Борисов пред ГЕРБ: 11 пъти сме печелили избори, но какво правим без НС?

Лидерът на партията призова за протести без провокации
Обновена: 5 авг 2020 13:42 | 5 авг 2020 12:38, Веселина Йорданова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спрат провокациите на протестите и те да са мирни.

Това е демокрацията, не сме отишли да пречим на никого нито на Пленума, нито на Бузлуджа, коментира той.

Борисов подчерта пред актива на партията, че събранието е в София Тех Парк, като място, в което е много видимо какво е направено от правителството. Успяхме да вдигаме БВП с милиарди на година, много усилия вложихме и последно почти равни с Естония - най-малък външен дълг, подчерта премиерът.

Още по темата

Борисов заяви и че правителството се е справило най-добре с пандемията от коронавируса, което се постига с огромни усилия на здравната система.

Всяка година вдигахме доходите, всяка година на учителите двойни заплати, каза още той.

Той призна, че борбата с корупцията е тема, която заслужава внимание.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е печелила 11 пъти избори, три от които при служебно правителство, вкюлчително на президента Румен Радев. По думите му управляващите не вярват на Радев, но проблемът не е в назначаване на служебно правителство, а в липсата на парламент, който да актуализира бюджет, да прави нов за догодина, да взема решения в условия на пандемия и т.н.

Събранието е в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

То се провежда в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
6
 
12
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Днес там беше крадливата и лоша половина на бг която издържаме всеки ден. Докато ние бачкаме, те правят конференции, бият хората и се надъхват. Издевателстването на тези *** над нас, за жалост ще свърши с нашето изчезване- физическо или зад граница и тяхното самоизяждане
172
4
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 189 преди 3 години
чекмедже и кюлче за"най-умния" гербоид , хи хи
171
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми направете си партия.То това не значи, че хората ще гласуват за теб.Особено пък за протестърите.Ми те за 2 седмици ви намразиха и в червата.Бъргария е 7 милиона Вие един бой не можете да изтърпите и веднага се сополивите. Държава щели да управляват.
170
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрадохте се толкова години крадене, време е младите да си оправят държавата, а вие неадекватните краджи към затвора видяхме как я оправихте
169
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой да дойде - БСП ли ???
168
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватни герберасти ще загубят с разлика и вият на умряло е умряхте губите с разлика и в канала
167
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернативата са неадекватни и психо хора.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слушайте кой какво говори, а кой какво върши,гради, надгражда по това трябва да се водите.
165
3
 
3
 
! Отговори
До 191 преди 3 години
Няма потенциал не сравнявавай сегашен 30 годишен човек с някой от преди 30,40 години младите ще направим партия и ще управляваме, неграомотници сте вие комунистите от всички БКП та или искаш да управляваш с 20, 30, 40 депутата е няма да ти мине номера ако имаш и толкова даже
164
6
 
4
 
! Отговори
Винету ББ преди 3 години
Алоооу...., мъ ква ви е Численоста, ве, Протестиращите!?Абе, ако изкарам моя Вигвам, шъ съ стопите кът сладолед у Сахара, ве, еййй...., Смехурковци!!!Важнуту е, че кака Херо Мустафа мъ подкрепя, пък вий чакайте на *** и Радку Фърчилуту.ПС---Мойтъ скромна цел е да надмина бай Тошо по управление на НРБ-то!-)))))
163
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 192: още един неадекват...
162
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите, я кажете сега нещо за севдето. Защо напуска потъващият кораб? Или още не сте разбрали?
161
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 189: това за младите 20-40 годишни го слушам от четиресе години. И все ги няма. Вие бъркате управлението на държавата с весел хепънинг на паветата. Щото толко и знаете. Колкото по-не знае човек толкова по смело се хвърля в непознатото. Така че айде да оставиме нещата да си се развиват естествено. Очевидно е, че има потенциал в сегашните управляващи, да не разваляме систевата за кефа на няколко бандити и два рейса неграмотници, а?
160
4
 
5
 
! Отговори
До 187 преди 3 години
Единствената опозиция сме милионите зелени безпартийни, да си направим партия нормален човек не вярва на комунистите в различните партии кандидати за власт и кражба
159
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда да се фалшифицират изборите.Протестърите свършиха добра работе.Сега вече и най-големите противници на Борисов ще гласуват за него.Да ги гледаш тия и това което се задава зад тях си е жив ужас.Борисов за 12ти път!
158
6
 
7
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Гледам ,че ревеш,как по-добър от старата тиква няма е заблуждаваш се има млади 20-40 годишни слаби безработни и работещи, но с много акъл да видим как ще се върви държавата.Дали няма да стане нормална европейска държава.
157
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите, видяхте ли сега за какво става въпрос? Кметове, общински съветници. Айде, допишете си исканията - и те оставка.
156
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Свобода за БългарияГрешите,Доган и ДПС нямат никаква вина,те се опитаха да свалят ГЕРБ още в началото, затова беше атентата срещу Доган и смазването на Бисеров,съсипали са му живота заради това,след което ДПС се предадоха.Дори ГЕРБ не е проблем в момента,но ако тайно се обединят с партията на Цвък,пак ще живеем в диктатура и ще смажат и единствената останала опозиция - БСП.В момента се борят психо десни срещу ГЕРБ,ЕНП срещу ЕНП.
155
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ,ти си политически труп , но си толкова *** , че не можеш да го осъзнаеш...Но тикво февруари 2021 наближава- ходи да си гледаш внуците , малко ти остава!!
154
3
 
5
 
! Отговори
А8 - 8000лв преди 3 години
МНОГО ДОБРЕ МУ СЧУПИХА "ДЖАМА" НА КМЕТА С А8-ЦАТА :)))))))