Недоволството отвисоко и как се броят протестиращи в снимки?

Фотограф пресмята демонстрантите
Обновена: 5 авг 2020 10:56 | 5 авг 2020 10:16, Петя Славова
117

Човек може да промени своите позиции и възгледи по няколко причини. Първата е сериозен катаклизъм, който да препродреди вътрешния му свят. Втората е примамлива външна мотивация, която да обръща посоката на платната и третият фактор е достатъчно убедителна информация, която да заличи сегашната позиция по някаква тема.

Ето и какво е преобърнало представите за важността на демонстрациите на фотографа и продуцент Виктор Димчев. Той бе един от организаторите на протестите през 2013 г. Сега обаче не застава зад действията по площадите. В студиото на "България сутрин" Димчев посочи, че през 2013 г. протестите са възникнали срещу несправедливост при изборния вот, а сега разликите са доста сериозни.

"Въздържан съм към протестите, не е да не ги одобрявам или да съм против тях", уточни фотографът и отбеляза, че всеки път някой има изгоди, когато има хора на площада. Тези кукловоди присъстват и сега сред хората на площада, убеден е Димчев.

Още по темата

"Не съм разочарован от развитието на България. Разочарован съм, че дебатите се провеждат по метода "кой е крив и кой - прав". Връзките между политическите партии са щамповани с безброй коалиции. Няма партия от участващите или присъстващите на протеста, която да не е участвала в управлението на България в последните 20-ина години", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Виктор Димчев редовно брои колко хора присъстват на протестите. Започнал е да го прави още през 2013 г., когато по думите му цифрите са били изкуствено "надути". Тогава е установил, че са излизали между 4 и 8 хил. души на протестите.

"Имаше вероятно и по-големи протести, но те са един или два. Не намирам, че тогавашните протести са по-големи. Числа като 135 000 души в центъра на София са фантасмагорични. Всеки човек може да провери размера на този площад, където се събират протестиращите. Съвсем елементарна система използвам. Имаш нужда от висококачествена снимка, от графична програма като Paint и маркер, като механично трябва да преброиш хората на снимката, направена от висока гледна точка или дрон. Трябва ти възможно най-голямата снимка", обясни фотографът.

При оредяване на протеста, както според него се наблюдава в момента, хората чувстват, че той се разпада и се стига до препирни, смята Димчев.

"В София има само 3 блокади. В страната също има 3 блокади и те са на една политическа формация. Не съм симпатизант на ГЕРБ и нямам нищо общо с тази партия. Не ми се е случвало да гласувам за тази партия", настоя фотографът.

Той очаква протестите да продължат в полукарнавална форма до началото на есенния политически сезон и избора на нов лидер на БСП.

"Някой ще се опита да направи нови формации, да разшири своето представителство в следващия парламент", каза за финал Димчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64ХАхха ... мърлялак искал пари. Трбява, работещи нещастници, да сте БЛАГОДАРНИ, че ви даваме пари, а не просот хляб, дрехи и квартира, което беше обсъждано преди време, но може и да там да стигнете, ако продължавате с тея протести!!!
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им се иска на някой червени кратуни "експертно правителство" съставено от Гечевци, Шишевци, Дубайци, Мунчовци, Прокопиевци и други знайни и незнайни експертни ***.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се фотографията повече да ми се получава от мисленето.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е максимум, никой не твърди, че са толкова. Чети внимателно!!!
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рундьо рублата е най-гнусното същество, появявало се на хоризонта скоро.Тъпо, нагло, нискоинтелигентно, но за сметка на това гласовито.Вдигнало юмруче, това московско клекало, и говори с 4 думи в минута. ***.
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най доброто в момента е най бързо сваляне на Борисов и съд. Едно експертно служебно правителство, за да закрепи бюджета и после постоянно експертно правителство с министри и експерти от ЕС. Така до поне 4 г докато се закрепи държавата и да се обичат нови интелигентни и честни хора. Държавата ще е по добре без правителство отколкото с това в момента.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същите соц мишлета цвърчат, които се радваха на бай Тошо галоша, при който пенсиите бяха по 70 лева на земеделците, а средната заплата в края на 80те беше 250 лева.И най-наглото е, че тия същите червени мишки пак искат да ни водят към мизерията
64
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре глад една зима и бойковци в затвора , отколкото корупция, източване на бюджета, мизерия за инвалиди и безработни и пари само в шкафчето на Бойко
63
4
 
8
 
! Отговори
Григо преди 3 години
Минималните заплати и пенсии май на някои не им е ясно как се формират.И че трябва да се плащат, не само някой да ги иска просто ей така.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШишоНе е ли да е на Борисов, дето ше дърпат конците Шиши и Доганката (осъждан терорирст) ...
61
6
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Уникално тъпо парче си , и баба ти с 220 лв пенсия може да живее добре , и като отиде в болница и доктора и иска 500 лв за операция пак живее добре *** на ония свят не тука , виж хората около теб колко добре живеят игнорант.
60
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 3 години
До БачоНищо. Просто ще свърши ваканцията и ще се пръснат по чужбина, а тези които останат ще д-у.х.а.т супата! Никой него интересува, че идва зима, ще има ли гласуван бюджет и т.н..Сега е лесно хляб, домат и хайде. Зимата не се знае, как ще се развие ситуацията с вируса, ще има ли фалити и безработица. Тези които искат оставка имат ли вариант за управлението на страната? Ако нещо не стане както трябва готови ли са да влязат в затвора за подвеждане? Или ще има пробвахме, но не се получи.
59
0
 
7
 
! Отговори
Зидаро-мазач преди 3 години
Искам заплатите на зидаро-мазачите да стана по-големи от заплатите на кофражистите. Защо кофражиста взима по-голяма заплата от зидаро мазача, идва, излива си кофража и си заминава да си гледа кефа, а взима една шапка пари!
58
5
 
2
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До ЗозоТрябвя да си много *** за да мислиш, че ГЕРБ и БСП са с различна членска маса.Разликата е, че Боко беше комунист до 2001 г., а Корнела стана комунистка през 2001 г."Преоблякъл си Илия, погледнал се, пак в тия."
57
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Искам промяна, омръзна ми да мразя това правителство, искам да мразя ново правителство, искам разнообразие в живота си.
56
3
 
19
 
! Отговори
Шишо преди 3 години
Който си мисли, че служебен кабинет на куклата на конци радев, ще оправи държавата, е истински достоен за съжаление. Трябва да се разкрие нова клинична пътека за такива.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умножаваш дължина по ширина и разбираш каква е площта в кв/м и след това умножаваш по 4 души на кв/м (прието е, че толкова могат максимум да се съберат), ако са плътно един до друг.Никакви снимки и тем подобни.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам джип мицубиши!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам 4 хиляди лева минимална и барбароните и чадърите на плажа безплатни.
52
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този щом му харесва развитието на държавата е ясен. Сигурно не е ходил из страната, не е видял разрухата , обезлюдяването, липса на елементарни неща като вода например , да не говорим за болници, феодалите заградили язовири и плажове и т.н.Протести до дупка и гражданско неподчинение, това трябва.