Ден 29 на недоволство: Протестиращите искат нов политически проект

В него не трябва да участват хора, които вече са били в управлението
6 авг 2020 21:35, Нели Христова
444

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи се събраха и тази вечер в триъгълника на властта.

Техните искания остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Появи се и нова идея - с голям трансперант протестиращите бяха призовани да се обединят в нов политически проект с хора, които не са участвали в управлението през последните 30 години

И днес трите ключови кръстовища в София - при Орлов мост, при Софийския университет и при новата сграда на Народното събрание остават блокирани.  Така наречения Орлов град, който се заформи на кръстовището на Орлов мост, става все по-голям и с повече удобства за протестиращите, съобщават от БНТ.

Там днес се появи момче със своето пиано, което разказа, че причината, поради която е тук, е да посвири и да се погрижи за доброто настроение на протестиращите, които са пренесли и работните си места на Орлов мост. Заяви също, че подкрепя техните искания, а именно - за оставка на министър-председателя и на цялото правителство, както и на главния прокурор.

Протестът протича мирно.


Към 21 ч. протестиращите се отправиха към "Раковски" с намерението "да направят омлет" на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След паданено на мутрите от власт се налага да бъдат издирени абсолютно всички герберони и да бъдат репресирани така, че да върнат заграбеното от народа!А то е много, ужасно много!
293
2
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Родните артисти,музиканти,певци се представят на световно ниво,а българската поезия,лирика,филми и театър,вече са достойни да застанат до големите европейски проекти,тъй като Холивуд и азиатския Боливуд наблягат на описание на насилието.Нашата музика впечатлява със спокойствието и мисълта си.Време е да обърнем внимание и на фолклорната автентична музика и поезия под чието влияние дедите ни истински са се веселили без днешната глупост която ни е обзела.
292
8
 
2
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Русия е приятел на България.Не става дума за комунистическият модел управление,който в крайна сметка надви военното могъщество на третия райх.Става дума за обикновеният руснак,който е чисто приятел на излъгания българин.Докато американецът и британецът се чувства нещо повече от българинът,но в последните години те са впечатлени от нашето трудолюбие и усърдие.Нека не правим така ,че България да се изложи след като всички ни се възхищават.
291
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНовия вътрешен министър не се подчинява на ГЕРБ,прочети в ПИК кой е той.Така че не прехвърляй вината на ГЕРБ
290
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов проект със стари дяволи съсипали България,надничащи зад новия проект,НЕ. БЛАГОДАРЯ!Не искаме нови проекти!
289
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 359/ Ще затварят градините, защото хаосът продължава благодарение на гербавите. Така вирусът няма да се скрие като хиляди са по улиците. Какво ще ти помогнат статистиките като ги четеш? Ще спрат вируса ли? Или да си сложим маски вече и на топките и по три на задните части.
288
2
 
9
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Всеки така наречен "спонтанен" протест бива яхван от хора с интереси и в крайна сметка ще се възпроизведе същия модел ама по-лош! А наивниците ще чакат някой все да ги "оправи"! Само учене и работа му е майката, ама у нас тия неща не са на почит и после що тъй стана.
287
1
 
2
 
! Отговори
некой си преди 3 години
Днес не може да се говори за бандитизъм в България .Става дума за хора разочаровани от живота и често пъти полицаите им съчувстват.Но някога в началото на миналия век тук са действали бандити като Кочо Дамянов,Манаси Митев,Димитър Казепов,Стефан Калчев,Тодор Мангъров,пред които заблудите на холивуд са детска игра.Просто този ;ужким; лов на престъпници се прави за да се държи населението в подчинение от силните и властни политици.
286
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видите, че ще започнат да се появяват и други искания на протестърите. Няма да свалят служебното "оставка", но ще искат нови неща. В момента, в който това се случи, ще знаете, че и те са разбрали, че нищо няма да постигнат.
285
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бил проявил далновидност. Страх е това, защото знае какво го чака след това и цялата му свита около него. Затова е в паника и този хаос ще продължава по градовете и се разраства. Иначе на Шипка е спокойно. Смешковци.
284
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си истински *** да протестираш сега, при това че остават месеци до нови избори, ти 10 години ги търпиш, а сега решиха да протестират.. трябваше да изкачат още малко, преди да ударят Божков...
283
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къф си ти бе 357????? Днеска градината на дъщеря ми я затвориха заради една от лелките с положителен тест и приета в болница. Утре всички деца са на задължителен тест. Не знам как съм изкарала от сутринта в притеснения. Ти ми говориш за измишльотини и тъпотии. Всичко го обърнахте на политика и както ви изнася. Не мислите изобщо за другите. Все знаете по-добре!!!!!!!
282
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко свършо бат ви Бойко победи
281
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре пак ще се четат гербавите тъпотии и измишльотини за короната и как хората не спазвали мерките. Какви мерки да спазват още гражданите. Тия лъжци и манипулатори не виждат ли какво става в градовете заради жаждата им за вечна власт. Затова никой не им вярва на лъжите и измислените им статистики. Прави са позитанковците-съд .
280
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В проекта трябва да участват хора, които вече са били в управлението" :D Тоест Диневи, Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков, Черепа, Трифонов, Бобокови и някои др. готвачи на омлети :D доста са - не е ясно само как ще се разпределя баницата :D
279
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са най - глупавите и безсмислени протести до сега... няма такъв ужас... Ей така, дойде някакво лято и на някой му хрумва да сваля правителство
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 349"Ще изгнием като държава защото Борисов изгони умните и създаде нация от ***""Умните"или частта от тях която реши, че не й се занимава с мутри, се изнесе на няколко вълни през 90те и 00те. При Борисов не е имало вълна от емиграция. Имаше някои, които при идването на БСП за кратко решиха, че ще се изнесат, иначе България абслютно си следва тренда наблюдаван навсякъде на Балканите.Що се отнася до нацията от ***, по скоро нацията от *** създаде Борисов.
277
1
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
тия викачи по улиците не са нито София , нито цял България ! това не е протест на България , това е вой на тия дето създадоха мутрите , те искат властта ! това даже не е протест , това е опит за преврат ! не чакайте от тях нещо хубаво . България ше затъне много яко ако вземат властта !
276
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се бил справил с всичко. Този има ли представа какво става в големите градове и че пред очите на органите се вършат правонарушения и тормоз над два милионен град, а същите стоят безучастни и наблюдават хулиганските прояви на шепа безделници. Срам и позор. Хвърляйте си оставките и се скрийте някъде гербаристи.
275
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова през 2013 " - Аз предложих Пеевски "Мая Манолова през 2020 " Мутри Вън"