Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Президентът заяви, че българите отхвърлят пропагандата
Обновена: 6 авг 2020 11:34 | 6 авг 2020 11:25, Веселина Йорданова
291

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че българите отхвърлят пропагандата и имат право да знаят какво е истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на "днешната безпътица".

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и може да се преодолее единствено с активна гражданска позиция, каза той при представянето на първата част от проект за Национален стратегически документ. Той е разработен от Стратегическия съвет към президента.

Според него е необходимо да имаме ясна и детайлна картина на ситуацията, за да разберем причините, поради които стигнахме дотук, да осъзнаем в дълбочина и едва тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето.

"Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. И вчера отново заяви, че в последните три години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата", изтъкна държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тече битка за оцеляването на българския етнос и всеки от нас трябва да помогне за делото.Млади юристи и икономисти да се захващат с политика, защото 60 годишните бащици ще изядат децата български.
217
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години 240 разбойници променят алинея по алинея законите за да са в услуга на олигарсите.30 години олигарсите в България провалят пазарната икономика, защото пазарът работи по старата формула:Пари-стока-пари с печалба,А у нас стоката в уравнението липсва.Има еврофондове за овце, но няма мляко, има еврофондове за къщи за гости, но няма гости.Формулата в България е:Олигарси-политици-печалба, аНие политици не консумираме, те са вредни за нашето здраве и трябва да се съкратят.
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1990г. Александър Маринов е зам.-председател на ПГ на БСП в 36-ото и 37-ото НС. Спомнете си големите заеми, кредитните милионери, пладнешката приватизация. Къде беше този смел борец за правда и свобода, за хляба на бедните и ощетените ???
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте кой е Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към президента Радев. После си спомнете 1990-1996год. и вижте този г-н на какъв пост е бил.
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо г-н Маринов и Радев са вперели очи само за последните 10 години? Да започнат от Младенов и Луканов. Защо забравят заплатите по $5 и пенсии по $3? Защо забравят за Луканова зима, когато имаше купони.
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сватба ли е имало? Кой се ожени? Радев за Александър Маринов ли?
212
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 252Не,грешиш много ще трябва да се строят нови затвори за комунистите,но трябва първо да върнат куфарчетата и откраднатата народна пара!хората от войни бягат,а ти ще пизоваваш за гражданска война-ГОЛЯМА АГРЕСИЯ БЕ !!!!!!
211
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Само слова от социализма и нищо същестено не е направил за хората! Скри се като мишка по време на пандемията. Много жалко , че му имах уважението!
210
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Само слова от социализма и нищо същестено не е направил за хората! Скри се като мишка по време на пандемията. Много жалко , че му имах уважението!
209
3
 
17
 
! Отговори
Satira преди 3 години
Ако има някой Нереалистичен политик, това е президента Радев. За пореден път безмислени и истъркани слова от него. Нищо съществено.
208
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завод"Арсенал" в Казанлък трябва да увеличат производството си на патрони и калашници,защото има бая герберасти за трепане по време на гражданската война,която се оформя и след оставката на правителсството...
207
3
 
16
 
! Отговори
Радев-жалък преди 3 години
Генерал на изтребител МИГНа Решетников ибрикСлед всяко радиомълчание ВЕТОСрещу единадесет хилядарки нето
206
14
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Г-Н Радев всичко е ясно трябва да се въведе военно положение да се изчисти тази мафиая ГЕРБ завинаги,само се говори и вика по улиците и нищо.Армията да влиза но онзи ТОЛУП КаракачанкО е шефа.
205
0
 
13
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
Нищото от Славяново е клиничен случай на тежка умствена констипация и затова толкова трудно дефекира думите сричка по сричка.
204
2
 
12
 
! Отговори
Радев живее в свят преди 3 години
на хипотези,революции,народни бунтове.(да бе от 50 протестъри).Стреми се да създаде общ фронт от ренегати,но да е воден от него и даизпълнява химерите му за сдобиване с неограничена власт.Не разбира,чебетон с кал не се прави.Иска да обедини Мая(божкова),която не седиша с Корнелия;ХрИв Прокопиево-Василев със Славчо чалгарски...Този"бетон"никога няма да се втвърди,всеки от горните ще иска да е първацигулка.Те от своя страна виждат РР като този,дето ще ги доведе и веченяма да им трябва.
203
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е значи тези дето пишат "Конституцията" на Радев не са лобисти, защото не са Пеевски !
202
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев = Разруха- разби семейството си- доведе ВВС'то до Разруха и дезертира- катапултира в Президентството и сега организира метеж срещу държавното управление, което води страната също към Разруха
201
0
 
12
 
! Отговори
Стратегически съвет преди 3 години
Александър Маринов е агент "Майстора" от ДС, основател на ВИС-2 в Кюстендил, близък на Илия Павлов и Васил Илиев.
200
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък наследството на сгромолясалия се комунизъм, сякаш беше цвете за мирисане! Като им е проблем или ще се оправдават с миналото, изобщо да не влизат в политиката.
199
11
 
2
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
А какво ще правите, ако се окаже, че автокрацията е важна за народопсихологияга? С други думи ако суверена избере пак ББ въпреки смяната на модела пак ли ще има барикади?------Суверенът не може да избере ББ ПАК, защото той и сега не е избран, а управлява в коалиция. Както виждаш, само се прави на автократ, а иначе се съветва с Валерката и с Каракачанов. Освен това българинът не е руснак и не е крепостен селянин по душа, за да се кланя на самодържци и диктатори .