Експерти категорични: Сирене под 6 лв. и кашкавал под 10 лв. няма

БАБХ отново проверява качеството на млечните продукти в магазините
33

За първи път от началото на пандемията от коронавирус започнаха проверки за качеството на храните по търговските обекти, съобщава Bulgaria ON AIR.

Инспектори от Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителя проверяваха млечни продукти.

В първата си проверка след въвеждането на извънредното положение у нас контролните органи взеха 6 проби от млечни продукти от столичен хипермаркет.

Изискване за качеството на млечните продукти е да са съставени изцяло от сурово мляко.

По думите на Магдалена Апостолова от Асоциацията на млекопреработвателите, в последните години нарушенията намаляват, въпреки че за първите четири месеца на годината е внесено голямо количество сухо мляко.

Истинският продукт обаче не може да се познае на пръв поглед. А експертите обясняват, че сирене под 6 лева и кашкавал под 10 лева няма. Резултатите от проверките се очаква да излязат до седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайЗа пенсионери с 250 лв пенсия: 250:10= 25 кг. ББ вдигна с 30% заплатата на служителите от министерствата и някои държавни ведомства, заплатите на магистратите нарастват с бърз темп. Покрай протестите РЗ на полицаите и жандармерията скачат с 500 лв/ месец. Пенсионерите са бремето на управляващите и гледам, че тези в старческите домове бързо намаляват. Не забравяйте, че в БГ има около 2 млн. пенсионери и те ще гласуват. При тези 250 лв май че няма да е за ББ, Шкембе войвода и В.Симеонов.
10
1
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ИСТИНСКО СИРЕНЕ - В МАЛКА СЕЛСКА МАНДРА И ТО АКО РАБОТНИЦИТЕ ВИ СА БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ И ВИ ГАРАНТИРАТ ЧЕ НЕ СЕ СЛАГА МАЯ КОЯТО ПРАВИ ОТ МЛЯКОТО-- СИРЕНЕ -ЗА 12 ЧАСА!! ИСТИНСКО СИРЕНЕ И ИСТИНСКО МЛЯКО -ПРЯСНО И КИСЕЛО -В БГ МАГАЗИНИТЕ --НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БАБХ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ- НЕНУЖНИ ЧИНОВНИЦИ!
9
10
 
12
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До КрайПри бай ти Тошо сиренето го продаваха мокро от тавите. Така те удряха в грамажа. А от каво правеха сиренето, попитай някой, работил в млекокомбинат.
8
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А каква е гаранцията,че скъпото сирена и кашкавал не са менте.Поставят ти кокосово масло и менте мляко и ти го продават по скъпо за да те измамят.
7
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13 лв Маджаров ще дадете, но 5 лв за маска не.
6
0
 
30
 
! Отговори
Жо преди 3 години
А кренвирши от месо под 15 лв/кг няма!В една реклама ни заблуждават с думите- кренвиршите "Б..и" са от най-големия производител на месо. Забележете- не казват ,че самите кренвирши са от месо, а че са от производител на месо.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заблуждавате се: истинско сирене под 9-10лв и истински кашкавал под 15 лв няма. Дори да са от истинско краве мляко, за узряване са необхидими 6 месеца. Иначе питайте опитните мандраджии: те твърдят, че съдържа неблагоприятни за организма и вредни компоненти. Моля БАБХ за мнение по този въпрос.
4
15
 
3
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Не ме касае, не ям млечни продукти.
3
13
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
При бай Тошо зряло краве сирене от мляко 2.30 /кило. заплата 230 лв. - демек 100 кг. сиренеПри Бате същото 10 лв. х 100 - 1000лв. Ааа средната заплата е повче.сега май е малко по-добре.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Цената определя качеството'.Българинът иска да го крадат.Нищо ново.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала. Е са ще видите евтини сирене и кашкавал... През кривия макарон.