Експерт: Младите ще си заминат наесен, оставаме - примирените

Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня Момчилова
6 авг 2020 12:58, Петя Славова
291

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

"Пожелахме си да вали, за да измие мазнинката в политиката. Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин", имайки предвид събралите се последователи на ГЕРБ.

"На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността", уточни експертът.

Още по темата

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари. Не се знае как се харчат и парите за COVID-19.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч. Момчилова е категорична, че не може да има диалог между протестиращи и управляващи.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, електорално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 179Не бе.Ти заминавай за Куба, Венецуела или Русия.Покажи, че не си гаден лъже.Нали било хубаво там?
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерите на БКП трябваше да раздадат парите на чужди хора, и тогава щяхме да живеем добре.
175
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за САЩ може ли да се пътува само с лична карта?
174
0
 
10
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Хленчещи и плачещи от чужбина, другите народи работят за страната си и строят и дават данъци за нея, за да има пари за здраве, наука, образование! Демокрацията започна от лидерите в БКП/БСП/които раздадоха парите на свои хора, които направиха Доган политик и бизнесмен, изваждайки го от затвора. А за да прикрият големите кражби от заводите дадоха властта на СДС и им гледаха сеира как разрушават много заводи, които не приватизираха и изнасяха на скрап в Македония и Гърция стругове и фрези и др.
173
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм, че не всички младежи мият чинии назапад: 99% процента мият чинии, а 1% са на издръжка на платежоспособни родители
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това наистина е много показателно. Доколкото гласуват нашите в чужбина, вижте как разпределят гласовете за различните партии. Бих казал също, вижте как гласуват хората в София, хората с по-високо образование. Там е ОРИЕНТИРА. Бедните, необразованите само възпроизвеждат и размножат бедността и мепрокопсаността.
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти се хвалиш, че за теб е по-добре на запад да миеш улици с лична карта, заминавай , койт те спира, аз съм си добре в България, няма нужда да ме пращаш някъде, не са ми нужни твиоте съвети на мияч на улици.
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Радев, и Копейкин каква заплата обещават на медицинските сестри?
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соня, я си спомни как 1987г как те приеха по втория начин във факултета по журналистика? Помлиш ли , или си забравила, че тогава имаше места за прием без изпит, за наши хора. Преди 1989 беше много трудно да бъдеш журналист, ако не си дете на наши другари. Журналистиката беше част от пропагандата на режима и нямаше случайни хора. Всички журналисти бяха доносници: Коритаров, Гарелов, Кеворкян...
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 170По-добре ти заминавай за Венецуела щом за теб това е по-добре.Иначе аз на запад си ходя 5 пъти поне годишно с лична карта.
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нищо не търси. А безработицата дори и да е ниска е така защото много хора са в чужбина. Статистиката е на тези които са регистрирани. А мед. сестра никой не иска да работи за 600 лв.
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На есен ще започне учебната година за студентите...дори и тези да си отидат в чужбина,нашите ще ги заместят...учениците също ще се включат...дори и деца в детската градина викаха оставка и знаят какъв лош човек е Борисов...Смъртната присъда на мафиота Борисов може да се забави,но няма да бъде забравен...както знаете пилците се броят наесен...
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ започват разработка на ново златно находище чрез подставената си канадска фирам, и пак за смешната комисонна от 1.3% ще изнасят злато за милиарди. За сравнение в Африка концессите за разработване на природни ресурси се плаща 15-20% на държавата.
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички мият чинии и метат на запад. Има млади хора с престижни професии, които няма как да се върнат тук, защото тук е на принципа: Кото баба знай, туй си бай". И за това сме най-бедни. И си избираме такива, които се възползват от нашата тъпо.тия.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гледачАз гледам 10 баби за 58000 месечно.
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми заминавай да миеш улиците на запад, щом за теб това е добре.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 166Отговорът еБългария остава в зоната на влияния на СССР.
160
1
 
1
 
! Отговори
Гледач преди 3 години
Аз гледам баба на запад за 5800 евро месечно.
159
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, даМного е важно миячи на чинии, забравили вече българския и не можещи да намерят България на картата да гласуват.Не са внесли 1 лев данък за 20 години, ама да гласуват за някой, който ще харчи парите на тези дето са внасяли данъци.Иска ти се, а?
158
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите бягат назапад, защото тука е мизерия. Веднъж си на 20 години, после остаряваш и остават само спомените. А защо у нас е такава мизерия? Защо допуснахме да стигнем дотук? Защо хората са обезверени? Докато не отговорим честно на тези въпроси няма как да продължим напред