "Вече въпросът е кои политически сили ще съставят следващото правителство. ГЕРБ няма как да станат трета политическа сила. Те са вече 10 години в управлението, имат твърд електорат, държат местната власт. Виждали сме ги няколко пъти да влизат в коалиция с Реформаторския блок или с "Обединени патриоти".

Може да има правителство на малцинството, може да има правителство, подкрепено от други политически сили, може да има управление между ГЕРБ и БСП. Възможно е двете партии да се обединят, за да се борят кризата, може да има анти-ГЕРБ фронт, който да управлява.  Всичко е възможно", поясни Славкова.

Според нея президентът ще направи грешка, ако тръгне да създава политическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така, не можи да бъди, генерал Радев каза че това е необратим процес с високо вдигнат юмрук. Ние сме като Левски и Ботев по палатките с бирата и се борим за свобода въпреки смъртните опасности на Орлов Мост. Борим се със страха и мафията и сме събрали много енергия.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друснете им едни глоби, защото не протестират по реда, по който се прави, а нарушават обществения ред и правото на свободно придвижване на хората. Глобите да са по-големички от подаянията на Божков и сами ще се изметат! Ама преди това и ***, който правят, да си изметат.