Политолог: Оставката е встрани от националния интерес

Обществото не намира различен модел на представителство
334
Политолог: Оставката е встрани от националния интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР.

По думите му трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата и някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия.

Още по темата

Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът:

Той не вижда основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство, аргументира се Гълъбов.

"Нямаме завършен мандат от 2009-а година, което означава, че сме в състояние на политическа несигурност вече 11 години, което е много лошо, защото разколебава доверието на хората в институциите и намалява готовността на гражданите да участват в изборите".

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите:

"Идеята за връщането на младите българи от чужбина я гледахме преди 20 години на "Българският Великден", тогава Любка Качакова (по-късно политик от НДСВ - бел.ред.) се завърна с плакат "Срам ни е от вас". Сега е следващото поколение". 

Политологът определи резултатите от социологическите проучвания като ситуативни, защото, според него, в обществото няма нагласа за избори. По думите му българското общество търси различен политически модел на представителство, но засега не го намира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги гласувайте за този който се е доказал, гради и надгражда държавата, на плямпала никога не се доверявайте, иначе ще страдате и то много.
231
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фелдфебел Крадев не мисли така.Другаря Решетников му е заповядал друго.
230
1
 
9
 
! Отговори
239 преди 3 години
Мерси, че ме подсети: До амбицираните избиратели на партията дето според нея има такъв народ. Да, има такъв народ - късопаметен... До едно време смятах, че Трифонов е искрен. Това време беше до 2008 година ако не ме лъже паметта , когато имаше предаване за грандиозното му завръщане и проглеждането му - Тогава беше водещ Росен Петров. В същото въпросно предаване Трифонов спомена за приятели : Гергов, Жечко Тюркчиев беше другият му бест авер. Приятно гласуване за ПАРТИЯ на всички!
229
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политолозите така мислят,но миризливите *** по кръстовищата не са съгласни.А те повече знаят,нищо че повечето нямат и средно образование.
228
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този донякъде е прав.Абитуриентите вместо да държат някакви безумни матури, за да влезнат в третокласен български университет, трябва да седнат да научат конституцията на държавата.
227
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха хаКаква оставка?В НС имат мнозинство и който е гласувал Бойко продължава да го харесва.Защо оставка ?Не ходят на избори , а сега реват.Да си бяхте избрали вашите кандидати.Ще чакате до месец март.
226
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не намира обществото, остава да се смени цялата система, защото така държавата загива с тази система. Кой не се изреди на държавата, СДС, ДПС, БСП, НДСВ, ГЕРБ, ОП, Воля, Атака и т.н. коалиции и и не става. Тогава трябва да се търси нова система или някоя друга от старите напр. комунистическата до 1989 г. Учените не са никакви професори щом не могат или не искат да кажат какво ни трябва. това е задачата на гълъбарника а не да прави платени от ГЕРБ анкети и се котят като плъхове.
225
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая гълъбица, друга песен ще запее, като падне диктатурата
224
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия социоложки са на хранилка в гълъбарника с пачките и златото
223
3
 
11
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
Ваш репортер съобщи за декларация срещу "грозната сцена" в Техпарка. Затова не пускайте тоя *** Паунова, язък за името с това лице ,парка изглеждаше по-красив без нея !Виж, протеста е добре дошла,ще се впише чудно!
222
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още Радев не е направил нищо за държавата ни.
221
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На околовръстното има по добри "политолози"
220
7
 
8
 
! Отговори
ined преди 3 години
Всичките празнодумци: политолози, социолози и т.н.лози ще ти кажат и едното и друго в зависимост от това кой им плаща. Той човека да даде парите, пък лаладжията все ще измисли какво да каже и то аргументирано.
219
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб като вдигнаха вазраста за пенсиониране, да кажат и мойте набори, и тия по големите от мен каква пенсия ще взимате без стаж, и само плащане на осигуровки 200лв Кажете аз не знам и не съм политик и не разбирам от политика. Нищо че е вдигнаха пенсийте на застаряващото население!
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте бе, хора. През ноември за изборите в САЩ. Изчакайте първо да видим какво ще правят брадърите, пък после ние ще се нагодим.
217
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Затвор за шайката!
216
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гълъбица кацнала на мутрофона
215
6
 
12
 
! Отговори
До 231 преди 3 години
Не моше политолози и социолози да си измислят ситуации в подкрепа на протестите. Факт е , 54% от българите не искат предсрочни избори и обществото смята, че дейстията на протестиращите нарушават правата им. Няма ясни политически виждания сред протестиращите и тава е факт. Това само ще амбицира и негласуващите да подкрепят ГЕРБ на следващите избори.
214
4
 
8
 
! Отговори
абе ейй преди 3 години
До stilingпнеже данъците били ниски заради това черепа не плати 700 млн данъци а боко и горанов удобно ги проспаха срещу една добра комисионна.не ни трябват американски самолети с технология от 40 години а грипени..европейски и модерни.кво ще се интегрираме в ес с тази корупция бе и дебелашкото му поведение. да не говорим за парите за студеният резерв на доган..50 млн и 300 млн за пристанището му и за дупката във варна на геров още едни милони подарък и т.н...апартаменти,тераси
213
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво да казваме положителн неща за протестите и протестиращите?1/ Друга дума освен "оставка" не знаете.2? Не знаете и какво следва след оставката 3/ Играете по свирката на мутрата Божков, но иначе сте много против мутрите. 4/ Играете по свирката на Президента, който до сега освен да насъсква едни българи протев други нищо не е направил.5/ затворихте кръстовищата, от къдехо хората се прибират от работа и трябва да заобикалят по 20 км.