Лицето, нападнало журналисти в София Тех Парк, не било от охраната

Екипът на София Тех Парк осъди всяка проява на насилие или вербална агресия
Обновена: 5 авг 2020 17:13 | 5 авг 2020 17:05, Красимир Ангелов
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лицето, нападнало журналисти и протестиращи по време на провелата се Национална конференция на политическа партия ГЕРБ, не е част от охраната на София Тех Парк, осигурена за събитието, съобщиха от ръководството на Тех Парка.
Още по темата
"Разпространените видеоматериали бяха щателно разгледани от ръководството на София Тех Парк и декларираме, че това лице не е наемано и не е било част от охранителния екип", се чете в позиция на институцията.

"С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис "Security". София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците", твърдят от ръководството.

Според тях е видно от излъчените кадри, че лицето, участващо в инцидента с журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк.

Екипът на София Тех Парк строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция, завършва позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мирни протести срещу мутрите няма да стане, трябва по техните правила да се играе и с техните средства.
111
12
 
11
 
! Отговори
Minuvach преди 3 години
Тоя който е с дънки на снимката (биячът) е същият който дойде при блокирания джип да заплашва протестиращи. Беше дошъл с още 3, 4 момчета и полицията ги закриляше. Даже не им поиска документи да ги покаже кои са а ги ескортира на далеч от протестиращите когато хората започнаха да ги гонят.Ето в такава държава живеем. Полицията пази мутри на които им е наредено да бият хората. После защо имало протести? Е как да няма? До кога може да се търпи такава държава?
110
12
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Ама как да имат общо с ГЕРБ, това са глупости. А дядото на бития студент е накарал двадесет и седем годишния пионер Борисов да манифестира в чернобилския радиационен облак, а след това му е попречил да завърши Харвард.
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да ви уверя, всички вас, които се интересуват от въпросния кeлeш кой точно е той, че една друга, доста по-сериозна полиция вече работи по въпроса:))) ще се чуе в новините
108
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па само си търсят кой да ги набие, че да ги снимат от Божков ТВ. *** извратените фетишисти.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 119 Мишо Каратиста, много криминалета четеш пич, но нямат връзка с реалноста.
106
9
 
3
 
! Отговори
Do 78 преди 3 години
До 8ктАми, да си ходяят и те, бе.Да не си мислиш, чче щом протестираме против Бойко-мутрата комунист, подкрепяме БСП???Това, само във вашите гербаджийски мозъци може да се роди.Ние сме против всички комунисти- БСП, ГЕРБ, ДПС. Ама, не можете да проумеете, че вашия вожд е най-големия комунист. Бай Тошо му е идола.Кой прокарва всички путински интереси с енергийните проекти?Кой??? Бойко само потоци са му в главата и АЕЦ Белене. Всичките са интересите на Путин.А ти ще ми разправяяш за БСП.
105
3
 
8
 
! Отговори
ММА протестиращ преди 3 години
Има ли съмнение кой ще победи в една битка на Delta Guard срещу народа?
104
2
 
4
 
! Отговори
Поговорко преди 3 години
Който нож вади, от нож умира.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осемтте джюджета...
102
8
 
12
 
! Отговори
Мишко Каратиста преди 3 години
Разговор между Баце и Мишко Каратиста:- Мишак, прати ми няколко от твоите на конференцията утре, че ще има протестиращи.- Добре Кръстник! Да ги бием ли?- Може, ама по-скришно, да няма камери. - Разбрано!Резултат: Делта Гард влачи хора и ги бие по ъглите (? под колоните ?), взима им телефоните и ги чупи, на фона на реч на Буби Тиквyня за демокрацията.ХА-ХА-ХА!Който нож вади, от нож умира.
101
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ управлява от 10 години...Възходът на г-н Пеевски и г-н Домусчиев много съмнително съвпада с тяхното управление...
100
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб може да отричат доста неща, ама Делта Гард бе отричат, че им вършат черната работа...
99
7
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Делта Гард са терористи.
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как полицията не ги намери тия "провокатори" за толкова време ? дали изобщо ги търсят ?
97
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце да извади "шланга" и да измете вмири-саните палатки на безделниците-протестъри.
96
7
 
6
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Баце да се стегне и веднага да смени палатките на Орлов мост мокри са от силния дъжд ! Това е безобразие а ако настинат кой ще е виновен ?
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убу де,не бил от охраната на София Тех Парк,тогава на вероятно ще да е бил от делта-гардажиите,частната гвардия на Слънчо!
94
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези лaйнаа дето нападнаха журналистите и протестиращите са от Делта Гард. Вече им има и снимките. Пратени са от Борисов и Митко Каратиста за да нападат хората. Има им дори снимки с полицейски униформи. Смятайте за какво беззаконие и за каква престъпност става дума. Трябва да си понесат цялата отговорност за това престъпление.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Требваше Барни да дръпне една реч на тая конференция, барем да се посмеем малко ;)