Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
21
 
! Отговори
az преди 3 години
не защитавам никой , просто се питам това ДПС какво прави въобще в парламента след като разтури толкова много партии ??? Въобще нямат работа тея там.
323
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Първан Симеонов.
322
5
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Така е !
321
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големия .....подлец ! .......
320
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оставка на ГЕРБДПС ! - Ами какво чака каскета, че не връща Черепа и Мустака в България ?Да, да! Искаме черепа, липсват ни карточетата, много! Без търкане с милионерска надежда залиняваме! Кесим на палатки - голяма скука! Дайте малко алкохол менте от нелегалните тръби на Ветко и Миню, да живнем! Отавете го тоя политолог, дрънка глупости само!
319
13
 
20
 
! Отговори
Оставка на ГЕРБДПС ! преди 3 години
Ами какво чака каскета, че не връща Черепа и Мустака в България ?Къде е червената бюлетина към Интерпол за издирване на опасни престъпници и връщането им в България ? Или не ги издирваме, защото ПРКРАСНО знаем къде са и, ако случайно се върнат и си отворят устите, много хорица ще пострадат и то яко ?!В момента имаме мафиоти, начело на мафиотска държава и така ще продължава, докато не изринем мутрите от властта .
318
9
 
7
 
! Отговори
77 преди 3 години
Малко предполагаеми числа са протестиращите и искащите оставки:0.0001% - са тези, които могат да жертват всичко и дълго време да бъдат на барикадите.0.1% - са тези, които дълго могат да бъдат на протестните шествия.10% - са тези, които ще излязат в даден емоционален пик срещу властта на мутрите.50% - са тези , които всеки ден протестират емоционално пред клавиатурата, телевизора или в кръчмата.30% - са тези, които по разни причини не им пука какво прави мафията
317
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен да Краде, до сега още нищо друго не сме видяли от ББ ! Е разбира се, невероятните ремонти на ремонти, но това е понеже се търсят само хора БЕЗ опит в сферата , като него в Политиката (но не и като мафиот) !
316
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахаНе съм, защото коментара позволява толкова място и защото това има малко общо с това колко ефективно се управлява страната. Да не говорим, че точно тия, които се присмиват, държат абсолютно същия език при определени обстятелства. Никой не е избирал Борисов, защото е особено елегантен.
315
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Защо?1.Опорките вървят, само че и от тях става ясно че се развиваме нагоре: преди се сравнявахме с Молдова,Беларус,Украйна и Раша, а сега с ЕС (не "европейските страни" както написа)2.Като гледам колко повече се построи и дръпнахме икономически, явно корупцията се канализира за да работи икономиката, а не за хотели в Гръция3.За Черепа ли става дума?4.Да БСП са особено активно в "скандалджийството". пРецедента всяка седмица гледа да направи поне по един5.Разследвани министри,замове и т.н
314
8
 
7
 
! Отговори
Касандра преди 3 години
На вчерашния Пленум на ГЕРБ (няма нищо общо с Априлския..) имало и биячи. Така както в средата на 30-тях години на едно друго място в Европа... Но онези тогава бяха даже униформени (и се казваха .. две букви?), и този на който те целуваха краката обещаваше стогодишно господствао. Но трая само 12 годин , а в нашия случай са минали само 11 г. Така че има време!
313
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 313Да. Това е ГЕРБ. 1989 събитията дойдоха внезапно. Хванаха неподготвен дори главата на държавата. Вие твърдите, че ГЕРБ са така от години, тъй че нямате оправдание за тва, че не можете да посочите политически субект. И точно това което стана след 89та трябва да потвърждава, че без ясне политически субект избора на хората се ПОДМЕНЯ. И сега ВИЕ се опитвате да съдействате за същото. Дали е нарочно или не е без значение.
312
4
 
17
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Нищо де, хайде да видим ако БСП успее да се промъкне в следващото НС и почне да пробутва мандати на ДПС или златния пръст, какви протести ще има и колко ще им "издържат" нервите. Не че не са дебелооки и безпардонни, ама хайде първо да спечелят мнозинство на избори, че после да бият тъпана. Щото изборната победа Радев няма как да им я осигури, колкото да вдига юмруци. А друга алтернатива в момента няма - протестърите от палатките няма как да направят правителство с пиене, друсане и лрясъци
311
3
 
5
 
! Отговори
до 313 преди 3 години
А в момента има ли ,,политически субект", който те управлява? Само помисли хубаво, каква простотия се готвиш да кажеш! Второ - колко готови ,,политически субекта", които да вземат властта имаше България на 9 ноември 1989 година?
310
11
 
6
 
! Отговори
ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ преди 3 години
БРЕКИИИННГГ---ВЕЧЕ Е ЯСНО !!БОКО СА МАХА ЗАВИНАГИ НА 18 АВГУСТ 1!....РАДЕВ ИДВА !..И СЛАГА РЕНЕТА ИНДЖОВА ЗА ВТОРИ ПЪТ ДА Е ПРЕМИЕРКА, СЛЕД АВГУСТ-НОЕМВРИ 1994 ГОД..ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ДПС-ТУЛУПА ЛЮБЕН БЕРОВ ХВЪРЛИ ОСТАВКА НА 18 ЮЛИ 1994 Г.
309
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ много е крал, но и много направи. Всички червенотиквеничета да се съберете и за 100г. Не можете да го боядисате. А БКП само краде.
308
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов не се предавайте заради 50платени ***,не ни оставяйте в ръцете на др.Радеф той ще ни продаде за жълти стотинки ,искаме си Вас!!!
307
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 317С морал и достойнство не се финансират палатки и храна за десетки хора за един месец, да не говорим за протестите.Българския народ не са 50тина нехранимайковци. Ако ти се идентифицираш с тях е ясно какъв си.
306
5
 
20
 
! Отговори
Лилети преди 3 години
Ейййй - този Бойко Борисов - обърнаха го с хастара нагоре - всички са големи разбирачи. Ами хайде да видим на кой му се работи? По форумите и площадите всички са големи специалисти - самолети карат, подводници, страни управляват с малкия си пръст, от етикет и дипломция разбират ... Хайде да си налягаме парцалите - да изкараме зимата и поне едно нещо да не е разбутано. Защото не знам какво ще стане като след няколко месеца Герб отново спечели и Бориов отново е премиер?
305
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивай си ***