Протестът не излъчва послание, смята социолог

Докато нямаме никакъв диалог, нищо смислено не може да се случи, смята Буруджиева
121

Правителството да продължи да управлява, но без Бойко Борисов да е премиер. Това е един от вариантите, който премиерът е готов да предложи на коалиционните си партньори.

"Това, което каза Борисов, въпреки реакцията на неговия актив е, че най-важното за него е да има парламент, правителство и има конкретни задачи, които трябва да се свършат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите ѝ идеята на оставката, за която е говорил премиерът, е да има спокойствие да се свърши определена работа, но всичко зависи от това дали протестът ще продължи да не желае да разговаря и дали ще я приеме.

"Навлиза се в една фаза, която не е продуктивна от нито една гледна точка. В този смисъл тя не може да бъде продуктивна, ако продължава така", категорична бе Татяна Буруджиева.

Според социолога Юлий Павлов, ако Борисов подаде оставка, това ще е контрапродуктивно и протестите няма да спрат. "Протестите не са тези, които трябва да решават за 7-милионна България. Не може да се сменя правителство или министри под натиск от улицата", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Буруджиева коментира, че протестите не излъчват послание, което да може да бъде изпълнено.

"Докато нямаме никакъв диалог, нищо смислено не може да се случи, защото всеки ще си стои на неговите позиции и виждаме от социолозите, че в парламента няма да могат да се променят радикално нещата", каза още тя.

Павлов допълни, че няма основание за предсрочни избори в страната, а и повечето хора не ги искат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
7 милиона коя година сме били? Искам да го питам тоя ... Та този тръгнал да мисли от името на тези 7 милиона.... МОЛЯ???? Да си мие краката, да пие водата и да си лега. Аман от социопати , грешка исках да кажа социалистолози.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Посланието е: стига лозунги, бе. Кажете какво ще правите като падне оставката. Ири то е ясно - мутрите вътре?
23
7
 
5
 
! Отговори
Посланието е: преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Долу поръчковата каскетура!Шайката в затвора!Независимо разследване на всеки един член на ОПГ Гроб!Така ясно ли е?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 24: диалога е нещото, което прави разлика с диктатурата. А диктатурата е присъща на комунизма - диктатура на пролетариата, на работническата класа и т.н.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че Борисов няма как да влезе в диалог с протестиращите, но за сметка на това ще си води диалог с надзирателя като падне от власт.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите комунистически родове са твърдо за ГЕРБ!
19
4
 
4
 
! Отговори
Очиларка преди 3 години
Политологията не е точна наука и политолозите не могат да смятат.А посланието е: оставка, офцо очилата, в диалогична форма.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ще иска да говори с сериозно с тия кроманьонци от улиците? Не са заслужили с нищо разговор.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще си говорят с Борисов - за мачлето, дето ще рита следващата неделя?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да излъчват послания, трябва да имат активен преден лоб на мозъка. При тях е или недоразвит, или е закъснял, заради пушенето на мар.и.хуана
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какъв точно диалог се очаква с правителството - протестиращите искат оставката на Борисов. Борисов им отговаря, че магистрала Марица е много красива. Питат го що спи с пистолет на шкафчето, той отговаря че западните лидери непрекъснато му викат "конграчулейшънс". Говорят му за едно шкафче с пари, той отговаря че с метрото от Младост до центъра се стига за 20 минути.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татяна Буриджиева е потомък на най-бесните комунисти, какъвто е и Борисов. Така че друго от неа не може да се очаква да каже.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 18: ти посрещане с хляб и сол и 18 девици ли очакваше като отиде там? Като вдигнеш сопата очаквай сопа и отсреща.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 19: айде ти отвори Конституцията и намери кэде пише, че може изразявайки твоите искания да нарушаваш моите права?
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Айде цитирай ми закона, който казва че малцинството не може да има позиция и не може да я огласява. Май герберите съвсем се самозабравихте в желанието да установите диктатура.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луксозни лимузини, агресивни батки и нападения над журналисти и граждани белязаха националната конференция на партиятаПиарът на ГЕРБ Никола Николов и негови помощници изведоха протестиращ далеч от камерите, където група здрави момчета му нанесоха няколко удара
9
10
 
11
 
! Отговори
Даам преди 3 години
Тези протести излъчват, смрад тоест протест на неудачници и търтеи.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато влизаш в диалог с някого, това означава, че го легализираш. Протестиращите искат оставката на правителството, а не да разговорят с него. Така че не е логично да се очаква диалог и излъчване на някакъв вид послание към правителство, което искаш да събориш. Трябва да имаш доста елементарно мислене за да не разбираш като социолог, че при този протест не диалога е целта или да си от мисирките на Борисов и да се правиш, че не знаеш за какво става дума.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който ми даде минус, иска да треска социоложката. Айде, да ви видим.
6
8
 
15
 
! Отговори
Провал преди 3 години
Дори червените социоложки не верват на Радев и протестите...