Експерти категорични: Сирене под 6 лв. и кашкавал под 10 лв. няма

БАБХ отново проверява качеството на млечните продукти в магазините
33

За първи път от началото на пандемията от коронавирус започнаха проверки за качеството на храните по търговските обекти, съобщава Bulgaria ON AIR.

Инспектори от Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителя проверяваха млечни продукти.

В първата си проверка след въвеждането на извънредното положение у нас контролните органи взеха 6 проби от млечни продукти от столичен хипермаркет.

Изискване за качеството на млечните продукти е да са съставени изцяло от сурово мляко.

По думите на Магдалена Апостолова от Асоциацията на млекопреработвателите, в последните години нарушенията намаляват, въпреки че за първите четири месеца на годината е внесено голямо количество сухо мляко.

Истинският продукт обаче не може да се познае на пръв поглед. А експертите обясняват, че сирене под 6 лева и кашкавал под 10 лева няма. Резултатите от проверките се очаква да излязат до седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
450 грама за 5лв при по-ниско ДДС на хран---------2,50 не е равно на 5 , гледай покупателната способност на единица валута , няма значение дали е евро , лев или тугрици . стига с тази мантра с пресмятането на евро в лева и че в България било по-евтино .
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26,450 грама за 5лв при по-ниско ДДС на храната правят 10лв за 900г или към 12лв за килограм. С ДДС това би било около 13-14лв. Какво точно противоречи на мнението на експертите, че цената трябва да е над 10лв? Немската, която даваш, е към 40% по-висока.Само от липсата на субсидии за млякото и ДДС цената ни спокойно може да е и 20лв при други равни условия. А тези неща са политики на управлението и вина за тях имат управляващите. Производители и търговци не са цвете и те, но не правят законите
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27,При нормални пазарни условия българските млечни продукти при равно качество трябва да са по-скъпи. Имаме няколко проблема- още нямаме субсидия за животновъдите, нямаме големи ферми, които да си позволят по-ниска цена от количество и т.н. За съжаление за толкова години не си оправихме субсидиите в сектора, а въведохме куп изисквания и вече не може да гледаш крава в двора на село, а трябва да строиш помещение извън селото(което оскъпява млякото) и подобни.Политиката за земеделието е о...на.
28
1
 
3
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Ха-ха! То по принцип трудно се намира истински кашкавал и над 10 лв. !
27
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Ф.С.В.Тезата е правилна,историческите факти и способностите на Народа ни силно подценени след 30 год. промиване на мозъци и вменяване,че "и за *** не ставаме,цитирам един зооекземпляр,и парите от КТБ си взе и...алчен не човек/ ще ни има,ще въздадем справедливост и ще накажем грабителите и предателите служили на чужди интереси...ще възкръснем...правили сме го много пъти...ще построим училища...справедливи правила...Бог да пази България!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26При нормални пазарни условия, няма как български кашкавал и сирене да не са с пъти по-евтини от страните с много по-високи заплати на фермери, производители, търговци и транспорт. А България също цица от фондове за земеделие, които отиват предимно точно при големите ни мафиотски производители, дето контролират цените. И плащат за такива статии и експерти.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в немския лидл 450 гр. неотлежало холандско сирене (кашкавал) е 2,50 евр. тези категорични експерти да си скъсат дипломите .
24
3
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Ял съм сирене в скандинавия за малко под 6 лв във тия високите метални консерви- саламурено. Датско. С 20% кокосово масло. Толкова добро на вкус не съм намирал в България и на най-висока цена. Ха сега някой затоплист да ми каже колко вредно било кокосовото масло, защото при производството му изсичали палмите когато станели много високи и засаждали нови.
23
0
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
И след проверките какво? Ако от агенцията спират дейността на фирмата примерно за месец и веднага след това на мониторинг (проверка всеки месец) примерно една година, дали ще има некачествени продукти?! НЕ! А ся се плащат едни глоби (или подкупи) и *** продължават да са на пазара!
22
0
 
17
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
От тази агенция може и да има полза, но главно по документи. Реално в сирена, млека..се добавя какво ли не, сигурно някой ден няма и да изгнием "правилно" даже. Лошото е, че виждате и вносното какво е - подобно на нашето! Този бизнес стана като Шотландското уиски. На пазара има такива количества, че все едно всеки шотландец има по 10-15казана. И ние има някоя друга крава, а сиренето хиляди тонове!
21
5
 
12
 
! Отговори
ЖИВОТНОВЪД преди 3 години
Ами на който му е скъпо да си купи овца, да я дои, да прави сирене и да си го яде. Еколожките харесват това.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото качествено нещо, произвеждано след 89-та година, е оная партида от четири тона суджук произведен по специална рецепта за хипертоници. За която слънциту от Банки отрича,като този на който е разтривал ушаците на разпит.
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпите продукти наистина нямат гаранция че са качествени, но за евтините е гарантирано че са 6oклyк.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният опит да се сплашат хората като опит да се елиминира конкуренцията и да се облагодетелстват големите играчи. Вносното сирене е субсидирано от държавата на производство и затова е по-евтино, но не означава, че не е качествено. Нашето евтино сирене е на малки ферми, които се опитват да влязат на пазара. Скъпите сирена са на играчите с партийно лоби, което контролира БАБХ. Разбира се плащат за сплашването на хората за да купуват тяхното скъпо сирене. Яжте си го!
17
0
 
25
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Сирене по 15 лв и кашкавал по 20 лв нямат НИКАКВА гаранция че са качествени!
16
1
 
11
 
! Отговори
Защо???? преди 3 години
Сега няма, но... след смъртта на неолибералния модел с простотията ,,пазарна икономика" ще е напълно възможно да има. Просто трябва да се забравят глупостите, с които ни пълнят главите от 30 години за нещо невъзможно реално да съществува. Проблема е в икономическия модел. В България това категорично е доказано!
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решихме цената на менте кашкавала и сиренето. Сега може да идете да занесете бирица и мисо за скарите на протеста.
14
4
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Когато пенсионерите Умрат- то Пенсионната Система ще си "отдъхне"с няколко стотин милиона - Но всъщост най големите Инвеститори в БГ -емигрантите !!_ ще спрат да пращат "инвестициите" си кум мама и тате (баба и дядо) ! Просто ще затворят лаптопа с Скайп -защото баба е мъртва и къщата на село е обрана и изкорубена ! така че Ще бъде в пъти по Пагубно когато пенсионерите си заминат от този Свят- загубата ще е няколко милиарда емигрантски пари!!1!
13
1
 
12
 
! Отговори
алхимик преди 3 години
Сирене под 6 лв. и кашкавал под 10 лв. няма______________________________________________Има ... има ... на ол инклузив в хотел-ресторанти по морето.
12
2
 
13
 
! Отговори
Кюстендилският преди 3 години
Истински кашкавал от малка планинска мандра в Македония струва 10 лв за 800г. Ама истински кашкавал ви казвам !!?