Професионалното ръководство на МВР застана зад действията на полицаите

Те бяха обиждани по циничен и вулгарен начин, заяви Ивайло Иванов
68
Професионалното ръководство на МВР застана зад действията на полицаите
Снимка: БГНЕС

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани.

Още по темата
Това заявява главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в позиция до медиите във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицейски служители.

"И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала "Тракия", и на магистрала "Марица", и на магистрала "Струма" и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", посочва гл. комисар Иванов.

"Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица", посочи Иванов.

Той увери, че професионалното ръководство на МВР "няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони".

"В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други", заявява гл. комисар Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
До Пародия на държав преди 3 години
Като е населена с такива като тебе каква да е?
16
5
 
5
 
! Отговори
Министър има ли? преди 3 години
Новият министър къде е, не се е показвал, само един път, за да ни уведоми, че ще накаже полицаите, уж дето били някой си, не му прави чест това изказване, има ли топки да защити полицията и да разпореди спазване на законите от всички, от ВСИЧКИ!
15
5
 
3
 
! Отговори
Методий преди 3 години
Моля следващия пост да не бъде простотия, че нещо почна да ми омръзва
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдбата ви показва какво трябва да направят българите.Всички прас ета на мезета и никой няма да ги спре да налагат СВОЯ ред.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То видов ден идва тогава ще се види кой кум, кой сват, кой на булката брат.
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога няма да простя на Борисов и личните му гардове, че ни отнеха най-изконните човешки права! Сега нямало защо да имало ограничения... А тогава не можах да си видя детето месец и половина - дете на 5 години, защото бях в София и не ме пуснаха да отида при него и жена си! Престъпници!
11
6
 
13
 
! Отговори
Къде е министъра? преди 3 години
Ръководството да си свърши работата, да освободи блокадите, и да арестуват нарушилите на закона, а не само да дават брифинг, да уведомяват как имало незаконни блокади и нарушаване на закони. Това всички го виждаме, приложете законите към нарушителите, стига с тоя двоен аршин спрямо протестиращите ***.
10
5
 
2
 
! Отговори
До ф.с.в. преди 3 години
Много си смешно
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей! Най-после ръководството на полицията да защити хората, мкоито е пратило на улицата, а да не се крие зад бюрата. Не може да бъде!Тия ще излязат читави!
8
9
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тази Статия ми 'звучи' Като -Лична Вендета на МВР спрямо Гражданите искали да изкажат ДЕМОКРАТИЧНО Недоволството си от всичко ставащо в БГ с нестихващите Скандали и жалкият живот на най бедните от ДЕСЕТИЛЕТИЕ НАСАМ БЪЛГАРИ! И МВР ПЛАШИ С ВЕНДЕТА? АМИ МВР НЕ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ СА САМО 15 000 ЖАНДАРМИ? КАК ЩЕ СПРАТ 4-5 МИЛИОНА-ТА ТЕ ДОРИ С ИНДИАНЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ! ЩЕ СТРЕЛЯТ СРЕЩУ НАРОДА СИ ЛИ? ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С НАРОДЪТ! НЕБЕТО ЩЕ СТАНЕ АД!
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре който критикува Партията, автоматично е престъпник, провокатор, пречещ на обществения ред и за затвора.
6
13
 
14
 
! Отговори
До до 1 преди 3 години
Ама фигуранта (радеф) лична армия ли си има вече
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, пазвантите на хунтата се обадиха! Кой държеше българите залостени като кучета 2 месеца, Иванов? Третирахте хиляди българи като затворници! Декларацийка до МВР-то! И имаш наглостта да искаш уважение?
4
10
 
12
 
! Отговори
Фо1 преди 3 години
Неее,Делта Гард е личната армия на крадеца!
3
16
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Трябва по-твърди действия срещу платените метежници. В България има закони и който не ги спазва трябва да понесе цялата тежест на закона.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делта гард номер две.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личната армия на разБойко.БРАВО!!!