Ден 29 на недоволство: Протестиращите искат нов политически проект

В него не трябва да участват хора, които вече са били в управлението
6 авг 2020 21:35, Нели Христова
444

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи се събраха и тази вечер в триъгълника на властта.

Техните искания остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Появи се и нова идея - с голям трансперант протестиращите бяха призовани да се обединят в нов политически проект с хора, които не са участвали в управлението през последните 30 години

И днес трите ключови кръстовища в София - при Орлов мост, при Софийския университет и при новата сграда на Народното събрание остават блокирани.  Така наречения Орлов град, който се заформи на кръстовището на Орлов мост, става все по-голям и с повече удобства за протестиращите, съобщават от БНТ.

Там днес се появи момче със своето пиано, което разказа, че причината, поради която е тук, е да посвири и да се погрижи за доброто настроение на протестиращите, които са пренесли и работните си места на Орлов мост. Заяви също, че подкрепя техните искания, а именно - за оставка на министър-председателя и на цялото правителство, както и на главния прокурор.

Протестът протича мирно.


Към 21 ч. протестиращите се отправиха към "Раковски" с намерението "да направят омлет" на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
7
 
! Отговори
Питали радио Ереван преди 3 години
Какво ще представлява новия политически проект?!? Никой не ще гласува за тях, кво ни пука.
253
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то по-тази логика дайте да вадим палатки през 6 месеца и докога ще я караме така... Защо няма протести, за въвеждане на Електронно и Машинно гласуване... Дадоха някакъв бус на майките с деца, те го паркират на кръстовището... ами ползвайте го, ако не го дайте на тези дето имат нужда...
252
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки се бори за власт, накрая побеждава най-силния или по точно при нас в България побеждава най-долния ;)
251
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпа българска младеж,преди седем години - през 2013, пак имаше митинги.Вие сте били непълнолетни, но който помни Костинброд,Бареков,Манолова,Орешарски ...помни! Те имат грехове, за които никога не се извиниха!Няма да се извинят и сега на Вас,след като ви употребят!Защото политически изповеди и извинения няма,както няма и политически храмове!
250
0
 
6
 
! Отговори
T преди 3 години
Слави е твърде арогантен, Бойко може и да е мутряга и ***, за което да му е лесно, ама знае как да вкара чара в действие :D
249
0
 
3
 
! Отговори
Не се палете много преди 3 години
Ще видим кой до къде ще стигне. И гербаджиите и тези които наричате "протестъри", както и неутралните. Всичко се обръща много бързо, особено за тези които са си изградили нещата на бутафорен принцип.
248
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 3 години
Като знам Слави, как се държи с гостите си, не ми се мисли като иде на Среща с Меркел, сигурно ще я пита : Имаш ли си гадже :D
247
1
 
4
 
! Отговори
Сега разбрахте ли? преди 3 години
За така нареченият нов политически проект - "В него не трябва да участват хора, които вече са били в управлението."Остана ли някой, който да не е разбрал? Вече са пораснали внуците и правнуците на онези, които деребействаха допреди 30 години. Трябва да им бъдат осигурени топли местенца - в Парламента, в Министерския съвет, в държавните агенции и в други важни институции, а също и из посолствата ни в чужбина.Кажете си направо бе, хора. Не правете катуни из града, не пречете на движението!
246
0
 
0
 
! Отговори
просто да вметна преди 3 години
Когато Васил Левски е бил на бесилото пред погледа на османците,а Христо Ботев е гледал как куршума идва , не са си и помисляли,че ще дойде ден Българи да се избиват за златни съкровища и празни обещания , а не да дават живота си единствено за свободата на родината си и да милеят за султанските богатсва, а не за изстрадалата си и бедна родина.
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
298 ходи чети amor fati. Нищо не знаеш.
244
1
 
4
 
! Отговори
Провал преди 3 години
В България има регистрирани над 100 партии, ще оправят България с нова партия....
243
3
 
1
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Слави ще ви го даде и с това ще докаже колко сте прости.
242
2
 
6
 
! Отговори
Ха сега, де преди 3 години
Искали били нов политически проект. От кого го искат?Какво ново очакват от столетница? Старата песен на нов глас.
241
1
 
4
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Нов проект? Че тя внучката ми е на 3г.Чакайте да порасне за нов политически проект, другари!
240
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализма България беше сред 30те най-развити икономики и българите живееха на средно-европейски стандарт на живот.
239
0
 
2
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Обичам нашата страна! Обичам този интелигентен народ,който заради вековни хитрини, винаги го яздят тарикатите! В страната на приказките ламята е изгубила огнедишащата си уста заради липса на руски газ, а Юнак Дондуков,възседнал Стратегически боен кон, я мушка смело с декларации.Тук мутри и мафия са жестоко тероризирани от гладни и жадни студенти,адвокати,пианисти и недобре клатени майки с отклонения!Тук нещастни банкери,олигарси и подземни босове страдат.И три мандата яли, пили и се веселили..
238
3
 
1
 
! Отговори
ЕС и НАТО преди 3 години
Повечето българи берат ягоди или аспержи в чужбина или работят в кланиците в Германия. Живеят като скотове, третират ги като животни.
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тея във Варна колко са смешни само. Събрани 40-50 безделника до пантеона в 20:00ч, където минават половината град надвечер, че да изглеждат повече. Голям смях. Цирк Дьо Солей.
236
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всеки град имаше по няколко завода.
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два милиона българи при демокрацията и евроатлантизма мият улиците и слугуват на Запад защити в членката на ЕС и НАТО България няма работа, няма икономика и ги чака глад.