Политическата класа не се изтласква с бой, а с познания

Христо Стоянов: Време е да създадем хора, които създават представи
51

Какъв смисъл откриваме в думите, в плакатите на протестите, в посланията срещу  съществуващия политическия модел и система - това е въпрос, предполагащ нееднозначен отговор.

Още по темата
Трябва да се тръгне отдалеч - некомпетентният грешно оценява своите познания. Хора, които нямат понятие от политика, опитват да влязат в нея. Има усещане за вуду хепънинг с ковчези, не виждам смисъл от цялата тази агресия. Това каза за "България сутрин" писателят Христо Стоянов и подчерта: "90-та година няма нищо общо с 1944 г. Въпреки това ареалът от пърформанси сякаш не се променя, което значи, че не еволюираме като нация и ценностна система, което е ужасяващо".

По думите му се оказва, че няма кой да създава представи у нас.

"Време е да създадем хора, които създават представи. Политическата класа не се изтласква с бой, а би могла да бъде изтласкана с познания. Не ни дават пътя, а мен ме интересува пътят", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов цялата тази история е опит на младите да кажат "обърнете ни внимание". По думите му това бил бунтът на "синовете срещу бащите".

"Гешев натрупа резултати и актив. На адвокатите им трябва слаба прокуратура, която да решава с тях извън съдебната зала с няколко лева под масата", заяви още писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е там, че за 30 и повече години в България се не създадоха високо образовани и подготвени политици, които да имат представа как се управлява. В България властта е средство да изкараме пари пък до където я докараме.В западните европейски държави, там където е люлката на цивилизация неподготвени няма как да заемат важни политически постове.При нас е *** -- Бойко,Славчо,Христо/юрист без юридически стаж е поредния мераклия/
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може би мирното мислене е плод на липса на по-дълбоки знания как всъщност работи света.Закони се пишат, но никой не те задължава да ги спазваш от куртоазия.Всеки може да изкара диплома и да се преструва на свободен чрез 'бачкане, данъци и кредити', но в реалността, онази, която древни дървените философи-демократи не са били способни да проумеят, е че оцелява най-силният, не най-хитрият.
19
3
 
11
 
! Отговори
А най-добре... преди 3 години
...се "изтласква" некадърна и корумпирана политическа класа с медитация, домашна медитация, нали така, захлебващи г-н Стоянов? Политиците си крадат и вършат откровени глу пости, а ние си седим по домовете и медитираме. Идилия, нали така?
18
6
 
7
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи тоз така до колкото го разбирам какво казва, сигурен съм, че и той не се разбира, но тоя казва не стачкувайте! Няма смисъл да стачкувате! По добре да оставим герб и гешев пък после те ше ни изградят едни представи! Е не че аз съм гербаджия, не ама честит рожден на замесник премиера! Само да не ме приемете като гербаджия не, ама си изградете едни представи и не стачкувайте срещу гешев и герб! Е това, на кратко, казва тоя ! Еми "баце" ние такива кат тебе ги знем знаем и представите им!
17
8
 
7
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Христо, Христо, опитваш се да набиваш познания в чутури, в които само ... (по Борисов)може да се набие. Смятам, че е прав и форумът на това сайтче го доказва перфектно.
16
6
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
некомпетентни и политически неграмотни млади и не толкова млади, меко казано ***, които се хванаха на елементарните номера на марионетката на Решетников и на хазартния крадец Божков------Би ли разкрил по-подробно какви са тези елементарни номера, на които сме се хванали и; Кой е доказал, че Божкое е "хазартен крадец"?
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н Многознайко , това, че жена ти по време на отпуска ходи да работи значи, че или когато е на работа не върши нищо съществено или системата на прокуратурата е тотално сбъркана.За това се иска и смяната на този правно неграмотен, недоуучил главен прокурор.
14
9
 
10
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен Анонимчо, номер 10, кретенчо "ниеден", ти дори не си в състояние да асимилираш казаното от писателя, а си се втурнал да го критикуваш. Водещото момченце се оказа в небрано лозе след като писателят явно не каза, това, което се очакваше от него. Естествено че протестърите са некомпетентни и политически неграмотни млади и не толкова млади, меко казано ***, които се хванаха на елементарните номера на марионетката на Решетников и на хазартния крадец Божков.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са казали на избори кой да има властта и пак ще го направят на следващите избори-------Ти защо смяташ, че електоратът си остава един и същ от избори до избори? Не мислиш ли, че има и разочаровани избиратели на ГЕРБ?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един с избори се избира ГЕРБ , друг път Радев за президент Това , само с избори
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическата класа се изтласква на избори Не може всеки който нещо не му харесва да ляга на асфалта и да иска избори по всяко време Хората са казали на избори кой да има властта и пак ще го направят на следващите избори
10
1
 
11
 
! Отговори
Андронов преди 3 години
Съглсен съм, но коронавируса има и менални последствия. За какви познания да се говори като много хора не правят разлика между:правителство и държава,сооциална и физическа дистанция,право и справедливост,ефективно и ефикасно,общество и общности, и т.н.закони и законодателство
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Со кротце, со благо и накрая со сопите, като Садам Хюсейн и Чаушеско. Как иначе да махнем наглия диктатор мафиот Боко Тиквата?
8
2
 
14
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Любопитен детайл за "алтернативата" Слави Трифонов, човекът отскоро има телевизия, но на практика без реклами в нея, сигурно е нарочно, бойкотират го, а май доста се гледа, не знам. И на фона на този рекламен недоимък, преди време в 7/8 цъфна реклама на Унибит /Библиотекарския/ където дремят или пък бодърстват куп ченгета от нафталина и всякакви задкулисни персони, с тази малка рекламка си го посочиха Славито, че е техен човек, крепител, а не разрушител на статуквото.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Христо Стоянов: Време е да създадем хора, които създават представи"Ами имате вода, имате си пясък, правете си кал и създавайте хора каквито си искате, кой ви пречи.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя сама си организира излизането защото тези след нея ги чака бой... Много ми е смешно и тъжно как тези който волно или неволно обслужват мутрите викат разпалено "Мутри Вън!". Пропускате само че в България няма и никога не е имало истинска опозиция. Всички играчи ядат и пият на една маса вечер но сметката я плащаме ние и ще продължи да е така...
5
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА ФАШИСТА И ПРЕСТЪПНИК РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО!РАДЕВ Е ТИРАНИН И ЦЕЛИ ВРЪЩАНЕТО НА КОМУНИЗМА!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СЪБИТИЯТА ОТ 96 - ТА С 3 ДОЛАРА ЗАПЛАТА!
4
1
 
17
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
ЕМИ *** народ - слаба държава . българинът всичко му е ясно а всъщност нищо не му е ясно ....
3
6
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
това алкохоликът Стоянов ли е?
2
10
 
18
 
! Отговори
така е преди 3 години
Може би да е права за това как се изтласква политическа класа, но тия там горе не са нито политици, нито пък са класа, те са най-обикновени мутри!А всички знаем как може да се изтласка мутра - с бухалка, с техните камъни по техните глави!