Политолог: Оставката е встрани от националния интерес

Обществото не намира различен модел на представителство
334
Политолог: Оставката е встрани от националния интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР.

По думите му трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата и някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия.

Още по темата

Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът:

Той не вижда основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство, аргументира се Гълъбов.

"Нямаме завършен мандат от 2009-а година, което означава, че сме в състояние на политическа несигурност вече 11 години, което е много лошо, защото разколебава доверието на хората в институциите и намалява готовността на гражданите да участват в изборите".

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите:

"Идеята за връщането на младите българи от чужбина я гледахме преди 20 години на "Българският Великден", тогава Любка Качакова (по-късно политик от НДСВ - бел.ред.) се завърна с плакат "Срам ни е от вас". Сега е следващото поколение". 

Политологът определи резултатите от социологическите проучвания като ситуативни, защото, според него, в обществото няма нагласа за избори. По думите му българското общество търси различен политически модел на представителство, но засега не го намира.


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е добро утро, не само една оставка е встрани, а зад нас. Минали сме ги тия схеми. Сега е време за спокойствие и работа. На пролет ще си имаме избори и ще видимм кой кого.
300
3
 
0
 
! Отговори
Пфуу преди 1 месец
Измислен политлизач, какво не правят парите.
Борисов и Доган трябва да се бранят до последно, всички плазмодии са по медиите...
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави-чалгата бърза да замези от политическата софра.
298
0
 
1
 
! Отговори
Шиши преди 1 месец
Само аз, Доган, Гешев и Бойко защитаваме националния интерес! Ние сме национално богатство и трябва да крадем... ъъъ управляваме вечно!
297
2
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Много правилно.
296
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставката на Радев е в национален интерес.
И не само оставка, но и Съд, и Затвор за държавна измяна.
295
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче за Гешев нещо спря да се говори.Той кога ще дава оставка?
294
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боец твърди,че днес или най-късно в понеделник Борисов ще даде оставка.
293
1
 
4
 
! Отговори
оставка-оставане преди 1 месец
криворазбрано!
292
5
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До принцип

уау...дано са ти платили...демокрация...борисов раздава моите...нашите пари по собствено усмотрение...на авери подкрепящи го и носещи вму гласове...Народа ни няма армия,полицията дпс слугинажи,прокуратура...дпс,съд...страхуват се..на кантар,умираме повече отколкото се раждат,образование..пишат на латиница...непримирама битка или няма да оцелеем...предават ни ..еничари като симеонов и каракачанов...за пари
291
4
 
8
 
! Отговори
принцип преди 1 месец
Основен принцип на демокрацията е, че свободата на индивида се простира до пределите зад които тя започва да нарушава свободата на останалите членове на обществото. Блокиррането на улици, мостове и пътни магистрали е грубо нарушение на този принцип.
290
6
 
7
 
! Отговори
Молим те преди 1 месец
Бойко,
не се поддавай на провокации. Гледай си задачите и не им обръщай
внимание на предателите. Ние се нуждаем от тебе и твоето правителство.
289
5
 
6
 
! Отговори
Future преди 1 месец
Протестите на евразийските русо-роби няма скоро да спрат, защото тези не-българи не си представят какво ги очаква при Новия световен ред, който ще бъде установен след война с враговете на Свободния свят. Тогава на протесторчетата ще им се наложи да се укриват в миши дупки, ако искат още да дишат...
288
5
 
10
 
! Отговори
7 преди 1 месец
Трябват спешно промени в конституцията, кога и как може да се опъват палаткови лагери, защото не може 100 човека 80 от които криминално проявени, да блокират живота на 2 милиона... това е лудост...
287
7
 
10
 
! Отговори
7 преди 1 месец
Това не е протест, просто едни лентяи, които няма какво да правят по цял ден, им скимна да свалят правителството...
Да ги попиташ какво искат ? Хмм, трудно ще ти отговорят, но да викат оставка, могат постоянно..
Крайно време е едно правителство да изкара пълен мандат, как може да се иска оставка, като остават малко месеци до нови избори, няма логика, ама оня фигурант надигна народа и сега се радва
286
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протест няма.
Има лентяй, нехранимайковци и наркофенчета които Радев нарече "народът" защо така му се иска за да се стилизира като "борец" срещу имагинерните "мутри" - нарицателно което битува вече десетилетия като обвинение за всеки който има бизнес и печели добре.
Не случайно Фигуранта упорито не ще да дефинира, какви са критериите за "мутра" и защо смята, че самия той не е, след като се е добрал до най-високият пост в Републиката, след като остави зад себе се ВВС'то в пълна Разруха.

Легенда
285
8
 
11
 
! Отговори
Рехави протести преди 1 месец
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1500 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София.Тогава нещата се случват.
284
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как ще намери различен политически модел на представителство. То досега да го беше намерило... От много акъл като си попаднеш в тресавищото, спасение няма... Тоя бил крадец, оня бил крадец, е сори. Щом всички са крадци или набедени крадци и вярвате, това е положението Минке - избори, патова ситуация или никаква, и отново блуждаене по площадите...
283
8
 
2
 
! Отговори
Гаргол преди 1 месец
Слуга на САЩ или някой друг господар. Този изглежда като вампир, държи се като вампир и най-вероятно е вампир.
282
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Революция!
Да бутнем цялата държава в прахта от разрушението и!
Ще строим нова система - комунистическа!
българина не помни и получава периодично удара на историята.