Ден 29 на недоволство: Протестиращите искат нов политически проект

В него не трябва да участват хора, които вече са били в управлението
6 авг 2020 21:35, Нели Христова
444

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи се събраха и тази вечер в триъгълника на властта.

Техните искания остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Появи се и нова идея - с голям трансперант протестиращите бяха призовани да се обединят в нов политически проект с хора, които не са участвали в управлението през последните 30 години

И днес трите ключови кръстовища в София - при Орлов мост, при Софийския университет и при новата сграда на Народното събрание остават блокирани.  Така наречения Орлов град, който се заформи на кръстовището на Орлов мост, става все по-голям и с повече удобства за протестиращите, съобщават от БНТ.

Там днес се появи момче със своето пиано, което разказа, че причината, поради която е тук, е да посвири и да се погрижи за доброто настроение на протестиращите, които са пренесли и работните си места на Орлов мост. Заяви също, че подкрепя техните искания, а именно - за оставка на министър-председателя и на цялото правителство, както и на главния прокурор.

Протестът протича мирно.


Към 21 ч. протестиращите се отправиха към "Раковски" с намерението "да направят омлет" на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
1
 
! Отговори
До 155 преди 3 години
Младите ще дойдат бе
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пяната изплува най-отгоре, а заедно с нея излиза цялата мръсотия! Принтиран призив в някоя скъпа печатница. Кой ли плаща за това?
332
0
 
1
 
! Отговори
Как преди 3 години
Тея протестъри защо плюят и храчат по журналистите.Като се има в предвид че Отровното Трио ги води, значи ихрачките са им отровни.
331
1
 
1
 
! Отговори
Az преди 3 години
Ne moje ot ulicata toest protesta I da pravish pravitelstvo. Nishto ne predlagat protestirashtite samo iskat iskat,to ne stave taka. Tolkova iskaniq stanaha che 2 zaema ot ES nqma da stignat. Hora,sabodete se vazrastnite sa kazali iskai tolkova kolkoto moje da ti se dade ne izpadai v himera.
330
0
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До бунтата. Ти не си народът и нямаш право да говориш от мое име и от името на милиони, които не мислят като теб. Аман от комунистически прийоми да сеговори от името на народа.
329
0
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Това за новия политически проект е добре. Но, хора бдете, кой ще го оглави и какви лица ще има в него. Защото сме се парели много от "нови" лица и месии, нали?
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изпълняваш волята на наемен убиец-Божков черепа значи и ти си престъпник. Независимо колко ти плаща трябва да има някаква морална мярка.
327
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искали. Да започват да го работят и напред към изборите през март.Скоро е.Нямате време. Действайте вместо да се препичате по паветата.
326
3
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Протестиращите искат нов политически проект , ама непременно да е на Радев.
325
7
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Докато не гръмне пушка,тези няма да се махнат!!!И онзи томиславчо,да не дрънка глупости,че евентуално септември ще подадат оставка!Веднага,защото пак правят нещо без да разбере народа и е против народа!!!
324
5
 
2
 
! Отговори
санирането преди 3 години
До Анонимен419си е кражба защото какво саниране е с 5 см стиропор ??? на моят апартамент изолацията е 15 см !! освен това защо с пари събрани от всички се санират жилища на отделни групи а не на всички ?? по ЗДФ -немската ТВ имаше репортаж , че санирането реално е невъзвращаема инвестиция . дори и при добро саниране (каквото не се прави) да кажем спетка от 100 лв за отопление падне на 70 лв значи имаме 300 на година и на 10 000 или трябват 33 години за да се възвърне ..
323
4
 
1
 
! Отговори
и в коя преди 3 години
До Дори 5 МОГАТнормална държава хората протестират срещу обикновенни престъпници.....ние протестираме срещу политиците и управляващите които позволяват на такива престъпници да са на свобода !!! без чадър от управляващите такива трябва да са отдавна зад решетките но ги погват само когато станат неудобни.освен това те не разпределят държавни средства а са обикновенни криминали...тези с властта съсипват живота на милиони !!
322
2
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Айде заминаха катуните:):):)
321
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,чудно ми е Радев като говори за кражби,защо не даде пример с цифри,факти и конкретика.Примерно:санирането на един апартамент по проект излиза на 10хил.лв.Радев да докаже,че ще го направи за 4хил.Показва как и ГЕРБ падат.Защо не се наема с опровържение на бюджетите отделени от ЕС!?Значи или лъже,манипулира и популиства или просто умишлено не дава гласност,надявайки се той да се намести и да започне да краде.Друго обяснение няма !
320
2
 
6
 
! Отговори
Дори 5 МОГАТ преди 3 години
Дори 5 души, добре организирани могат да свалят правителство. Не подценявайте уменията, които могат да се добият.В случая са повечко. Има и заможни, които знаят как да клатят държавата - Клатили са я от години.Но никой не протестира срещу Братя Галеви, Цв.Василев и Божков, нито срещу Алексей Петров или дори Фидел Беев. Всички те са честни бизнесмени.
319
6
 
3
 
! Отговори
Шиши- Новото БГ преди 3 години
Нов проект за БГ, написан от страхотния екип на Шиши, приет единодушно след всенародно обсъждане - това е, от което БГ се нуждае.Шиши доказа своето човеколюбие - сподели няколко от своите милиони, оборудва няколко болници - защо никой не се погнуси от неговите пари, а сега никой не го предлага като алтернатива!БГ да приеме Шиши! Защото Шиши обича БГ и иска да я оправи!
318
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 413Абсурд да остане Борисов още един мандат.Я виж да не си бръкнал в контакта ти,какви глупости пишеш?!Ти си гледаш само теб,че живееш по-добре ама не си патил от хората на Борисов щом дрънкаш щуротии,или си държавен служител.Няма начин да си частник,предприемач,освен ако не си се облажил от някой проект.Иначе няма как да си толкова сляп!
317
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Право на протест трябва да имат хора само с бележка за платени данъци и завършено средно образование !
316
6
 
9
 
! Отговори
До 409 преди 3 години
Не,ГЕРБ не пада и НЕ се вижда !Не знам защо си се заблудил така ?!Хората могат да си говорят каквото искат ,но като отидат пред урната за един миг им минава живота в последните 30 години.Тогава ясно разбират,че при Борисов е най-сигурно и най-стабилно.И ако не се появи до март проект с конкретни лица,платформа,идеи,анализи ,Борисов остава още един мандат !Това е !
315
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 407Мда, всеки си иска нещо за себе си и различно от това на другия метежник до него. Затова реших! От утре правя във Фейса една група и започвам да набирам 999 + аз водач = 1000 човека за протест до изпълнение на исканията. А те са: Държавата безвъзмездно да ни отпусне 1 МИЛИАРД лева. Не са кой знае колко за една държава. Така всеки един от моите 999 протестиращи ще вземе точно 1 МИЛИОН и за мен толкова. Поне съм честен, че няма да ги открадна сам. 1000 човека са голяма сила, не като тези