Борисов ще предлага на коалицията да си тръгне, а МС да работи

Не искам да бъда разединител, заяви той пред актива на ГЕРБ
Обновена: 5 авг 2020 14:47 | 5 авг 2020 12:44, Веселина Йорданова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи вариант да си тръгне като премиер и правителството да продължи да работи. Това ще стане в разговор с коалиционните партньори, в който ще бъдат обсъдени и други варианти.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че проблемът не е в евентуални предсрочни избори и служебно правителство, а в липсата на работещ парламент в това време.

"Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ пред актива на партията.

Още по темата
Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва да изкараме мандат, каза той.

Борисов подчерта, че на правителството е необходима подкрепа, ако не, "този, който дойде, да се оправя".

"Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви министър-председателят и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"От ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция. Конгресът е приел решение за БСП, че няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньори са тези, които са с нас", подчерта Борисов като посочи Патриотите и СДС.

Христо Иванов като десен дали си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, попита още премиерът.

Аз обичам хората, обичам да са добре, провокатори платени викат, скандират, те не питат за тези 100 млн. които ги нямаше, докато беше служебното правителство на Радев в приходната част, коментира Борисов.

Премиерът каза, че "каквото и да ни струва като партия, единството на нацията е най-важното".

Той апелира и привържениците на ГЕРБ да не се поддават на провокации. "Демократичните хора не ходят да плашат хора и деца, а те направиха това - първо пред къщата на Фандъкова, а след това и пред моята", каза още Борисов.

На срещата участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Тя продължи около час, като Борисов каза, че неслучайно е в "обедната почивка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари